2020-03-18 16:08:25

Obavijest roditeljima i učenicima

Danas, 18. ožujka, nastava na daljinu počela se provoditi u punom obimu. Učenici razredne nastave (1.− 4. razred) prate program Škola na Trećem na HRT 3 u terminima koji su javno objavljeni. Razrednici komuniciraju s roditeljima putem dogovorenih komunikacijskih kanala i razmjenjuju dodatne informacije i materijale.

Učenici predmetne nastave (5.− 8. razred) sudjeluju u online nastavi u virtualnim učionicama (Office 365 – Yammer) sa svojim razrednicima i predmetnim učiteljima te dodatno prate - dobrovoljno ili prema uputi učitelja - videolekcije na Sportskoj televiziji (SPTV). 

Nastavne materijale i zadatke predmetni učitelji objavljuju svaki dan prema dosadašnjem rasporedu sati pojedinog razreda naše škole između 8:00 i 12:30 sati. Ako se učenici u tom razdoblju ne uspiju uključiti u Yammer mrežu, mogu to učiniti i kasnije tijekom dana. 

Uvid u virtualne učionice u protekla tri dana pokazao je da su učenici sa zanimanjem prihvatili novi način poučavanja i da aktivno sudjeluju u radu. U ovoj novoj, izazovnoj situaciji vrlo je važna suradnja između učenika, roditelja i učitelja. Zajedno možemo uspjeti! (ravnatelj Marijan Posarić)


Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar