preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Upis u prvi razred

OSNOVNA ŠKOLA ANTE KOVAČIĆA ZLATAR

ZLATAR, V.NAZORA 1

TEL: 049/466-832

 
Postupak upisa u prvi razred

Stručno povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta (nadležni liječnik škole – specijalist školske medicine i djelatnici škole: stručni suradnik pedagog i stručni suradnik psiholog, te učitelj razredne nastave) utvrđuje psihofizičko stanje djeteta radi:

- redovitoga upisa u prvi razred osnovne škole,
- prijevremenoga upisa u prvi razred osnovne škole,
- odgode upisa u prvi razred osnovne škole,
- primjerenog programa osnovnog obrazovanja za učenike s teškoćama u razvoju


Školski obveznici za školsku godinu 2017./2018. su :

- djeca koja navršavaju šest godina života do 01. travnja 2017. godine,
- djeca kojima je za šk.god. 2016./17. rješenjem Ureda, odgođen upis u prvi razred osnovne škole,
- djeca koja su za šk.god. 2016./2017. rješenjem Ureda privremeno oslobođena od upisa u prvi razred,
- djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole

 

PRIJEVREMENI UPIS U PRVI RAZRED

Za dijete koje će do kraja tekuće školske godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, roditelj može najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnijeti zahtjev Uredu državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Ispostava Zlatar za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program roditelj dostavlja osim zahtjeva i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Za dijete koje ispunjava uvjete Ured će prihvatiti zahtjev roditelja te uvrstiti dijete na popis djece za osnovnu školu kojoj dijete pripada prema upisnom području. Za dijete se obavezno provodi psihološko testiranje u osnovnoj školi.

Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca sa težim oštećenjem zdravlja ili višestrukim teškoćama), roditelj/skrbnik podnosi zahtjev Uredu državne uprave. Uz zahtjev prilaže i medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljene jedinstvenog tijela vještačenja.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta Stručno povjerenstvo provodit će u vremenu od 31. ožujka do 15. lipnja 2017. prema rasporedu koji donosi Ured državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji. Roditelji će na vrijeme biti obaviješteni o točnim terminima, vremenu i mjestu obavljanja pregleda te dokumentaciji potrebnoj za upis.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u razdoblju koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan najkasnije do 30.svibnja tekuće godine o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Ako se dijete upisuje u osnovnu školu izvan svog upisnog područja, a postupak utvrđivanja psihofizičke sposobnosti je obavljen u školi prema upisnom području, osnovna škola koju će dijete pohađati pisanim putem će zatražiti mišljenje o psihofizičkoj spremnosti djeteta za upis u prvi razred škole.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


TražilicaPoveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju