Matija Varga najbolji u sve tri kategorije novinarskog izraza na Županijskoj smotri LiDrano 2018.; uz njega za Državnu smotru predloženi Tomo Valjak i Nika Rihtarić

Ponovio se uspjeh od prošle godine. Kao i lani, naša škola i na ovogodišnjoj Smotri LiDraNo 2018. ima učenika koji je najbolji u sve tri kategorije novinarskog izraza u Krapinsko-zagorskoj županiji. To je Matija Varga iz 8.b razreda, a njegov mentor je stručni suradnik knjižničar Denis Vincek. Klikni na opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 13:39

Blaž Stužić pozvan i na Županijsko natjecanje iz Biologije

Školsko natjecanje iz Biologije održano je u četvrtak, 8. veljače. Na natjecanju sudjelovalo je četvero učenika sedmih i osmih razreda. Od sedmih razreda, natjecanju je pristupio jedan učenik, Leon Juriša, 7.b razred; učenice Nika Matković i Ines Srečić iz 8.a razreda te učenik Blaž Stužić iz 8.b razreda. Najuspješniji je bio Blaž Stužić sa 75 posto uspješnosti te se uspio plasirati na Županijsko natjecanje iz Biologije, što će se održati 12. ožujka u Osnovnoj školi Oroslavje. Fotografija uskoro... (Ivana Zrinščak)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 13:20

Jezični savjeti uz Međunarodni dan materinskog jezika

Uoči Međunarodnog dana materinskog jezika, koji se obilježava 21. veljače, učenici Novinarske skupine s voditeljicom Irenom Petrovečki postavili su u holu školu pano. Je li bolje reći internet-stranica ili internetska stranica? Na to pitanje i još 20 jezičnih dvojbi naći ćete odgovore na tom panou, ali isto tako i naučiti zašto se i od kada slavi Međunarodni dan materinskog jezika. (Mateo Raškaj, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:50

Vrata ljubavi za Valentinovo

I ovog Valentinova našu su školu krasila Vrata ljubavi. Učenici su svojim trudom i kreativnošću unijeli ljubav u školske hodnike. U ozračju zajedništva, ljubavi i prijateljstva, predstavnici razrednih odjela i  djelatnici škole birali su najljepše ukrašena vrata. Neizvjesna utrka do samoga kraja iznjedrila je pobjednička vrata. Ove su godine za najljepša vrata izabrana vrata učionice Njemačkog jezika, koja su uredili učenici 5.b razreda. Proslavili su svoju pobjedu druženjem uz pizzu i sokove na satu razrednog odjela. Čestitamo pobjednicima i njihovoj razrednici, ali i svima vama ostalima koji ste svojim prekrasnim uradcima pokazali koliko su vam važni ljubav i prijateljstvo. Bravo! U fotogaleriju dodano je 38 fotografija. (Vlatka Prpić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:41

Dvoje učenika 8.a sudjelovalo na Županijskom LiDraNu s literarnim radovima

Na Županijskoj smotri LiDraNo 2018. u kategoriji literarnog izraza sudjelovali su učenici 8.a razreda Krešimir Rod s pjesmom Nasmiješeni anđeo te Nika Grzelja s pjesmom Čuvari mjesta do Boga. Pjesme su nastale u sklopu projekta Anđeli. Mentorica je učiteljica Veronika Podobnik. (Veronika Podobnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:40

Matija Varga sudjelovao na Limačijadi Kanižajadi

Učenik 8.b Matija Varga svojom je kratkom pričom sudjelovao na ovogodišnjoj Kanižajadi Limačijadi. Riječ je o literarnom natječaju koji organiziraju drugi put Hrvatska udruga školskih knjižničara, nakladnička kuća Alka script i Društvo za čuvanje i promicanje podravskoga identiteta Podravski zvon. Članovi Povjerenstva za prosudbu radova su književnik Božidar Prosenjak, prof. dr. sc. Diana Zalar s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara Vanja Jurilj i autor natječaja Siniša Cmrk. Rezultati će biti objavljeni na Knjižnoj booki u Zagrebu. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:39

Natječaj za dva radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je natječaj za dva radna mjesta. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:38

Valentinovo s umirovljenicima

U četvrtak, 15. veljače, učenice i učenici Vjeronaučne i Karitativne skupine proslavili su Valentinovo s dragim umirovljenicima. Recitirali smo i pjevali pjesme. Naučili smo što su to ljubav i sreća te što zaista trebamo cijeniti. Uz recitacije, za koje nas je pripremila učiteljica Nevenka Šušljek, dragim umirovljenicima pripremili smo i prigodne darove koje smo sami izrađivali na spomenutim izvannastavnim aktivnostima. Umirovljenici su nas počastili pizzom i sokovima nakon čega su uslijedili ples i pjesma te je zavladala ugodna atmosfera na čemu im uvelike zahvaljujemo. Zaključili smo da ljubav nema dobnih granica. U fotogaleriju dodano je šest fotografija. (Karla Bingula, 6.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:38

Ples pod maskama u Martinščini

Ovogodišnji maskenbal u Martinščini održao se u školi. Učenici i učiteljice nisu išli u selo jer je bilo olujno i snježno vrijeme. Veselja i smijeha nije nedostajalo. Učenici su uživali u svojim ulogama. Škola je umjesto učenika imala princeze, vitezove, ratnike, vampire i  druge maštovite likove. Organizirao se ples pod maskama. Svaka maska bila je posebna, pa su svi nagrađeni slatkišima i grickalicama. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (učiteljice Ljiljana Mutak i Valentina Lebić-Naumovski)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:37

Osmaš Matija Varga sudjelovao na natječaju "Dobro biram - Volontiram!"

Matija Varga, učenik 8.b razreda, sudjelovao je sa svojim radom na natječaju "Dobro biram - Volontiram". Riječ je o natječaju koji je organizirala Mreža udruga Zagor. Rezultati će biti poznati u ožujku. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:33

Vlak u snijegu u Martinščini

Kod nas u Martinščini sve je u zadnje vrijeme u znaku pahulja i snijega. Tu zimsku idilu, koja nas je konačno zatekla, odlučili smo i prikazati izradom diorame o temi lektire 3. razreda Vlak u snijegu. Učenici 3. razreda u sklopu nastave lektire, kao stvaralački dio rada, počeli su izrađivati vlak od kartonske ambalaže. Poslije smo nastavu Hrvatskog jezika nastavili na satu Likovne kulture gdje su nam se pridružili i učenici 1. razreda. Njihov je zadatak bio napraviti drveće te smo time ponovili i gradivo Prirode i društva – kako izgleda listopadno, a kako zimzeleno drveće zimi. Od plastelina smo izrađivali djecu, a kao snijeg poslužili su nam vata, sol i kokos. U razredu je tako bilo nekoliko grupa koje su izrađivale različite zadatke, no međusobno smo se mijenjali i uskakali jedni drugima u pomoć. Sve napravljeno ujedinili smo u naš zajednički rad te oduševljeno pozirali pokraj našeg vlaka u snijegu. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (učiteljica 1. i 3. razreda Ljiljana Mutak)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:33

Odabiremo put: tradicionalna korizmena akcija u našoj školi

Korizma je. Vrijeme je to u kojemu više mislimo na svoje bližnje, posebno na one najpotrebitije. I ove smo godine pozvani otvoriti svoja srca u tradicionalnoj korizmenoj humanitarnoj akciji. Akcija je već u tijeku, a skupljamo hranu i higijenske potrepštine za korisnike zagrebačkog doma za nezbrinutu djecu Kuća svete Terezije od Maloga Isusa. U kući su smještena djeca predškolske dobi. Hranu poput čokolina, keksa, griza, palente, pahuljica, tjestenine, brašna, šećera, riže, ulja, čokoladnog namaza, pekmeza, čajeva, sokova (sirupa), pudinga ili paštete i higijenskih potrepština poput dječjih šampona, vlažnih maramica, toaletnog papira, praška za rublje ili dječjih pasta za zube možete donijeti u školu tijekom korizme i ostaviti na porti. Akcija završava 20. ožujka 2018. godine. Neka ova korizma ne bude vrijeme odricanja, nego vrijeme odabiranja! Koji put ti odabireš? Odaberi put prema najpotrebitijima!
(Vjeroučiteljice Anita, Ivana i  Natalija)                                                  
  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 2. 2018. 10:30

Blaž Stužić i Nika Rihtarić briljirali na županijskom Infokupu

Blaž Stužić i Nika Rihtarić sa svojom mentoricom Ninom Posarić, dipl. informatičarkom savjetnicom, i s ravnateljem naše škole Marijanom Posarićem nakon proglašenja rezultata u OŠ Konjščini

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 15. 2. 2018. 13:50

Učenici područnih škola danas učlanjeni u školsku knjižnicu

Učenici prvih razreda Područne škole Donje Batine i Područne škole Martinščine danas su s učiteljicama Anom Marijom Korpar i Ljiljanom Mutak posjetili školsku knjižnicu. Knjižničar ih je upoznao s pravilima ponašanja u knjižnici, podijelio im članske iskaznice i učenici su s veseljem posudili svoje prve knjige. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 15. 2. 2018. 13:44

Održan školski LIK 2018.

U našoj je školi 9. veljače održano Školsko natjecanje LIK 2018. na kojemu su sudjelovali učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda. Prosudbeno povjerenstvo (Marijan Posarić, predsjednik, te Katarina Biondić i Zvonko Šarčević, članovi) izabralo je najuspješnije radove i proslijedilo ih na Županijsko natjecanje koje će se ove godine održati u OŠ Mače. Najuspješniji bili su radovi Lane Dumbović (5.b), Vilima Crčića (6.b), Tomislava Tovernića (6.a), Lucije Brčić (7.a), Florijana Lesičara (7.a) i Blaža Stužića (8.b). (Zvonko Šarčević, Denis Vincek, Damjan Bajsić, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 15. 2. 2018. 09:43

Naši učenici na Fašniku v Zlataru

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića Zlatar održan je tradicionalni Fašnik v Zlataru. U fašničkoj povorci od Osnovne škole Ante Kovačića pa do Trga slobode sudjelovali su i učenici trećih i četvrtih razreda naše škole. Oni su ovoga puta bili veseli legiči (3.a), Mini mausi (3.b), vanzemaljci (4.a) i nogometni navijači i navijačice (4.b). Svi su se dobro zabavili, a 4.b osvojio je i drugu nagradu na Fašniku v Zlataru. Klikni na opširnije za tri fotografije. (Denis Vincek, Silvija Adanić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 2. 2018. 22:12

Učenici 2.b u sklopu projekta Kućni ljubimci posjetili gradonačelnicu i liječnika veterinarske medicine

Posjetili smo gradonačelnicu Jasenku Auguštan-Pentek koja nam je objasnila kako se Zlatar brine o kućnim ljubimcima i kako ih štiti. Upoznala nas je s Odlukom grada o zaštiti životinja te novim zakonom koji se odnosi na uvjete i način držanja kućnih ljubimaca i način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Također nas je podržala u našoj humanitarnoj akciji u kojoj skupljamo potrepštine za sklonište za životinje Luč Zagorja. Bili smo u posjetu i veterinarskoj ambulanti u Zlataru jer smo htjeli vidjeti gdje se liječe bolesne životinje. Tamo nas je dočekao liječnik Goran Domitran, koji nam je objasnio kako liječi životinje, kako se trebamo odnositi prema našim kućnim ljubimcima te nam je pokazao ordinaciju za životinje. S nama je bio i učenik iz 8.b razreda Matija koji kao novinar Zlatarskih Iskrica medijski prati projekt. Saznali smo dosta toga novog od naše gradonačelnice i liječnika te smo ih odlučili pozvati na predstavljanje našeg projekta. Na kraju smo im zahvalili, a oni su nas pozvali da dođemo ponovno s novim pitanjima i projektima. U fotogaleriju dodano je 70 fotografija. (Nives Piljak i Tibor Crčić, 2.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 2. 2018. 21:54

Održano školsko natjecanje iz tehničke kulture

Školsko natjecanje iz tehničke kulture održano je 31. siječnja. Sudjelovao je Leon Juriša iz 7.b iz područja Obrade materijala. Mentor je Ivan Došlić. (Ivan Došlić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 2. 2018. 08:16

Ažurirana rubrika s djelatnicima

Ažurirana je rubrika s djelatnicima. Možete ju pogledati ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 2. 2018. 08:14

Maškare u našoj školi

Kako je to bilo u našoj školi danas, kada su njome zavladale maškare, pogledajte u fotogaleriji u koju je dodano 30 fotografija. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 13. 2. 2018. 14:58

Ažurirani rasporedi informacija

Ažurirana je rubrika s rasporedima informacija. Možete ju pogledati ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 13. 2. 2018. 14:58

Pokladni utorak u PŠ Donjoj Batini

Pokladni utorak donio je u područnu školu u Donjoj Batini vještice, policajce, lopove a posjetio nas je i James Bond. Uz odabir najboljih maski i fašnički ples priključili smo se karnevalskom raspoloženju koje je danas vladalo našim gradom. Klikni opširnije za više fototografija. (učiteljice Đurđa Kostanjevečki i Ana Marija Korpar)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 13. 2. 2018. 14:55

Učenici 8.b napravili na školskom igralištu snjegovića

Danas su na satu Tjelesne i zdravstvene kulture učenici 8.b s učiteljem Stjepanom Škrlecom izradili snjegovića. Spremačica Mirjana Škof pobrinula se za dugmad, usta i oči, kućni majstor Ivan Šaško za metlu, učiteljica Nina Posarić za šal, knjižničar Denis Vincek za mrkvu, kuharica Brankica Mrkoci za pokrivalo za glavu, a učenici 8.b s učiteljem tjelesnoga uložili su mnogo dobre bolje i truda te veselo napravili veseloga snjegovića. Bio je to super sat tjelesnoga. (Matija Varga, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 13. 2. 2018. 14:50

Snjegović pred školom u PŠ Martinščini

Dugo očekivani snijeg razveselio je učenike Područne škole Martinščine. Kako se debljao snježni prekrivač, sve je više rasla ideja iskoristiti ga te smo odlučili izići na satu Tjelesne i zdravstvene kulture u dvorište škole. Toplo odjeveni i grijani uzbuđenjem krenuli smo u građenje novog lika koji će krasiti prednji dio školskog dvorišta. Vrijedne ruke krenule su u stvaranje snjegovića. Kugle koje čine njegovo tijelo rasle su i dobile svoje mjesto. Osim tijela, trebale su grane za ruke. Učenici su skupljali kamenčiće koji su dobili ulogu dugmadi, a teta kuharica dala je mrkvu za nos. Ispod šešira koji smo mu stavili na glavu narasla je i kosa koju smo zamijenili rafijom. Veselju nije bilo kraja, a u istom raspoloženju slijedilo je grudanje na školskom igralištu. Na kraju sata ušli smo u toplu školu i grijali promrzle ručice i nosiće. Snjegović stoji na svojemu mjestu, pozdravlja prolaznike i dočekuje svoje graditelje. Pa, tko kaže da nismo uživali u snijegu i ove školske godine?! Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Učiteljice Ljiljana Mutak i Valentina Lebić-Naumovski)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 2. 2018. 12:27

Naši učenici ocijenili TV priloge pristigle na Pragmin natječaj

Naši učenici već petu godinu aktivno sudjeluju u projektu Udruge Pragma u kojemu biraju najbolje novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja. Pod koordinacijom Paule Sviben, Damjana Bajsića i Matije Varge danas je tako završen ciklus ocjenjivanja televizijskih priloga. Slijedi ocjenjivanje radijskih emisija koje su pristigle na natječaj. (Mateo Raškaj, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 2. 2018. 10:15

Šestaš Tomo Valjak izvrstan u Sappadi

Cro Ski natjecanja nastavljena su ovog vikenda u talijanskoj Sappadi s dvije utrke super veleslaloma i jednom utrkom veleslaloma. U brzoj disciplini alpskog skijanja, super veleslaloma, gdje se postižu brzine i veće od 100 km/h, učenik 6.a razreda naše škole Tomo Valjak uspio je u dvije utrke osvojiti treće i četvrto mjesto. U utrci veleslaloma Tomo je osvojio drugo mjesto. U ukupnom poretku Cro Ski kupa u kategoriji "Mlađi kadeti" (12-14 godina) Tomo se trenutačno nalazi na drugom mjestu. Fotografija uskoro... (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 2. 2018. 10:11

Održano školsko natjecanje iz Povijesti

U utorak, 6. veljače, održano je školsko natjecanje iz Povijesti za učenike sedmih i osmih razreda. Kod sedmaša prvo mjesto osvojila je Naomi Ivančić Huđber, drugo Helena Borovčak, a treće Marija Merkaš, sve iz 7.b razreda. U kategoriji osmih razreda prva je bila Nika Grzelja, druga Nika Matković, a treći Dorijan Hubak, svi iz 8.a razreda. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Nataša Sovec)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 2. 2018. 10:05

Gost u razredu: kućni ljubimac Ela

Posjetila nas je pudlica Ela. Došla je sa svojom vlasnicom učiteljicom Vesnom. Ela ima tri psećih ili 28 ljudskih godina. Upoznala nas je tako što je ponjušila svakom učeniku ruku. Voli jesti kuhano meso, rižu i pseću hranu. Pije vodu. Ima kovrčavu dlaku smeđe boje. Mora se šišati i češljati da joj se dlaka ne zapetlja. Ela se ne voli kupati. Jako voli djecu. Zna i neke trikove. Kada napravi trik, dobije pseću poslasticu. Bilo je vrlo zabavno i poučno. Naučila sam da psi, koji se ne vole dirati, imaju oko vrata žutu maramu. Najzabavnije mi je bilo kad se Ela s nama igrala i jela poslastice iz naših ruku. U fotogaleriju dodano je 17 fotografija. (Lorena Kulfa, 2.b)
 

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 2. 2018. 09:12

Održano školsko natjecanje iz Hrvatskog jezika

U ponedjeljak, 5. veljače, u našoj je školi održano školsko natjecanje iz Hrvatskog jezika za učenike sedmih i osmih razreda. U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto osvojila je Nika Rihtarić, drugo Ana Latin, treće Marija Preis, četvrto mjesto dijele Paula Sviben i Lucija Brčić, a peta je Nikolina Pavić. Kod osmaša najuspješnija je bila Nika Grzelja, druga je Nika Matković, a treća Patricija Hanžek. Nadamo se da će se netko od njih plasirati i na županijsko natjecanje. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Veronika Podobnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 8. 2. 2018. 21:36

Naša škola u programu Erasmus+

Naša škola uključila se u Erasmus+ program. Stručni suradnik knjižničar Denis Vincek uspješno je aplicirao na aktivnost transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ "Quality in Early Childhood Education and Care" i boravio 1. i 2. veljače na seminaru o toj temi u Stockholmu. Troškove puta pokrila je Agencija za mobilnost i programe Europske unije iz Hrvatske, a troškove boravka švedska Nacionalna agencija. Naš je knjižničar kao sudionik tijekom seminara upoznat s načinom prijave aplikacije za strateška partnerstva u sklopu KA2 i uspostavio je kontakte s predstavnicima Švedske, Makedonije, Finske, Islanda i Danske. Dogovoren je početak suradnje u obliku eTwinning projekta koji će se odvijati u prvom polugodištu sljedeće školske godine. Iz naše škole moći će se tako u projekt šest europskih država pod nazivom Let's play together uključiti svi zainteresirani učitelji i učenici. U ožujku 2019. partneri kane prijaviti projekt u jednu od agencija i nastaviti ga kao ključnu aktivnost KA2 u sklopu programa Erasmus+. Škola će pravodobno organizirati predavanje kako bi se znanje prenijelo svim djelatnicima tako da se svi zainteresirani na vrijeme mogu uključiti u predviđene aktivnosti. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Marijan Posarić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 7. 2. 2018. 13:55

Dragi učenici, učitelji i svi djelatnici naše škole!

Pozivamo vas da nam se pridružite u humanitarnoj akciji za pomoć napuštenim životinjama i kućnim ljubimcima koji su smješteni u Skloništu za napuštene životinje "Luč Zagorja" u Mariji Bistrici. Skupljat ćemo hranu za pse (konzerve ili suhu hranu - keksiće). Dobro će doći i deke, ručnici, ogrlice za pse ili zdjelice iz kojih psi jedu ili piju vodu. Deke, ručnici i zdjelice ne trebaju biti novi, ali trebaju biti čisti. Pokažite veliko srce kao što ste i dosad u svim humanitarnim akcijama koje naša škola provodi i pridružite se i ovaj put. Ova humanitarna akcija provodi se o sklopu Odgoja za demokratsko građanstvo, a mi se ove godine za Školsku i Županijsku smotru pripremamo s temom Kućni ljubimci. Akcija će trajati od 8. do 23. veljače, a hranu i ostale potrepštine koje ćete donijeti - ostavite na porti škole. Hvala! (Učenici 2.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 7. 2. 2018. 12:08

Zajednički projekt učenika 2.b razreda s članovina izvannastavne skupine Zlatarske Iskrice

U sklopu projekta "Kućni ljubimci", koji učenici 2.b razreda s učiteljicom Anitom Petanjek-Macan i učenicima izvannastavne skupine Zlatarske Iskrice provode za školsku i županijsku razinu Smotre Odgoja za demokratsko građanstvo, učenici Mateo Raškaj, Mariela Matjašec, Karlo Sviben i Matija Varga s voditeljem Denisom Vincekom predstavili su temu novoga broja našega školskog lista. Budući da su tema Zlatarskih Iskrica također kućni ljubimci, četvero učenika govorilo je o tome s kojih su sve aspekata oni za list obradili temu. Učenici 2.b sa svojim starijim vršnjacima nastavljaju s pripremama za Smotru. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Anita Petanjek-Macan)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 7. 2. 2018. 11:33

Učenici 1.b naučili kako posuditi, a kako vratiti knjigu iz školske knjižnice

Učenici 1.b razreda posjetili su školsku knjižnicu. Tijekom veselog druženja radoznali su prvašići upoznali prostor knjižnice, naučili pravila lijepog ponašanja u školskoj knjižnici te kako se trebaju odnositi prema knjigama i kako se posuđuju knjige u knjižnici, a kako vraćaju. Na kraju su svi prvašići posudili svoju prvu knjigu u našoj knjižnici. Klikni na opširnije za dvije fotografije! (Marina Sviben)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 7. 2. 2018. 11:22

Ažurirana rubrika s djelatnicima

Ažurirana je rubrika s djelatnicima. Možete ju pregledati ovdje. (tajnica, Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 7. 2. 2018. 11:01

Dodan jelovnik za veljaču

Dodan je jelovnik za veljaču. (Brankica Mrkoci, Matija Varga, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 6. 2. 2018. 13:16

Školsko natjecanje iz Geografije

U četvrtak, 1. veljače, u našoj je školi održano školsko natjecanje iz Geografije za učenike petih i šestih razreda. U kategoriji petih razreda prvo mjesto osvojila je Veronika Krsnik iz 5.a razreda, a drugo Amalija Latin, također iz 5.a razreda. Kod šestaša najuspješnija je bila Klara Ferišak, druga je Antonija Pozaić, a treći Vilim Crčić, svi iz 6.b razreda. Nadamo se da će se netko od njih plasirati i na županijsko natjecanje. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Nataša Sovec)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 6. 2. 2018. 12:49

Obavijest o prijevozu u srijedu

U srijedu, 7. veljače, prijevoz učenika poslijepodnevne smjene iz škole bit će ranije, i to: za Vinipotok u 16:50 sati, a za Ratkovec u 16:50 sati. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 5. 2. 2018. 12:05

Riješite kviz! Upute ćete dobiti od učiteljice Informatike. I to nije sve!

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 4. 2. 2018. 15:02

Brinemo se o pticama stanaricama

Na satu Prirode i društva naučili smo kako se treba zimi brinuti o pticama stanaricama. Svoje znanje primijenili smo na praktičnom zadatku u svojem školskom dvorištu. Postavili smo kućicu za ptice  i napunili ju različitim sjemenkama. Nestrpljivo čekamo da ptičice pronađu ovaj izvor hrane i da slušamo veselo cvrkutanje. (Učiteljica 1.a razreda Ankica Krajnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 29. 1. 2018. 20:54

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Mali povjesničari sa svojom voditeljicom učiteljicom Povijesti Natašom Sovec uredili su pano na ulazu u školu u povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta koji se obilježava 27. siječnja. Toga su dana saveznički vojnici ušli u koncentracijski logor Auschwitz i tamo zatekli otprilike 7000 preživjelih logoraša. Za holokausta je ubijeno otprilike 6 milijuna europskih Židova. Milijun njih bila su djeca. (Nataša Sovec)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 29. 1. 2018. 14:26

Uoči Noći muzeja predstavili se najsportaši iz naše škole

Kao uvertira u Noć muzeja, koja se ove godine prvi put održala i u Zlataru, u našoj je školi u petak, 26. siječnja, upriličen svojevrsni sat povijesti zlatarskoga sporta na kojemu su, uz učenike sedmih i osmih razreda, sudjelovali i naši učenici sportaši. U uvodnome dijelu sata o bogatoj sportskoj prošlosti Zlatara nazočnima je, kao predstavnik Grada, govorio Željko Slunjski. U svojemu je izlaganju istaknuo da su se naši sugrađani aktivno počeli baviti sportom još prije više od stotinu godina. Tako su neka sportska društva utemeljena odmah nakon onih zagrebačkih. Početci sporta u Zlataru vezani su uza sokolski pokret. Stoga je bilo govora i o Sokolskome domu - popularnoj  zlatarskoj Sokolani koja je sagrađena 1910. godine. U prvoj polovini 20. stoljeća Zlatarščani su se, između ostaloga, organizirano bavili i gimnastikom, rukometom, tenisom, čak i skijanjem. Nakon duljega razdoblja stagnacije sportskih aktivnosti, u proteklih je desetak godina sport nanovo zaživio u našemu gradu. Tomu pridonose i brojni naši učenici koji se bave različitim sportovima, kako u Zlataru tako i u okolnim mjestima. U petak su se svojim vršnjacima i učiteljima predstavili i o svojim sportskim postignućima redom govorili: tenisačica Helena Balić, odbojkašice Ramona Balun i Mirela Mikac, nogometaši Antonio Rihtarić, Karlo Sviben, Jurica Hađar i Damjan Bajsić, borac u taekwondou Ivan Pozaić te savate-boksači braća Mihael i Matija Bingula koji su pobrali najjači pljesak publike. O uspjesima naših učenika sportaša svjedoče i brojne medalje koje su osvojili na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Zbog natjecateljskih obveza priredbi nije moglo nazočiti još dvoje vrlo uspješnih mladih sportaša –  trenutačno najbolja zlatarska tenisačica Lana Preis i skijaš Tomo Valjak, koji na natjecanjima u Hrvatskoj redovito osvaja prva mjesta. Učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture Stjepan Škrlec zaključio je ovaj susret kratkim predavanjem o važnosti bavljenja sportom u dječjoj dobi. U fotogaleriju dodana je 21 fotografija. (Veronika Podobnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 29. 1. 2018. 13:37

Blaž Stužić i Nika Rihtarić vrlo dobri na školskom natjecanju iz Informatike

U četvrtak, 18. siječnja, održano je školsko natjecanje iz Informatike. Na školskoj razini Infokupa ove smo godine imali dvoje učenika – sedmašicu Niku Rihtarić i osmaša Blaža Stužića. Oboje su se natjecali u kategoriji Osnove informatike (od 5. do 8. raz.) koja obuhvaća temeljna znanja iz gotovo svih područja informatike. Vrlo zahtjevan test naši su mladi informatičari riješili s jednakim brojem bodova, odnosno 82 posto uspješnosti. Tim vrlo dobrim rezultatom stekli su pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju koje će se 9. veljače održati u Konjščini. Klikni na opširnije za tri fotografije. (Vlatka Prpić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 29. 1. 2018. 13:06

Tomo Valjak prvi na Prvenstvu Zagreba

Na utrci slaloma, održanoj 23. siječnja na Sljemenu pod nazivom Prvenstvo Zagreba, učenik 6.a razreda naše škole Tomo Valjak osvojio je prvo mjesto. Tomo se od ove sezone natječe u kategoriji Mlađi kadeti, pa je taj uspjeh samim tim i veći. U ukupnom poretku Tomo se trenutačno nalazi na trećem mjestu. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Paula Sviben, 7.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 29. 1. 2018. 09:03

Noć muzeja u Zlataru

Ove godine prvi put održana je Noć muzeja i u Zlataru. Učenici naše škole, Mali povjesničari s voditeljicom Natašom Sovec, prisustvovali su u Galeriji izvorne umjetnosti zanimljivom predavanju Željka Slunjskog o početcima sporta u Zlataru koji sežu u 19. stoljeće. Također su razgledali postavljenu izložbu o sportu nekada i danas u Zlataru. Kod najzanimljivijih su se izložaka i fotografirali. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Nataša Sovec)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 29. 1. 2018. 09:02

Učenici 1.a učlanjeni u školsku knjižnicu

Kao i svake godine učenici prvih razreda u siječnju učlanjuju se u školsku knjižnicu. Članice Novinarske skupine pritom izvode motivacijski igrokaz Od korice do police knjižničarke Ane Sudarević. I ove su godine glumile učenice 7.a Valentina Sviben, Lorena Pavić, Tea Kramarić i Nikolina Pavić koje je uvježbala voditeljica Irena Petrovečki. Učenicima je školski knjižničar Denis Vincek danas ispričao kako se treba ponašati u školskoj knjižnici i pokazao im kako se mogu posuditi knjige. Učenici 1.a dobili su iskaznice koje moraju brižno čuvati do osmog razreda jer za posudbu i vraćanje knjige knjižničaru treba pokazati člansku iskaznicu. Na kraju školskog sata učenici su samostalno posudili svoju prvu knjigu, a knjižničaru je uime cijeloga 1.a zahvalio Noa Emanuel. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Ankica Krajnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 26. 1. 2018. 14:54

Školski sportski klub na Prvenstvu županije

Osnovna škola Ante Kovačića sudjelovala je i ove školske godine na sportskom natjecanju iz futsala (mali nogomet). Ekipa Školskog sportskoga kluba Sokol otputovala je u Zabok na prvo kolo prvenstva sedmih i osmih razreda osnovnih škola Krapinsko–zagorske županije. Zlatarske nogometne zvijezde sudjelovale su u punom sastavu: Mihael Petrić, Mateo Raškaj (8.a), Damjan Bajsić, Jurica Hađar (8.b), Patrik Delija, Karlo Huljak, Leonardo Rihtarić, Karlo Sviben (7.b), Nikola Brčić, Antonio Rihtarić (6.b). Kako to vole reći naši profesionalni sportski reporteri, ždrijeb nas nije mazio i ušli smo u "skupinu smrti" s izrazitim favoritima - OŠ Zabok i OŠ Veliko Trgovišće. Naša ekipa pružila je dostojan otpor, no nismo uspjeli pobijediti. Prvu utakmicu izgubili smo od Velikog Trgovišća sa 7:2. Strijelci za našu ekipu bili su Damjan i Mihael. Zatim su igrali Zabok i Veliko Trgovišće. Zabok je pobijedio sa 3:2. Zadnju utakmicu igrali smo protiv Zaboka i izgubili 8:1. Počasni zgoditak postigao je Leonardo. Trener naših nogometaša bio je voditelj Školskog sportskoga kluba Stjepan Škrlec. U drugo kolo plasirale su se dvije prvoplasirane ekipe (Zabok i V. Trgovišće) dok je ekipa Zlatara ispala iz daljnjeg natjecanja. Za utjehu nam ostaje staro olimpijsko geslo: "Važno je sudjelovati!" (Stjepan Škrlec)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 26. 1. 2018. 12:51

Premijerno izvedena Zvjezdica pospanka

U subotu, 20. siječnja, premijerno je emisiji Školski sandučić Hrvatskoga katoličkog radija, radija s nacionalnom koncesijom, emitirana prva radiodrama proizvedena u našoj školi. Zvjezdicu pospanku dramatizirala je učiteljica Ankica Krajnik, igrali su Martin Kljak, Vida Srebačić i Mihael Mijatović, glazbena urednica je Paula Sviben, a montirao ju je u školskoj knjižnici Matija Varga. Emisiju možete poslušati ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 25. 1. 2018. 18:44

Ažurirane sve rubrike Izvannastavne aktivnosti

Ažurirane su sve rubrike Izvannastavne aktivnosti: Dramsko-recitatorska skupina, Folklorna skupina Cvrgudan, Fotografska skupina Informatička skupina, Izviđači, Likovna skupina, Mali cvjećari, Mali ekolozi, Mali kreativci, Mali povjesničari, Mudri malci, Multimedijska skupina, Novinarska skupina, Pametni mozgići, Plesna skupina, Pomladak Crvenoga križa, Školska prometna jedinica, Školski sportski klub, Zlatarske Iskrice, Mali kreativci - PŠ Donja Batina, Recitatorska skupina - PŠ Donja Batina, Dramska skupina - PŠ Martinščina i Mali recitatori - PŠ Martinščina. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 24. 1. 2018. 09:29

Sudionici u prometu, slijedite upute Školske prometne jedinice!

Uoči početka nastave i nakon završetka svaki dan pred našom školom možete vidjeti pripradnike Školske prometne jedinice. Reguliraju promet, sukladno ovlaštenjima koje su od PU krapinsko-zagorske dobili nakon što su prošli odgovarajuću obuku, poglavito kad školski autobus doveze učenike putnike ili dođe po njih. Molimo sve sudionike u prometu da poštuju upute članova Školske prometne jedinice. Njihov je voditelj Stjepan Škrlec, prof. (Mateo Raškaj, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 24. 1. 2018. 09:05

Ažurirana rubrika s rasporedima sati

Ažurirana je rubrika s rasporedima sati. Možete ih pregledati ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 24. 1. 2018. 09:02

Naša škola već petu godinu u projektu medijskog opismenjavanja

Naša škola i ove se godine uključila u Pragmin projekt u sklopu kojega će učenici, roditelji i učitelji birati najbolje novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja. S tom udrugom surađujemo već pet godina, od samog osnutka projekta, i to ocjenjujući radove i aktivno sudjelujući na okruglom stolu u Zagrebu na svečanoj dodjeli tih nagrada. Danas su tako u školskoj knjižnici članovi Multimedijske skupine Paula Sviben, Luka Sviben, Mateo Raškaj, Mariela Matjašec i Matija Varga napravili plan djelovanja. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 23. 1. 2018. 11:51

Natječaj za radna mjesta

Osnovna škola Ante Kovačića, Zlatar objavila je natječaj za dva radna mjesta. Možete ga preuzeti ovdje. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 1. 2018. 13:07

Treće mjesto Matije Varge na državnom fotografskom natjecanju

Matija Varga, učenik 8.b razreda Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara, osvojio je brončanu medalju i treće mjesto na državnom fotografskom natjecanju Koprivnički salon fotografije "Sretno dijete – sretna obitelj". Ovo je natjecanje održano već desetu godinu, a u 2017. odazvala su se 72 autora s čak 345 fotografija. Predsjednik Foto kino kluba "Podravina", koji je organizator ovoga natjecanja, Krešimir Juratović istaknuo je sinoć na svečanoj dodjeli nagrada u Koprivnici kako je tročlano povjerenstvo u sastavu Vladimir Puž, Dražen Tetec i Valerija Golubić radove ocjenjivalo pod zaporkama tako da je bila zajamčena potpuna objektivnost. Među dobitnicima nagrada, većina kojih su već prekaljeni fotografi, Matija je bio najmlađi laureat pa je u tome njegov uspjeh još i veći. Brončanu medalju predala mu je zamjenica gradonačelnika Koprivnice i saborska zastupnica 8. saziva Hrvatskog sabora Melita Samoborec i čestitala mu na njegovoj kolekciji dvije fotografije pod nazivom "Uz blagdane sreća je još veća". Predsjednik Foto kino kluba "Podravina" Krešimir Juratović naglasio je kako je to već treća godina da učenici Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara na tom fotografskom natjecanju pod mentorstvom stručnog suradnika knjižničara Denisa Vinceka sudjeluju – i to uvijek uspješno. Naglasio je kako je moto natjecanja Stop nasilju! i pozvao sve da se uključe i u 11. koprivnički salon fotografije te najavio ponovni susret početkom studenoga uz proslavu Dana Grada Koprivnice. Upravo Matijine fotografije i fotografije na kojima je djevojčica Rubi privukle su veliko zanimanje posjetitelja izložbe, a zanimljivo je da su upravo oni, osmaš Matija Varga i dvogodišnja Rubi, bili zvijezde i mete objektiva fotografa na otvorenju. Fotografije kojima je osmaš s Vargova brijega osvojio žiri prikazuju obiteljsku sreću uz božićne jaslice i božićno drvce u zlatarskoj obitelji Sviben pa je tako s Matijom i njegovim mentorom knjižničarom otvorenju izložbe nazočio i Matijin prijatelj, također učenik osmog razreda OŠ Ante Kovačića Zlatar, Luka Sviben. Bila je to prilika da s knjižničarom prije izložbe prošeću Koprivnicom i upoznaju taj grad. A o posebnosti jaslica u obitelji Sviben moći ćete čitati u Lukinu tekstu u sljedećim Zlatarskim Iskricama. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Mateo Raškaj, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 21. 1. 2018. 09:36

Zvjezdica pospanka sutra (subota) na Hrvatskom katoličkom radiju

U programu Hrvatskoga katoličkog radija sutra (subota) u 11 sati u emisiji Školski sandučić bit će emitirana radioigra Priča za laku noć koja je dramatizirana, snimljena i montirana u našoj školi. Dramatizirala ju je po najpoznatijoj slovenskoj bajci učiteljica 1.a razreda Ankica Krajnik, glumili su učenici 5.a Martin Kljak, Vida Srebačić i Mihael Mijatović, glazbu je odabrala Paula Sviben iz 7.a, a samostalno ju je u školi montirao Matija Varga iz 8.b - svi pod metorstvom stručnog suradnika knjižničara Denisa Vinceka. Riječ je o prvoj radiodrami snimljenoj u našoj školi uopće. (Mateo Raškaj, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 19. 1. 2018. 12:58

Najbolji na Školskoj smotri Literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2018. idu na Županijsku smotru

Jučer je u našoj školi održana školska razina Smotre LiDraNo 2018. Najbolji učenici idu na županijsku razinu Smotre. U literarnom izrazu to su Nika Grzelja iz 8.a i Krešimir Rod iz 8.a (mentorica Veronika Podobnik), u novinarskom izrazu u kategoriji samostalni novinarski rad to su Matija Varga iz 8.b (mentor Denis Vincek) i Nika Rihtarić iz 7.a (mentorica Nevenka Šušljek); u kategoriji radijska emisija to je dvojac Matija Varga iz 8.b i Tomo Valjak iz 6.a (mentor Denis Vincek); a u kategoriji školski list to je Matija Varga iz 8.b, urednik Zlatarskih Iskrica (mentor Denis Vincek). U dramsko-scenskom izrazu najbolji je u kategoriji Pojedinačni nastup - kazivanje poezije Leon Juriša iz 7.b, čija je mentorica Nevenka Šušljek. (Mateo Raškaj, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 19. 1. 2018. 12:35

Zimska likovna radionica

Zimska likovna radionica održana je 9. siječnja u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru. Radionici su nazočili učenici 4.a razreda Vanja Kobeščak, Anja Poslek, Sven Posarić, Fabijan Rogina, Mihael Pavlek, Lovro Kuharić, učenici 5.a razreda Hana Preis i Marin Novosel te učenica 1.b razreda Jana   Pozaić. U likovnoj radionici učenici su radili pingvine od kolaž-papira i vate te različite životinjice od plastičnih boca. Radionica je trajala dva sata. Učenici su bili vrlo motivirani za rad i veseli. Radove smo izložili na panou i u učionici četvrtog  razreda. Radionicu su vodile Ana Adanić, studentica 5. godine Učiteljskog fakulteta, i Silvija Adanić, učiteljica 4.a razreda. U fotogaleriju dodane su 34 fotografije. (Silvija Adanić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 1. 2018. 05:41

Vođenom fantazijom do odličnih stripova

U srijedu, 10. siječnja, u našoj školi održale smo radionicu o temi stripa. Vođenom fantazijom opustile smo učenike te došle do tema stripova. Učenici su hodali po razredu i zamišljali svoj idealan dan. Upute: Pokušajte uočiti što je oko vas. Čujete li zvukove? Koje? Osjećate li mirise? Je li netko s vama? Lijepo vam je? Kad osjetite potrebu, vratite se u učionicu i otvorite oči. Nakon igre učenici su izrađivali stripove. Učenici su jako lijepo surađivali tijekom radionice. Uspješno su prezentirali uratke i svi su se ugodno osjećali. U fotogaleriju dodano je 45 fotografija. (Nevenka Šušljek i Veronika Podobnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 16. 1. 2018. 18:43

Božićna priredba u Područnoj školi Donjoj Batini

U našoj Područnoj školi Donjoj Batini održana je 20. prosinca svečana božićna priredba. Učenici naše škole od prvog do četvrtog razreda pripremili su sadržajni program koji nas je vodio kroz pjesme, recitacije i igrokaze posvećene sv. Nikoli, zimi, Božiću i novoj godini. Najviše nas se dojmio suvremeni igrokaz Božić u obitelji i dolazak malog Isusa, čestitka-bajanje te pjesma zdravica. Priredbi su prisustvovali roditelji, bake i djedovi te prijatelji naše škole. Svečanom završetku prvog polugodišta počastili su nas svojim dolaskom naš ravnatelj Marijan Posarić, gradonačelnica Jasenka Auguštan-Penetek, dogradonačelnik Stanko Majdak, velečasni Dragutin Cerovečki, naše učiteljice Nina Posarić, Irena Petrovečki, Ivana Lisak i Ana Krpelnik. Na kraju svečanosti obratio nam se naš ravnatelj s pohvalama za naš trud i zaželio svima svako dobro čestitajući nadolazeće blagdane. U veselom raspoloženju slijedilo je druženje odraslih i djece. U fotogaleriju dodano je 48 fotografija. (Učiteljice Đurđa Kostanjevečki i Ana Marija Korpar )

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 16. 1. 2018. 08:42

Kako se koristiti micro:bit uređajem

U petak, 5. siječnja, dvanaestero vrijednih učenika naših petih i šestih razreda te jedna četvrtašica, gošća iz zagrebačke Osnovne škole Nikole Tesle, okupili su se u našoj informatičkoj učionici uz učiteljicu Matematike Kristinu Pisk i učiteljicu Informatike Ninu Posarić na zanimljivom druženju s micro:bitovima – malenim računalima s nizom kreativnih i edukativnih mogućnosti. Na početku radionice krenulo se polako, korak po korak, no ubrzo je i onih nekoliko petaša – koji se dosad na satovima Informatike kao ni na Informatičkoj skupini nisu koristili micro:bit-uređajima – hrabro počelo sastavljati svoje prve programčiće. Osmijesi na njihovim licima jako su se lijepo slagali s crvenim točkicama na njihovim elektroničkim prijateljima. Polako su od plačka došli do smješka, potom od digitalne kockice za Čovječe, ne ljuti se do malo težih, matematičkih izazova. Okupljeni učenici pokazali su veliku želju i motiviranost za dalji rad i upoznavanje s bezbrojnim mogućnostima korištenja micro:bit-uređaja. U fotogaleriju dodano je 19 fotografija. (Nina Posarić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 15. 1. 2018. 11:44

U Varaždinu obavljen razgovor za prvi tekst jubilarnih Zlatarskih Iskrica br. 60

Još se tinta sa stranica broja 59 Zlatarskih Iskrica nije osušila, a učenici koji pripremaju list sa svojim voditeljem stručnim suradnikom knjižničarom Denisom Vincekom krenuli su s realizacijom plana koji su si zacrtali za jubilarni, 60. broj našega školskog lista. Danas su, vezano uz temu broja koja će biti upravo ta obljetnica, Martin Kljak, Bruno Strelar, Vida Srebačić, Paula Sviben, Mateo Raškaj, Matija Bingula i Damjan Bajsić posjetili Dom za starije u Varaždinu. Sugovornik je bio zanimljiv i rječit, a s kime su to i o čemu razgovarali, moći ćete čitati u tekstu Martina Kljaka u 60. broju našega školskog lista. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 10. 1. 2018. 21:02

Božićna priredba u PŠ Martinščini

Tijekom adventa pripremali smo i uvježbali program kojim smo razveselili ravnatelja, roditelje i mještane naše Martinščine. Održali smo 21. prosinca božićnu priredbu nakon koje je uslijedilo druženje djelatnika škole i ostalih gostiju. Domjenak su organizirali roditelji naših učenika i još jednom pokazali kako su složni i kako cijene rad svojih učenika i učiteljica. Program priredbe izazvao je obilje veselja i razdraganosti. Učenici su kroz dramsku igru prikazali duh božićnog veselja i iščekivanje rođenja malog Isusa. Bilo je tu i pjesama koje su namamile i publiku da sudjeluje u programu. Ravnatelj se obratio svima s nekoliko toplih riječi i čestitkom za nadolazeći blagdan. U istom raspoloženju slijedilo je druženje odraslih i djece. U fotogaleriju dodano je 36 fotografija.(Učiteljice Ljiljana Mutak i Valentina Lebić-Naumovski)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 8. 1. 2018. 12:22

Iz tiska izišao 59. broj Zlatarskih Iskrica

Iz tiska je izišao novi broj Zlatarskih Iskrica. Broj 59. Tema su kućni ljubimci. Zašto? Pa imamo ih svi. I ja imam psa Rexa kojeg obožavam. Novinari Iskrica proveli su anketu među učenicima od četvrtog do osmog razreda naše škole i 145 od 170 učenika ima barem jednog ljubimca. Čak 85 posto. Izazov da tu temu obradimo s različitih gledišta. Dali smo si truda tijekom cijele prošle školske godine. Razgovarali smo sa stručnjakom za gmazove, bili smo u prihvatilištu za napuštene životinje, razgovarali s veterinarom, bili u salonu za uljepšavanje kućnih ljubimaca, ustanovili da u Hrvatskoj postoji i tvornica slastica baš za kućne ljubimce. Postoji i psiholog za ljubimce. Proveli smo dan sa slijepom osobom da doznamo što njoj znači njezina labradorica, a predstavljamo i nekoliko kućnih ljubimaca. Naša anketa pokazala je da najviše učenika (105) ima psa, 86 ih ima mačku, nakon toga slijede papige (10), hrčka ima šestero učenika, četvero zeca i jedan učenik tarantulu. Ima i nekoliko kornjača i riba. Učenici tvrde da učenje ne trpi zbog kućnih ljubimaca. Očito, mame i tate odrađuju velik dio posla. Na pitanje kojeg bi ljubimca htjeli imati, 37 učenika navodi zmiju! Siguran sam da vas je sve ovo zainteresiralo da prolistate i pročitate novi broj našeg školskog lista u kojemu ćete, vjerujem, naći odgovore na sva pitanja o kućnim ljubimcima koja vas muče. A što vas/nas mlade uopće muči, od ovoga broja čitajte u rubrici Iva odgovara. Dobit ćete odgovore na sve vaše nedoumice. Naravno, u listu su i sve ostale rubrike koje, znamo, volite. Izvučeni su i pobjednici prve nagradne igre u povijesti Zlatarskih Iskrica, a novo nagradno pitanje naći ćete na petoj stranici. Potpuno smo promijenili dizajn jer želimo slijediti, kako se to veli, nove trendove. Uživajte u novim Iskricama, kao što smo uživali mi, autori tekstova i fotografija, koji smo Zlatarske Iskrice s našim ravnateljem Marijanom Posarićem prvi imali priliku prolistati kad su iz tiskare došle u našu školu. (Vaš urednik Matija Varga)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 5. 1. 2018. 18:19

Sljedeći tjedan u našoj se školi održavaju radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Sljedeći tjedan održat će se  9. i 10. siječnja radionice za darovite, talentirane i motivirane  učenike. U utorak, 9. siječnja, u 9 sati je Likovna radionica (voditeljica: Silvija Adanić, uč. RN) za učenike od 1. do 4. razreda. U srijedu, 10. siječnja, održat će se radionica Fotostrip (voditeljice: Veronika Podobnik i Nevenka Šušljek, uč. Hrv. jezika) za učenike 5. i 6. razreda. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 5. 1. 2018. 09:34

Programiranje lego-robota u našoj školi

U utorak, 19. prosinca, u informatičkoj učionici naše škole održane su tri radionice programiranja lego-robota – Lego Mindstorms. Na radionicama sudjelovalo je 38 učenika naše škole od 5. do 8. razreda i 16 učenika Srednje škole Zlatar. Za neke učenike ova je radionica bila prvi susret s programiranjem lego-robota, a nekima je bila nastavak zanimljive prošlogodišnje radionice tijekom koje su naučili pokretati robote u svim smjerovima, zaobilaziti prepreke, a na kraju radionice roboti su svirali pjesmu Zvončići. Nakon programiranja u učionici učenici su sa svojim robotima izišli na hodnik i u pravoj utrci isprobali čiji će robot prvi stići do cilja. Učenici koji su sudjelovali na prošlogodišnjoj radionici ovaj su put nastavili programirati  robote u nešto zahtjevnijim, no njima izazovnijim i zanimljivijim situacijama. Kroz igru i zabavu, sudionici radionica upoznali su se s osnovnim konceptima programiranja i algoritamskog pristupa rješavanju problema te vježbali sposobnost preciznog praćenja zadanih uputa i suradničke vještine. Radionice je održao profesor sa zagrebačkog Fakulteta elektronike i računarstva Tomislav Jagušt, dipl. ing., u  sklopu programa ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a organizirala ih je učiteljica Informatike Nina Posarić uz pomoć profesora Srednje škole Zlatar Vesne Pisačić i Damjana Zagorca. Svi učenici bili su oduševljeni radionicama te bi voljeli nastaviti proširivati svoje znanje kroz igru i učenje programiranja lego-robota. Dogovoren je i posjet naših učenika laboratorijima FER-a u Zagrebu. U fotogaleriju dodano je 48 fotografija. (Nina Posarić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 4. 1. 2018. 23:02

Blagdanska čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 12. 2017. 13:16

Danas je u matičnoj školi održana božićna priredba

U petak, 22. prosinca, učenici OŠ Ante Kovačića pripremili su prigodni program i obilježili Božić. Kroz program su nas vodile učenice Ramona Balun i Hana Petrović. Osim učenika i djelatnika naše škole, s nama su se veselili i uvaženi gosti - gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek i župnik Dragutin Cerovečki. U svečanom programu sudjelovali su naši zboraši, učenici Plesne skupine, Dramske skupine, članovi folklora i tamburaši te Mali kreativci. Uz obilje plesa, pjesme, recitacija i glume te u veselom i slavljeničkom okruženju sve najbolje za božićne i novogodišnje blagdane poželjeli su nam ravnatelj Marijan Posarić, gradonačelnica te naš velečasni. U fotogaleriju dodano je 27 fotografija. (Irena Petrovečki; Matija Bingula, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 12. 2017. 13:00

Božić je pred nama

Iako je četvrta adventska nedjelja za dva dana i četvrtu svijeću na adventskom vijencu u našim domovima upalit ćemo tada nakon povratka sa svete mise, danas smo to napravili u školi jer je danas zadnji dan nastave u prvom obrazovnom razdoblju. Učenici 8.b s razrednicom vjeroučiteljicom Natalijom Martinek posjetili su knjižnicu i predsjednik razreda Matija Varga s razrednicom upalio je četvrtu adventsku svijeću. Vjeroučiteljica je naglasila kako je riječ o svijeći ljubavi, jer dolazi ljubav, dolazi nam u naše domove i naša srca On, te poželjela svima radostan Božić. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 12. 2017. 10:20

Naši izviđači donijeli u školu Betlehemsko svjetlo

U subotu, 16. prosinca, učenici naše škole, članovi Izviđača, sa svojom voditeljicom učiteljicom Svjetlanom Mezak bili su u Beču u Meksičkoj crkvi gdje su preuzeli Betlehemsko svjetlo. Tamo su se družili s ostalim izviđačima te navečer posjetili Bratislavu. U utorak, 19. prosinca, donijeli su, već tradicionalno, Betlehemsko svjetlo na misu zornicu u zlatarsku župnu crkvu te u našu školu gdje i danas svijetli. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 12. 2017. 10:16

Za 1000 radosti - Daruj i obraduj

Hrvatski Caritas svake godine pokreće svoju tradicionalnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti". Ovogodišnja akcija na tragu je snažnoga poticaja pape Franje i 1. svjetskog dana siromašnih te prigodne poruke, koja završava riječima: "Siromašni nisu problem: oni su izvor na kojem se moramo napajati u našem nastojanju da prihvaćamo bit evanđelja." Naziv ovogodišnje akcije "Daruj i obraduj" ujedno je i poziv svima da darivanjem zahvatimo i oplemenimo svoje odnose s bližnjima, ponajprije s onima koji su u potrebi, nevolji, oskudici i tjeskobi, i to darujući ljudima pomoć, hranu, novac, podršku, objed, solidarnost, ali i ohrabrenje, prijateljstvo, izlet, iznenađenje, igru, veselje. Potaknuti pozivom ravnatelja Hrvatskog Caritasa mons. Fabijana Svaline i ove smo se godine radosno odazvali i sudjelovali u toj tradicionalnoj akciji. Hvala svim učenicima i njihovim roditeljima te djelatnicima naše škole koji su novčanim prilogom pomogli najpotrebitijima u domovini te im uljepšali blagdanske dane. (Vjeroučiteljice Natalija i Ivana)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 21. 12. 2017. 22:06

Ispunjena srca u Martinščini

U sklopu naše tradicionalne humanitarne adventske akcije "Pridruži nam se i ti - svoje srce ispuni!" učenici naše područne škole u Martinščini sa svojim roditeljima darovali su mnoštvo hrane i higijenskih potrepština za najpotrebitije sumještane. Učenici su sa svojim učiteljicama složili prikupljene namirnice te ih u ponedjeljak, 18. prosinca, darovali dvjema obiteljima. Radost primatelja bila je velika, a radost darivatelja još veća. (Vjeroučiteljica Ivana)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 21. 12. 2017. 21:50

Priredba u 1.a razredu

Učenici i učiteljica 1.a priredili su priredbu za roditelje. Pjesmama i recitacijama proveli su ih kroza svoj đački svijet od početka školske godine pa sve do Božića. Roditelji su bili ugodno iznenađeni i nagradili ih velikim pljeskom. Uz prigodni božićni program roditelje je također oduševio razredni božićni ugođaj. Učenici 1.a napravili su u adventu božićno drvce za razredni pano, a u tome su svojoj djeci pomogle i mame. Prvašići su izradili i čestitke u kojima su svojim najbližima uputili želje za radostan Božić i sretnu i zdravu novu godinu. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Ankica Krajnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 20. 12. 2017. 21:34

Radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike u našoj školi tijekom zimskog odmora učenika

Tijekom zimskog odmora učenika, 9. i 10. siječnja, održat će se radionice za darovite, talentirane i motivirane  učenike. Radionice su besplatne za sve korisnike; mogu se uključiti svi zainteresirani učenici. U ponudi su tri radionice: u utorak, 9. siječnja, u 9 sati Korištenje micro:bit uređaja  (voditeljice: Nina Posarić, učiteljica Informatike, i Kristina Pisk, učiteljica Matematike) za učenike od 5. do 8. razreda i Likovna radionica (voditeljica: Silvija Adanić, uč. RN) za učenike od 1. do 4. razreda. U srijedu, 10. siječnja, održat će se radionica Fotostrip (voditeljice: Veronika Podobnik i Nevenka Šušljek, uč. Hrv. jezika) za učenike 5. i 6. razreda. Za radionice se možete prijaviti psihologinji što prije, najkasnije do petka, 22. prosinca. Broj prijava je ograničen. (Katarina Biondić)
 

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 19. 12. 2017. 13:32

Ususret Božiću u 1.b razredu

Učenici 1.b s učiteljicom Marinom Sviben postavili su početkom mjeseca u svojemu razredu na pano adventski kalendar želja. Našlo se tu i obećanja kako će biti dobri, slušati roditelje i pomagati im te marljivo učiti. Izradili su i na pano postavili velikog Djeda Božićnjaka sa saonicama punim darova. Učenici se vesele Božiću i očekuju da ih obiđe Djed Božićnjak. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 19. 12. 2017. 10:37

Upaljena treća svijeća na adventskom vijencu u knjižnici

Hana Petrović i Monika Stažnik, članice Novinarske skupine, posjetile su danas tijekom velikog odmora školsku knjižnicu sa svojom voditeljicom Irenom Petrovečki kako bi upalile treću adventsku svijeću. Prije toga su, koristeći se izvorima informacija na internetu, učenice pronašle da prva svijeća označuje nadu, druga je simbol mira, treća radosti, a četvrta je svijeća ljubavi. Božić je blizu i s radošću ga iščekujemo. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 19. 12. 2017. 10:22

Obavijest o prijevozu za 22. prosinca

Obavijest o prijevozu kombijem u petak, 22. prosinca, možete preuzeti ovdje, a obavijest o prijevozu autobusom ovdje. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 12. 2017. 20:13

Upute za korištenje micro:bit uređaja Vijest ima dokument u privitku

U prilogu su upute za korištenje micro:bit uređaja. (Nina Posarić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 12. 2017. 18:39

Adventski sajam u Zlataru

Učenici i djelatnici naše škole vrijedno su se pripremali za Adventski sajam koji se održao u subotu, 9. prosinca, ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i u samoj crkvi. U 16 sati počeo je kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovali brojni učenici naše škole. Nastupali su Školski pjevački zbor, Mali kreativci (učenici 4.a razreda), Folklorna skupina "Cvrgudan" te učenici 8.a razreda. Kulturno-umjetnički program koji su pripremili učenici sa svojim učiteljima i učiteljicama vodili su učenici 5.a razreda. Za trajanja programa učenici i djelatnici škole složili su i uredili štand s prigodnim božićnim ukrasima. Sav skupljeni dobrovoljni prilog od prodanih ukrasa darovan je župnom Caritasu. Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim roditeljima te djelatnicima škole koji su pridonijeli ostvarenju ovog lijepog predblagdanskog događaja. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (vjeroučiteljice Natalija Martinek i Ivana Lisak)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 15. 12. 2017. 10:37

Na Sv. Luciju posijali smo božićnu pšenicu

Jučer, na blagdan sv. Lucije, učenice Lucija Raškaj i Ines Srečić posijale su u školskoj knjižnici božićnu pšenicu. Pšenicu su donijele i savjetom pomogle kuharica Brankica Mrkoci i spremačica Štefica Jurec. Sijanje božićne pšenice je običaj kojemu se posebno vesele mlađi jer od toga dana do Božića imaju svaki dan poseban zadatak, a to je zaliti pšenicu. Do početka zimskog odmora učenici će svaki dan u knjižnici provjeriti kako raste pšenica i zalit će ju vodom. I da, Luciji smo čestitali imendan! (Luka Sviben, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 12. 2017. 12:08

Pridruži nam se i ti - svoje srce ispuni!

Naša škola i ove godine pokreće tradicionalnu humanitarnu adventsku akciju pod nazivom "Pridruži nam se i ti - svoje srce ispuni!". Osnovni je cilj akcije pomoći našim sumještanima koji su u potrebi. Kako bismo im uljepšali Božić, darovat ćemo im prikupljenu hranu i higijenske potrepštine. Pozivamo sve učenike i djelatnike škole da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u akciju koja će trajati do utorka, 19. prosinca. Namirnice poput šećera, brašna, soli, ulja, pahuljica, pekmeza, paštete, riže, trajnog mlijeka ili tjestenine te higijenske proizvode kao što su sapun, toaletni papir, pasta za zube, prašak za rublje, šampon ili gel za tuširanje možete donijeti u našu školu i ostaviti na porti. Neka vaše srce bude ispunjeno dobrom, a srce drugoga darovano toplinom! (vjeroučiteljice Ivana Lisak i Natalija Martinek, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 12. 2017. 11:29

Preventivna akcija PU krapinsko-zagorske Mir i dobro

Policijska uprava krapinsko-zagorska i ovih blagdana provodi preventivnu akciju Mir i dobro. Promotivni film izradila je Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a u njegovoj izradi sudjelovala je i naša bivša učenica (sada učenica ŠUDIGO-a) Petra Sokolić. Film možete pogledati ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 12. 2017. 11:08

Učenici 8.a upalili drugu svijeću na adventskom vijencu

Učenici 8.a razreda s učiteljicom Tanjom Tomicom posjetili su školsku knjižnicu kako bi Luka Sviben i Matija Bingula upalili drugu svijeću na adventskom vijencu koji se nalazi u školskoj knjižnici. Učiteljica Tomica podsjetila je učenike na to da svjetlo svijeća označava dolazeće svjetlo Isusa. Adventske svijeće, izvorno crvene i bijele boje, upućuju na Isusovu žrtvu i pobjedu. Prema jednoj tradiciji, prva svijeća nazvana je prorokova svijeća, druga betlehemska, treća pastirska, a posljednja - svijeća anđela. Postupno paljenje svijeća znak je približavanja Božića. Budući da je bila riječ o satu Engleskog jezika, učenici su naučili da se advent na engleskom kaže Advent, adventski vijenac je Christmas wreath, a upaliti drugu svijeću na adventskom vijencu reklo bi se to light the second candel on the Christmas wreath. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 13. 12. 2017. 18:46

Održana Večer matematike u našoj školi

U četvrtak, 7. prosinca, održana je u OŠ Ante Kovačića u Zlataru Večer matematike na kojoj je sudjelovalo otprilike 120 učenika razredne i predmetne nastave. Svojim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem na radionicama svi skupa otkrili su onu drugu, često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike. Nove ideje koje su dobili u zanimljivim radionicama pomoći će im da svakodnevnim matematičkim problemima doskoče na zabavan i kreativan način - jer matematika je svugdje oko nas, a toga često nismo ni svjesni. Potporu u rješavanju zadataka nekim su učenicima pružili i njihovi roditelji. U pripremi i realizaciji ovog zanimljivog matematičkog druženja sudjelovale su učiteljice Matematike Tihana Hudi i Kristina Pisk te učiteljice razredne i predmetne nastave zlatarske Osnovne škole. U fotogaleriju dodano je 66 fotografija. (Vlatka Prpić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 12. 2017. 11:51

Ažurirani rasporedi sati

Ažurirani su svi rasporedi sati. Mogu se pogledati u rubrici Učenički kutak / Raspored sati. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 11. 12. 2017. 14:39

Božićno drvce u našoj školi

Danas je kućni majstor Radovan Crčić Đuro unio u našu školu božićno drvce. Vrijedne ruke učenika koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Mali slikari s voditeljem Zvonkom Šarčevićem objesile su na njegove grančice anđele i pahuljice od papira koje su prošli tjedan učenici izradili. Božić je pred vratima. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 11. 12. 2017. 12:44

Obilježili smo Dan osoba s invaliditetom

U Osnovnoj školi Ante Kovačića Zlatar organizirali smo u ponedjeljak, 4. prosinca, program za Dan osoba s invaliditetom koji se inače obilježava 3. prosinca. Učenici su sudjelovali u brojnim aktivnostima u našoj sportskoj dvorani. Ravnatelj škole Marijan Posarić prigodnim govorom otvorio je program te posebno pozdravio goste iz Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije. U nastavku govore su još održali predsjednik udruge Krunoslav Krušelj, koji je iznio osobna zapažanja iz aspekta osoba s invaliditetom, te gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek, koja je istaknula kako je bitno da mladi budu senzibilizirani prema osobama s invaliditetom jer oni su ravnopravni članovi naše zajednice. Cilj programa bio je edukacija učenika o paraolimpijskim sportovima i pitanjima invalidnosti. Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, dan je međunarodnog poštivanja, promoviran od strane Ujedinjenih naroda 1998. godine. U Hrvatskoj je danas otprilike 512.000 osoba s invaliditetom te one čine 12 posto ukupnog stanovništva RH. U svjetskim razmjerima svaki sedmi stanovnik ima neki oblik invaliditeta, a 100 milijuna osoba s invaliditetom su djeca. Učenici su imali priliku sudjelovati u nekim aktivnostima i sportovima kako bi i sami spoznali i više cijenili uspjehe i vrijednosti paraolimpijskog pokreta. Prva aktivnost koja je uključivala učenike od petih do osmih razreda bila je hodanje s povezom preko očiju te korištenje štapa za kretanje slijepih osoba. Zatim je slijedilo prepoznavanje različitih predmeta iz kutije s povezom preko očiju te hodanje na štakama i vožnja u invalidskim kolicima. Učenici su igrali stolni tenis sjedeći na kolicima i uvidjeli kako je to komplicirano. Igrali su odbojku sjedeći, a svi prisutni time su bili oduševljeni. Posljednji sport bila je košarka pa su učenici gađali koš iz sjedećeg položaja. Kao zaključak, čuli smo razmišljanja učenika. Organizator  programa bio je učitelj TZK-a Stjepan Škrlec, a realizirali su ga učenici od petog do osmog razreda naše škole. U gledalištu su bili učenici nižih razreda i povremeno se aktivno uključivali u program te glasnim navijanjem cijelo vrijeme bodrili starije učenike. Kroz program su nas nepogrešivo vodili učenici petog razreda Vida Srebačić i Mihael Požgaj pod stručnim vodstvom učiteljice Hrvatskog jezika Nevenke Šušljek. Mislimo da smo ovim aktivnostima i radionicama prikazali osobe s invaliditetom u potpuno drugačijem svjetlu. Učenici su uočili i spoznali s kakvim se predrasudama, problemima i poteškoćama svakodnevno susreću osobe s invaliditetom te se nadamo da će im – kad god je to moguće – priskočiti u pomoć i odnositi se prema njima kao prema sebi jednakima. U fotogaleriju dodano je 16 fotografija. (Stjepan Škrlec)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 11. 12. 2017. 11:15

Sveti Nikola stigao i u našu školu

U organizaciji Društva Naša djeca Zlatar i OŠ Ante Kovačića Zlatar te pod pokroviteljstvom Grada Zlatara organiziran je 6. prosinca doček svetog Nikole i podjela darova. U nazočnosti zlatarske gradonačelnice Jasenke Auguštan-Pentek i našega ravnatelja Marijana Posarića sveti Nikola posjetio je zlatarsku osnovnu školu i darivao učenike od prvog do četvrtog razreda. Kostimirani sveti Nikola unio je radost i veselje među učenike. Sa svakim učenikom razgovarao je i dodijelio mu dar. Učenici su pripremili prigodan program te recitalom i pjesmom obradovali svetog Nikolu. Sveti Nikola poželio je svima sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane s porukom da se vide i dogodine. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 12. 2017. 13:58

Područne škole na terenskoj nastavi

U utorak, 28. studenoga, područne škole bile su na terenskoj nastavi. U 8 sati učenici su krenuli iz Donje Batine, a u 8:10 pridružili su im se učenici iz Martinščine. Busom su se uputili u Zagreb u kazalište Žar ptica. U 10 sati počela je predstava Mala sirena prema bajci H. C. Andersena - predstava prepuna glazbe, pjesme, plesa i boja. Svima se jako svidjela. Nakon predstave učenici su u pratnji svojih učiteljica razgledali znamenite arkade na groblju Mirogoju i odali počast mnogim hrvatskim velikanima koji su tamo pokopani. U 13 sati učenici su ručali u restoranu McDonald's i poigrali se dobivenim igračkama. Svi putnici sretno su se vratili kućama u 15 sati. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Ana Marija Korpar, Đurđa Kostanjevečki, Valentina Lebić-Naumovski, Ljiljana Mutak)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 12. 2017. 12:09

Natječaji za dva radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

U privitiku je natječaj za dva radna mjesta. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 8. 12. 2017. 17:32

Večeras večer matematike

Pozivamo vas na Večer matematike koja će se održati danas u našoj školi s početkom u 18 sati. Dobrodošli su svi učenici od prvog do osmog razreda i njihovi roditelji! Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Večeras ćete tako svi moći sudjelovati u zabavnim aktivnostima i ponovno otkriti često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike te pritom stvarati nove ideje o tome što to matematika jest i čime se bavi. Jer, matematički problemi nisu bauk i svi ih svakodnevno uspješno rješavamo. (Tihana Hudi, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 7. 12. 2017. 08:15

Sv. Nikola došao u Martinščinu

Jutarnji smijeh i dječja cika postali su još jači kada se na vratima škole pojavio sv. Nikola u pratnji gradonačelnice Jasenke Auguštan-Pentek. Prekrasni darovi koje je Nikola podijelio djeci potakli su ih na čitanje; naime darovi se sastoje od knjiga u kojima se nalazi mnogo korisnih podataka o životinjskom svijetu. Nadamo se da će sv. Niko i dogodine pokucati na vrata, a mi ćemo se truditi da budemo dobri u sve dane kako bismo zavrijedili njegov posjet i darove. Klikni na opširnije za tri fotografije. (Valentina Lebić-Naumovski i Ljiljana Mutak)
  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 6. 12. 2017. 22:12

Sveti Nikola nadario učenike u PŠ Donjoj Batini

Danas u 9 sati područnu školu u Donjoj Batini posjetio je sveti Nikola. U pratnji gradonačelnice Jasenke Auguštan-Pentek razveselio je učenike darovima. a učenici su mu zahvalili recitacijama i pjesmom. Uz pozdrave otpratili su ga na njegov put k drugoj djeci. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Ana Marija Korpar i Đurđa Kostanjevečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 6. 12. 2017. 18:38

Obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti (15. 11. - 15. 12.)

Učenici Novinarske skupine uredili su u holu škole pano o temi Mjesec borbe protiv ovisnosti. U ovom mjesecu posvećujemo se brojnim aktivnostima kako bismo ukazali na štetnost svih oblika ovisnosti i naglasak smo stavili na promicanje zdravih stilova života, zdravih navika, važnosti tjelesne aktivnosti… (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 5. 12. 2017. 19:50

Obilježili smo Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

Novinarska skupina s voditeljicom Irenom Petrovečki postavila je u holu škole u povodu 25. studenoga, Međumarodnog dana protiv nasilja nad ženama, plakat koji nas podsjeća na to da se u Hrvatskoj svakih 15 minuta fizički zlostavlja jedna žena. Naša je poruka ukazati na to da si uzmemo 15 minuta i bezuvjetno, djetinjasto i luckasto grlimo i ljubimo i volimo svoje dijete jer ćemo tako pomoći i ženama i svijetu. Mnogo je onih koji dižu ruku na drugo ljudsko biće, a to su samo nesretna odrasla djeca. Njima nitko nikad nije darovao onih 15 minuta. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 5. 12. 2017. 18:49

Zlatarski KAJ u Cerniku

I ove godine, 24. studenoga, gostovali smo na 24. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje u Cerniku. Iz Zlatara krenuli smo u ranim jutarnjim satima praćeni tamom koja se ubrzo pretvorila u blistavo zagorsko jutro s pokojom maglicom iznad polja te je cijeli krajolik pretvarala u sunčanu bajku. Putem smo pratili i migracijske letove divljih pataka koje su krenule na svoje dugo putovanje. Stigavši u suncem okupani Cernik, srdačno smo se pozdravili s uvijek ljubaznim domaćinima široke slavonske duše, prenijevši im pozdrave našeg Pučkog otvorenog učilišta kao glavnog organizatora Dana kajkavske riječi te ravnatelja naše škole Marijana Posarića. Odmah po dolasku uslijedilo je presvlačenje u naše nošnje, a potom i kratka tonska proba u dvorani škole gdje se susret i održavao. Nakon toga prisustvovali smo svečanom otvorenju pjesničkog susreta i blagoslovu jer taj dan naši Cerničani obilježavaju i kao dan zahvale Svevišnjem. Naši domaćini vodili su nas u razgled krasne cerničke crkve i samostana u kojemu smo razgledali vrijedne aheološke i biblijske izloške. Putem je bilo zamolbi za slikanje s našom kajkavskom ekipom koja je bila zanimljiva svima zbog nošnji u koje su bili odjeveni. Klara Ferišak, Lorena Požgaj, Karlo i Vid Adanić spremno su udovoljavali zahtjevima, veselo pozirajući. Cernik se može pohvaliti velikom samostanskom knjižnicom koja je izuzetno vrijedan spomenik kulture s otprilike pet tisuća vrijednih knjiga. Obogaćeni novim spoznajama vratili smo se u Osnovnu školu Matije Gupca gdje je počeo pjesnički susret štokavaca. Pokraj nas sjedila je mlada profesorica iz Usore koja je prvi put uživo čula naš mefki, domači kaj. Bila je iskreno oduševljena našim kajkavskim izričajem iako je priznala da nas nije potpuno razumjela, a simpatična je bila i njena reakcija:“Ma, jel vi to stvarno tako govorite?! Nisam to nikada čula, ali tako mi vas je bilo lijepo poslušati! Ma, kakve krasne nošnje imate! Smijem li se s vama slikati?“ Smijala sam se tom iskrenom oduševljenju ukratko joj "prevodeći" o čemu smo mi to govorili. Nakon zatvaranja svečanosti u stihu uslijedilo je druženje u cerničkom domu. Uz nasmijana lica, uza sjećanja bivšeg ravnatelja škole gospodina Mate, koji je često bio kod nas u Zlataru, opet su oživjela neka stara vremena, draga lica dr. Težaka, dr. Skoka, Mlakarevih, gospodina Brigljevića... opet smo bili doma, a tako daleko od doma! Stiglo je vrijeme za povratak. Sunčan dan bližio se kraju, a naši su nas domaćini ispratili veselim osmijehom i obećanjem kako se opet vidimo u Zlataru, sljedeće jeseni. U fotogaleriju dodano je 45 fotografija. (Blanka Sviben)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 5. 12. 2017. 12:52

Volimo učiti putem projekta

Na satu Hrvatskog jezika i SRO-a odradili smo projekt o temi anđeli. Pisali smo duhovnu i religioznu poeziju i dobili prekrasnu zbirku pjesama. Ponovili smo sve književnoteorijske pojmove te naučili neke nove. Uvježbali smo i monodramu Anđeli koju ćemo izvesti na Adventskom sajmu. Izradili smo anđele koji će ovoga Božića ukrašavati jelke naših sugrađana. Malom donacijom na našemu štandu anđeli će vaš dom ovoga Božića učiniti toplijim. Također, svoj Božić možete učiniti ljepšim uz nekoliko pjesama iz naše pjesmarice. Projekt smo povezali i s Mjesecom borbe protiv ovisnosti. Naš nas anđeo čuva i brani od svakog zla pa tako i od pakla ovisnosti. Projekt je bio zanimljiv i poučan, a vodila nas je naša razrednica i naša učiteljica Hrvatskog jezika Veronika Podobnik. Klikni na opširnije za osam fotografija. (Nika Grzelja, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 5. 12. 2017. 11:00

I Pomladak Crvenoga križa sprema se za Adventski sajam

U povodu Adventskog sajma u našem gradu vrijedne ruke članova Pomlatka crvenog križa, učenica i učenika šestih i sedmih razreda, sa svojom voditeljicom Ivanom Zrinščak izradile su dekorativne adventske predmete - snjegoviće od riže i ukrasne boriće u staklenci. Učenici su bili jako vrijedni, marljivi i maštoviti te ih je njihova voditeljica nagradila keksima i bombonima. (Ivana Zrinščak)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 5. 12. 2017. 04:25

Kreću prijave za Zimsku školu informatike u Krapini

U Srednjoj školi Krapina u siječnju 2018. održat će se 23. zimska škola informatike. Radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce održavat će se u prvom krugu od 4. do 6. siječnja te u drugome od 8. do 10. siječnja. U oba kruga jutarnje radionice počinju u 8, a poslijepodnevne u 13 sati. Ove su godine dodane i neke nove radionice. Za željenu radionicu popunite prijavnicu na linku. Prijavite se do 21. prosinca kako biste osigurali svoje mjesto. Nakon toga na popunjene radionice više neće biti moguća prijava. Sudjelovanje na Zimskoj školi informatike individualno je, što znači da organizator ne osigurava prijevoz, nego taj dio rješavaju učenici u dogovoru sa svojim roditeljima. Klikni na opširnije za popis radionica.

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 4. 12. 2017. 18:13

U školskoj knjižnici upaljena prva adventska svijeća

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Mali knjižničari okupili su se danas u školskoj knjižnici sa svojom voditeljicom Tanjom Tomicom. Povod je bio paljenje prve adventske svijeće koju je upalio Sebastijan Drofenik Hamzić iz 5.b s Mateom Raškajem iz 8.a razreda. "Adventski vijenac plete se od zimzelenih grančica, ali tako da nema početka ni kraja što označuje vječnost. Umeću se četiri svijeće koje označuju četiri razdjelnice u ljudskog povijesti: stvaranje, utjelovljenje, otkupljenje i svršetak. Prve adventske nedjelje pali se prva svijeća i tako redom do Božića.", kazala je učiteljica Tanja Tomica. Adventski vijenac u školskoj su knjižnici izradili prošli tjedan učenici koji pohađaju Novinarsku skupinu, Male knjižničare, Fotografsku skupinu i Multimedijsku skupinu. Voditeljica Malih knjižničara Tanja Tomica pripremila je učenicima i iznenađenje: bombone i voćni biskvit! Uz te slastice, nakon paljenja svijeće, druženje je potrajalo uz razgovor o Božiću koji će nam brzo doći. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 4. 12. 2017. 16:56

Obavijest o prijevozu za 6. prosinca Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je raspored prijevoza za 6. prosinca. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 1. 12. 2017. 21:14

Radionica adventskih ukrasa u 1.a razredu

U petak, 24. studenoga, učenicima 1.a razreda pridružili su se roditelji na radionici izrade božićnih ukrasa od slanog tijesta. Mame su svojoj djeci ispričale i pokazale što su njih naučile njihove mame i bake i po tom "receptu" napravili su svi zajedno s učiteljicom Ankicom Krajnik različite oblike kolačića koje će darovati za ovogodišnji adventski sajam. U veselom ozračju pokazali su svoju kreativnost, a tomu je pridonijela pozitivna emocionalna klima u učionici koju su sudionici radionice stvorili učeći pjevati božićne pjesme. Učenici se raduju i s nestrpljenjem očekuju subotu, 9. prosinca, kada će sa svojim roditeljima doći na adventski sajam. U fotogaleriju dodane su 24 fotografije. (Ankica Krajnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 28. 11. 2017. 11:16

Nakon gotovo pola stoljeća teta Katica iz Martinščine otišla u zasluženu mirovinu

Na martinjsku nedjelju, 12. studenoga, u Područnoj školi Martinščini upriličena je oproštajna svečanost za našu dugogodišnju djelatnicu Katicu Grandavec koja je nakon više od 49 godina radnoga staža otišla u zasluženu mirovinu. Teta Katica, kako smo ju svi od milja zvali, svoj je radni vijek kuharice i spremačice – od prvoga do posljednjega dana – odradila upravo u martinščanskoj školi. Stoga se logičnom nametnula njezina želja da sve zaposlenike škole, bivše i sadašnje, počasti upravo u našoj područnoj školi. U ugodnu ozračju, ispunjenom pričom, smijehom i pjesmom, okupili su se, uza sadašnje djelatnike, gotovo svi oni koji su dio svojega radnog vijeka utkali u povijest te male škole podno Ivanščice. Ravnatelj škole Marijan Posarić u nadahnutu je govoru zahvalio teti Katici na svemu što je u gotovo pola stoljeća učinila za generacije tamošnjih učenika koje je svakodnevno dočekivala i ispraćala na vratima škole. Nakraju joj je zaželio lijepe umirovljeničke dane, poručivši joj usto da su joj vrata škole uvijek otvorena. Kako bi i dalje ostala u dobroj formi, uime svih zaposlenika darovao joj je prekrasan bicikl. Neposredno prije oproštajne svečanosti, na misnome slavlju u čast sv. Martina gospođi je Katici uime župljana darovano golemo srce s likom sveca zaštitnika Martinščine. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Blanka Sviben)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 24. 11. 2017. 13:41

Ususret Adventskom sajmu

Malene ruke učenika Područne škole Donje Batine s pažnjom i velikim zanimanjem prionule su prošlog petka izradi božićnih čestitki koje će izložiti na Advenskom sajmu u Zlataru. Od papira izrađivali su anđele, snjegoviće i Božićnjake, a od vune božićne ukrase koje su zalijepili na podloge od čvrstog papira. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Đurđa Kostanjevečki i Ana Marija Korpar)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 24. 11. 2017. 12:21

U našoj školi provedeno Međunarodno internetsko natjecanje iz računalnog razmišljanja i informatike

Međunarodno internetsko natjecanje iz računalnog razmišljanja i informatike Dabar 2017. održano je proteklog tjedna i u našoj školi. Svoje umijeće, snalažljivost i logičko razmišljanje u rješavanju niza izazovnih zadataka online putem iskušali su učenici 6.b razreda Paola Gorupec, Klara Ferišak i Vilim Crčić te Veronika Krsnik, učenica 5.a razreda. Sudjelovanjem u ovom natjecanju pokazali su da se računalom ne koristimo samo za komunikaciju na društvenim mrežama i igranje računalnih igrica nego nam ono služi i za rješavanje zanimljivih logičkih zadataka. U organizaciji i provođenju natjecanja sudjelovala je učiteljica savjetnica Informatike Nina Posarić. Klikni na opširnije za šest fotografija. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 23. 11. 2017. 08:42

Obavijest o prijevozu kombijem u petak

U petak, 24. studenoga, neće biti prijevoza školskim kombijem zbog prijevoza u Cernik. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 11. 2017. 14:54

Mali ekolozi izrađivali božićne čestitke

Učenici skupine Mali ekolozi ove su se godine uključili u pripreme za adventski sajam. Budući da su prvi razred, odlučili su izraditi božićne čestitke. Učenici su bili jako vrijedni i s veseljem su ukrasili svoje čestitke te se raduju adventskom sajmu. (Marina Sviben)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 21. 11. 2017. 19:37

Mali knjižničari pisali sastavke o Vukovaru na engleskom

Članovi izvannastavne skupine Mali knjižničari okupili su se jučer u školskoj knjižnici i osmi sat posvetili sjećanju na sve vukovarske žrtve. Učenici iz osmih razreda Blaž Stužić, Dorijan Hubak, Nika Grzelja, Dorijan Hanžek i Matija Varga pročitali su svoje sastavke o dvodnevnom posjetu Vukovaru koje su napisali na engleskom jeziku. Učenici su s voditeljicom Tanjom Tomicom preveli na hrvatski svoje radove mlađim članovima izvannastavne skupine Veroniki Krsnik, Lucijanu Sambolu, Niku Mrkociju i Sebastijanu Drofeniku Hamziću. Petaši su osmaše ispitivali o tome što su sve vidjeli u Vukovaru, a osmaši su s voditeljicom Tanjom Tomicom odgovarali na pitanja i kazivali o Domovinskom ratu i Gradu heroju. Klikni na opširnije za pet fotografija. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 21. 11. 2017. 08:14

Novi članovi Školske prometne jedinice

Nakon predavanja - osposobljavanja novih članova održanoga 3. listopada, učenici sedmih razreda uključeni u rad Školske prometne jedinice početkom ove školske godine stekli su osnovne preduvjete za samostalno obavljanje dužnosti regulacije prometa. Svečanom činu dodjele službenih iskaznica danas su u školi prisustvovali svi pripadnici Školske prometne jedinice. Iskaznice su dodijelili predstavnici Policijske postaje iz Zlatar Bistrice Darko Milošić i Darko Držaić. Novi su članovi Paula Sviben, Marija Preis, Nika Rihtarić, Valentina Sviben, Denis  Štahan, Filip Sviben, Antonio Gerguri, Karlo Huljak i Karlo Sviben. Današnjim svečanim činom kojem su nazočili ravnatelj škole Marijan Posarić i voditelj Školske prometne jedinice Stjepan Škrlec učenici su i službeno osposobljeni za regulaciju prometa te su uključeni u svakodnevno dežurstvo pred školom. Klikni na opširnije za šest fotografija. (Stjepan Škrlec)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 20. 11. 2017. 20:02

Sveti Martine, čuvaj našu Martinščinu!

Ljepota našega dragog Zagorja nema granica: "bregi", "doli", šume, vinogradi, stare trošne "hišice" i crkvice. Tako je i u našoj Martinščini. Nju krasi i kapela sv. Martina koja podiže svoj toranj visoko, kako bi svima objavila snagu i ljubav spram rodnoj grudi. To ozračje vladalo je u Martinščini 12. studenoga kada se slavio Sv. Martin. Po starom dobrom običaju povezali su se svi mještani, službenici crkve i djelatnici škole, kako bi slavlje bilo svečano i dostojno sv. Martina. Učenici PŠ Martinščine izveli su kratak program na početku misnog slavlja. Recitirali su svoje pjesme i literarne sastavke, koji su iskazivali ljubav prema rodnom kraju i poštovanje prema sv. Martinu po kojem je Martinščina dobila ime. Velečasni Vladimir Drnetić vodio je sv. misu kojoj su prisustvovali ravnatelj Marijan Posarić, gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek te dogradonačelnik Stanko Majdak. Nakon toga učenici su dijelili suvenire napravljene od glinamola koji predstavljaju kapelu sv. Martina, kao i kolače koje su pripremile mame, bake i ostale mještanke. Uza slasne zalogaje koji su okrijepili tijelo, svatko je mogao okrijepiti i dušu lijepom uspomenom na taj dan kada se slavi sv. Martin. Na mjesnom igralištu bilo je za svakoga ponešto. Kuhao se gulaš, dijelila se dobra kapljica, a neki su i zaplesali uz dobro poznate pjesme zagorskoga kraja, što ih je izvodio tamburaški sastav. Svatko je otišao kući srca punog veselja i blagosti, a kao što su učenici poželjeli: "Sveti Martine, čuvaj moju hižicu i sakoga vu nje, čuvaj našu Martinščinu!" Klikni na opšrinije za 12 fotografija. (Valentina Lebić-Naumovski)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 20. 11. 2017. 19:18

Učenici područnih škola idu na terensku nastavu

Učenici Područne škole Martinščine i Područne škole Donje Batine idu 28. studenoga na terensku nastavu u Zagreb. Posjetit će Kazalište Žar ptica i Mirogoj. Polazak je u 8 sati iz Donje Batine i u 08:10 iz Martinščine, a povratak u 15 sati. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 20. 11. 2017. 11:35

Natječaji za radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

U pilogu su najtečaji za radna mjesta. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 20. 11. 2017. 10:46

I ove godine naši učenici upalili su lampaše ispred zlatarske župne crkve u spomen na sve vukovarske žrtve

U petak navečer, uoči 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, učenici naše škole u pratnji ravnatelja Marijana Posarića i učiteljice Povijesti Nataše Sovec upalili su lampaše ispred zlatarske župne crkve u spomen na sve vukovarske žrtve. Nakon što smo proteklih deset godina odavanje počasti herojima Vukovara organizirali samostalno kao škola, ove smo godine odlučili prihvatiti poziv gradonačelnice Zlatara da to učinimo s čelnicima Grada, gradskim vijećnicima, predstavnicima braniteljskih udruga, učenicima Srednje škole i ostalim građanima. Time smo pokazali zajedništvo u odavanju počasti svima onima koji su svojom žrtvom pridonijeli obrani i stvaranju slobodne nam domovine. Klikni na opširnije za šest fotografija. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 20. 11. 2017. 06:15

Učenici drugih razreda na terenskoj nastavi

Učenici 2.a i 2.b razreda bili su 15. studenoga na terenskoj nastavi u Zagrebu. Posjetili su Zagrebačko kazalište lutaka u kojem su pogledali lutkarsku predstavu Ježeva kućica. U Hrvatskom školskom muzeju pogledali su stalni postav uz pratnju kustosa. U pratnji učenicima bile su razrednice Vesna Ceboci i Anita Petanjek-Macan te Kristina Sviben. U fotogaleriju dodano je 26 fotografija. (Petar Sviben, 2.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 19. 11. 2017. 17:50

Dan sjećanja na vukovarsku žrtvu obilježen i u Područnoj školi Donjoj Batini

Učenici Područne škole u Donjoj Batini obilježili su 17. studenog Dan sjećanja na vukovarsku žrtvu na satovima razrednika i Hrvatskog jezika. Čitali smo priče o prognanicima, Gradu heroju i slušali domoljubne pjesme. Ispred školskih vratiju pomolili smo se za sve žrtve Domovinskog rata uz upaljeni lampion. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Đurđa Kostanjevečki i Ana Marija Korpar)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 11. 2017. 19:30

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Danas prijepodne, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, učenici i zaposlenici naše škole prigodnom su se komemoracijom prisjetili heroja Vukovara. U kratkome programu, što ga je vodila učenica 6.b razreda Hana Petrović, okupljeni su najprije poslušali ulomak iz Priče o gradu Siniše Glavaševića, koji je pročitala učenica 8.a razreda Lorena Požgaj. Uslijedila je dojmljiva prezentacija o Gradu Heroju popraćena pjesmom Stoji grad u izvedbi klape Sveti Juraj. Svijeću u spomen na sve vukovarske žrtve upalili su potom učenici osmih razreda Nika Grzelja i Dorian Hanžek. U mislima na dane herojske obrane grada na Dunavu, svi nazočni minutom su šutnje odali počast svima palima za našu slobodu i neovisnost. Klikni na opširnije za više fotografija.

 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Nina Posarić  datum: 17. 11. 2017. 20:11

Dvije fotografije Matije Varge postavljene na izložbi u središtu Zagreba

Danas smo Matija Varga, Jurica Hađar i ja s našim knjižničarom Denisom Vincekom posjetili 10. Izložbu digitalne fotografije u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz u središtu Zagreba. Sudjelovali smo na tom državnom fotonatječaju s četiri fotografije i razveselila nas je pozivnica na izložbu. Bili smo sretni jer je naša jedna fotografija prošla. Konkurencija je bila velika jer je fotografije poslalo 197 učenika iz čak 54 škole iz cijele Hrvatske - i to ukupno 420 fotografija. Kad smo stigli na izložbu, veselju nije bilo kraja kad smo vidjeli da su izložene čak dvije fotografije koje je snimio Matija. Rezultat je to bolji nego lani kad je bila izložena fotografija koju je snimio Vilim Kobeščak. Radimo, učimo i ovogodišnji je uspjeh znak da smo na dobrom putu. Knjižničarka Vesna Šredl provela nas je kroza školu, a primio nas je i ravnatelj Zvonko Piljek i priredio iznenađenje. Ručak za nas trojicu i našega knjižničara. Rekao nam je da obvezno sudjelujemo dogodine i zaželio nam sreću. Mi smo osmaši i nećemo moći slati naše radove na natječaj, ali vjerujem da će nas u školi netko naslijediti i biti uspješan kao i mi. Nakon posjeta izložbi i školi prošetali smo središtem Zagreba koji je već u adventskom ozračju. Uslijedilo je tracionalno fotografiranje na kocki, posjet Zagrebačkoj katedrali i tiha molitva u njoj te povratak u naš Zlatar. Klikni na opširnije za pet fotografija. (Dorijan Hanžek, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 16. 11. 2017. 19:48

Nikad nećemo zaboraviti Vukovar

Budući da u subotu, 18. studenoga, obilježavamo Dan sjećanja na Vukovar, učenici Novinarske skupine s voditeljicom Irenom Petrovčeki danas su uredili pano u holu škole prigodnim sadržajima. Hrvatski sabor, podsjetimo se, donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada - simbola hrvatske slobode. Herojstvo Vukovara udarilo je temelj za kasnije vojne pobjede hrvatskih snaga koje su dovele do potpunog oslobađanja zemlje. Zbog svega toga Vukovar je postao simbolom oko kojega se okuplja cijela nacija. (Monika Stažnik, 6.a, i Hana Petrović, 6.b)
"Iz krvi i bola niknut će cvijeće
I nikada narod zaboravit neće
Vukovar".
  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 15. 11. 2017. 20:12

Bili smo u Zagrebu na završnici kviza za poticanje čitanja

Već sedmu godinu u našoj školi provodi se Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Tema je ove godine bila "Čitanje ne dolazi u pitanje". Knjige koje smo čitali bile su Milijunaši Maje Brajko Livaković, Mali ratnik Tihomira Horvata i Pošalji mi poruku Sanje Pilić. Čitači koji su rješavali Nacionalni kviz za poticanje čitanja Martin Kljak, Vida Srebačić, Bruno Strelar iz 5.a, Vid Adanić iz 6.a, Karlo Adanić i Paula Sviben iz 7.a te Damjan Bajsić iz 8.b danas su bili sa školskim knjižničarom Denisom Vincekom na završnici u Zagrebu na kojoj se školski pobjednik toga kviza Karlo Adanić borio za glavnu nagradu. Jako smo svi navijali za Karla, no ove godine nagrada nam je izmakla. Ipak, motiviraniji smo sada da se i dogodine uključimo u takvo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige. Na završnici u hramu knjige, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, razgovarali smo sa svih troje autora knjiga koje smo ove godine čitali. No, ne samo to. U umjetničkom programu slušali smo nekoliko arija iz poznate hrvatske opere Nikola Šubić Zrinjski skladatelja Ivana plemenitog Zajca. Bilo je divno jer smo uživali u prekrasnoj glazbi, a u druženju poslije završnice upoznali smo i nove prijatelje. Treba spomenuti da su nam knjige koje smo čitali posudile gradske knjižnice iz Zlatara, Pregrade, Krapine i Siska. Klikni na opširnije za tri fotografije. (Paula Sviben, 7.a)

 

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 15. 11. 2017. 20:03

Obavijest o prijevozu kombijem u srijedu

U srijedu, 15. studenoga, neće biti prijevoza školskim kombijem iz škole zbog korištenja kombija za prijevoz u Zagreb. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 11. 2017. 13:26

Svi se pripremamo za adventski sajam

Svi učenici naše škole u sklopu svojih izvannastavnih aktivnosti i na SRO-ima sa svojim voditeljima i razrednicima ove su se godine prvi put uključili aktivno u pripreme za adventski sajam. Izrađuju se adventski ukrasi, božićne čestitke i priprema prigodni kulturno-umjetnički program. Kliknete li na opširnije, vidjet ćete ozračje na radionicama Multimedijske skupine, Fotografske skupine, Malih knjižničara, skupine Zlatarske Iskrice i 8.b razreda. (Irena Petrovčeki),

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 11. 2017. 10:01

Lana iz blata do zlata

Učenice i učenici OŠ Ante Kovačića iz Zlatara sudjelovali su 25. listopada na sportskom natjecanju - cross mitingu u Krapinskim Toplicama. Na mitingu je sudjelovalo više od 400 djece.

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 10. 11. 2017. 08:51

JAVNI POZIV vanjskim pružateljima usluga za obavljanje poslova čišćenja, usluge kuhanja i pripreme hrane u PŠ Martinščini Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je JAVNI POZIV vanjskim pružateljima usluga za obavljanje poslova čišćenja, usluge kuhanja i pripreme hrane u PŠ Martinščini. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 11. 2017. 14:36

Terenska nastava 3.a i 3.b - Gornja Stubica i Marija Bistrica

Učenici 3.a i 3.b razreda krenuli su 3. studenoga u 9 sati na terensku nastavu u Gornju Stubicu i Mariju Bistricu. Iz Zlatara nas je ispratilo naoblačeno nebo, koje se pred Gornjom Stubicom počelo izlijevati kišnim kapima. Pred dvorcem obitelji Oršić, izlazeći iz autobusa, otvarali smo kišobrane i zaklon potražili u zidinama dvorca.

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 11. 2017. 08:33

Ažuriran popis djelatnika

Ažurirana je rubrika s djelatnicima naše škole. To možete pogledati ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 11. 2017. 08:25

Ažurirana rubrika s informacijama

Ažurirani su termini informacija razrednika i predmetnih učitelja za školsku godinu 2017./18. Možete ih vidjeti u rubrici Roditeljski kutak / Informacije. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 11. 2017. 04:37

Brainobrain majstor

Naš učenik 6.b razreda Vilim Crčić u glavi, bez papira i kalkulatora, množi i dijeli decimalne i peteroznamenkaste brojeve. Vilim to može zahvaljujući mentalnoj gimnastici, to jest Brainobrain programu. To je program manijenjen djeci između četiri i 14 godina, koji posebnim metodama omogućuje brzo i učinkovito učenje, povećanje koncentracije, pamćenja i vizualizacije. Temelji se na metodama neurolingvističkog programiranja i na radu s abakusom. Cilj je programa razvoj intelektualnih i životnih vještina. Vilim je završio deset stupnjeva toga programa u Brainobrain akademiji u Zagrebu, i to riješivši završni test najbolje u svojoj skupini. Također je zadnje tri godine bio odličan na Brainobrain festu osvojivši dva šampionska pehara, a ove godine srebrnu medalju. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 7. 11. 2017. 17:25

Organizirani boravak učenika putnika do polaska autobusa

Od danas, 6. studenoga, za učenike putnike predmetne nastave organizira se zajednički boravak do polaska autobusa kućama. Učenici putnici dužni su po završetku 6., odnosno 7. sata javiti se dežurnom učitelju u učionici kemije gdje će boraviti do polaska autobusa. Dežurni učitelj dužan je, prema popisu učenika putnika, voditi evidenciju o njihovoj nazočnosti. Tijekom boravka u učionici učenici mogu pisati domaće zadaće, pomagati jedni drugima u rješavanju zadataka ili igrati društvene igrice. Škola je nabavila nekoliko kompleta različitih društvenih igara. Učenici koji ogladne moći će se, kao i dosad, javiti školskoj kuharici i dobiti dodatni obrok. Donesena odluka u skladu je sa Statutom OŠ Ante Kovačića Zlatar i Kućnim redom Škole. Nepridržavanje ove odluke bit će sankcionirano u skladu s Pravilnikom o kriterijima za izricanje pedagoških mjera. (ravnatelj Marijan Posarić)                                                                                                        

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 6. 11. 2017. 13:31

Karlo Adanić pobjednik Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja

Nakon Lorene Mojčec, Lorene Jurec, Darija Lesičara, Lovre Tovernića, Marka Bingule i Lucije Raškaj - sedmi pobjednik Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja u našoj školi je Karlo Adanić iz 7.a razreda. Borit će se u Zagrebu 15. studenoga za prestižne nagrade. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 6. 11. 2017. 07:36

Obavijest o priijevozu u utorak

U utorak, 7. studenoga, prijevoz učenika popodnevne smjene iz škole bit će ranije, i to: za Vinipotok u 16:50 sati, a za Ratkovec u 16:50 sati. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 3. 11. 2017. 11:39

Dan kravata u 2.b razredu

Učenici 2.b obilježili su Dan kravata te su saznali kako je kravata dobila ime. Naime, u davna vremena, garda francuskih vojnika sastojala se i od hrvatskih vojnika. Naši su vojnici konjanici  oko vrata  vezali slikovite marame. Francuzi su taj dio odjeće nazvali "Kravat", prema imenu Croate (čita se kroat), što na francuskom znači Hrvat. Ubrzo su Francuzi prihvatili kravatu kao novi modni dodatak, a zatim se nošenje kravate proširilo po cijeloj Europi. Od 18. listopada 2003. obilježava se Dan kravate. Tada je u Puli izvedena autorska instalacija Marijana Bušića Kravata oko Arene. Hrvatski sabor iskazao je 17. listopada 2008. kravati posebnu počast - proglasivši Dan kravate koji se obilježava 18. listopada. Od tada se Dan kravate i službeno slavi u Hrvatskoj. Izvor: Moja staza 2 : čitanka u 2. razredu osnovne škole. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Učenici i učiteljica 2.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 3. 11. 2017. 09:57

Sutra su Svi sveti

U povodu obilježavanja Svih svetih učenici 3.a izrađivali su na Likovnoj skupini mirisne svijeće. Misao vodilja bila je "Uz miris cimeta i treperav plamen svijeća, srce se nekog sjeća". (Blanka Sviben; rad Laure Naumovski)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 31. 10. 2017. 11:54

Bolje spriječiti nego liječiti

Školska medicinska sestra Dragica Kurečić kao i svake školske godine posjetila je učenike 1.a razreda. Govorila im je o tome kako je važno da se od najranije dobi trebaju prati zubi kako poslije, kad budemo odrasli, ne bismo imali pokvarene zube. Djeci je pokazala na modelu kako se pravilno peru zubi i rekla da se to ne smije raditi na brzinu. Što bolje svaki dan ujutro i prije spavanja operemo zube, imat ćemo dulje zdravije zube i manje ćemo morati stomatologu na popravljanje zubi. Bit će dovoljno redovito posjećivati svoga, kako običavamo kazati, zubara da pogleda je li sve u redu. Bolje spriječiti, nego poslije da moramo liječiti, a prije toga trpjeti bolove. Ako budu sve radili kako je sestra Dragica rekla i pokazala, učenici su zaključili, probleme sa zubima neće imati. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Ankica Krajnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 31. 10. 2017. 10:59

Zajednička izložba učenika koji pohađaju različite izvannastavne aktivnosti - u školskoj knjižnici

U školskoj knjižnici naše škole upriličena je izložba plodova jeseni. Učenici su donijeli dunje, divlje kestenje, ukrasne tikvice, jabuke, a našlo se i nekoliko klasova kukuruza. Zanimljivo je da je ova izložba ostvarena suradnjom učenika koji pohađaju različite izvannastavne aktivnosti – Malih knjižničara, Fotografske skupine i Multimedijske skupine. Dorijan Hubak, Matija Varga, Mateo Raškaj, Dorijan Hanžek, Blaž Stužić, Sebastijan Drofenik Hamzić, Niko Mrkoci i Bruno Strelar razgovarali su sa svojim voditeljima Denisom Vincekom i Tanjom Tomicom o djelima iz hrvatske književnosti u kojima se spominju jesen i njezini plodovi, fotografirali su pojedine plodove i analizirali zvučne zapise koje su sami snimili u prirodi dok su prikupljali plodove jeseni za ovu neobičnu izložbu. Sljedeću izložbu u školskoj knjižnici, dogovoreno je već prije, upriličit će učenice koje pohađaju navedene tri izvannastavne aktivnosti. (Dorijan Hanžek, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 30. 10. 2017. 19:36

Posjet 1.b banci u povodu Svjetskog dana štednje

Učenici 1.b razreda naše škole posjetili su danas Zagrebačku banku u povodu Svjetskog dana štednje. Djelatnici su znatiželjne prvašiće poveli u razgledanje ureda i ispričali su im što se u banci radi i kako štedjeti. Učenici su obećali da će štedjeti, a možda razmisle i o ugovaranju dječje štednje. Na kraju susreta direktorica i djelatnici poslovnice Zagrebačke banke pripremili su za učenike prigodne darove i pozvali ih da dođu ponovno dogodine. Učenici su uživali u vremenu provedenom u ovom posjetu. Klikni na opširnije za više fotografija. (Marina Sviben)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 30. 10. 2017. 19:24

Nika Rihtarić uspješna na Malom Gjalskom

Mala nagrada Gjalski dodjeljuje se za najbolje prozne literarne radove učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije. Na natječaj se mogu javiti učenici s proznim radovima, pisanima na standardnom jeziku ili dijalektu. Ove godine, na natječaju sudjelovala je i učenica naše škole Nika Rihtarić. Učenica 7.a razreda napisala je sastavak O životu i kako ga preživjeti, uz mentorstvo učiteljice Hrvatskog jezika Nevenke Šušljek. Dobila je priznanje za sudjelovanje. Njezina priča govorila je o problemima svakodnevnog tinejdžerskog života, prijateljstvu i ljubavi. (Paula Sviben, 7.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 30. 10. 2017. 13:31

Što je za Zlatarske Iskrice ispričala Teta Šišalica

Članovi Fotografske skupine i izvannastavne skupine Zlatarske Iskrice Martin Kljak, Vida Srebačić, Bruno Strelar, Matija Varga, Nikolina Šumiga, Paula Sviben i Matija Bingula posjetili su u zagrebačkoj Ilici Salon za uljepšavanje kućnih ljubimaca Gita. Što su saznali od vlasnice koju, veli, stranke zovu Teta Šišalica, moći ćete pročitati u školskom listu Zlatarske Iskrice. (Matija Varga, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 29. 10. 2017. 10:14

Osmaši posjetili javnobilježnički ured

U povodu Dana otvorenih vrata Hrvatske javnobilježničke komore, naši su učenici - predstavnici 8.a i 8.b razreda - posjetili prekjučer Javnobilježnički ured Đurđice Pozaić u Zlataru. Javna bilježnica Pozaić upoznala ih je s radom i ulogom javnih bilježnika u pravosudnom sustavu, s posebnim osvrtom na zaštitu prava ranjivih, poglavito starijih osoba u imovinsko-pravnim odnosima. Učenike je, između ostalog, zanimalo kako se postaje javni bilježnik i kakve sve škole treba za to završiti. Nekima od njih ovaj će posjet, možda, pomoći u izboru njihova zanimanja pri upisu u srednju školu dogodine. Na kraju posjeta gđa Pozaić uime Javnobilježničke komore našoj je školi, koju je nekoć i sama pohađala, donirala stolno računalo. Ravnatelj Marijan Posarić zahvalio joj je na prijamu i dobrodošloj donaciji. Klikni na opširnije za devet fotografija. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 27. 10. 2017. 20:07

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ice u nastavi Vijest ima dokument u privitku

U privitku je Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ice u nastavi. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 26. 10. 2017. 17:29

Obavijest učenicima četvrtih razreda

Učenici 4.a i 4.b kreću sutra na terensku nastavu u 8 sati, a ne kako je prije bilo objavljeno u 8:30. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 26. 10. 2017. 17:23

Sedmu godinu zaredom rješavali smo Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Danas su u školskoj knjižnici Vida Srebačić, Martin Kljak, Bruno Strelar, Karlo Adanić, Matija Varga, Vid Adanić i Damjan Bajsić riješili Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Ovo je sedmu godinu zaredom da naša škola sudjeluje u tom kvizu. Tko će, nakon Lorene Mojčec, Lorene Jurec, Darija Lesičara, Lovre Tovernića, Marka Bingule i Lucije Raškaj, biti školski pobjednik toga kviza, doznat ćemo za tjedan dana kada organizator objavi rezultate. Potom će se pobjednici iz svake škole boriti 15. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnci u Zagrebu za glavnu i utješne nagrade. Ovom aktivnošću uključuje se naša škola u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige. Klikni na opširnije za tri fotografije. (Nikolina Šumiga, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 25. 10. 2017. 20:29

Stiglo pozitivno mišljenje za projekt Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige

Agencija za odgoj i obrazovanje (KLASA: 602-01/17-01/0137, URBROJ: 561-03-03/17-17-1; Zagreb, 10 listopada 2017.) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja (KLASA: 602-02/17-03/00469, URBROJ: 533-25-17-0004; Zagreb, 17. listopada 2017.) izdali su pozitivno stručno mišljenje i preporuku ravnateljima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za provođenje projekta Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige u školskoj godini 2017./18. Dopise su potpisali ravnateljica AZOO-a Jadranka Žarković-Pečenković, prof., i pomoćnik ministrice Momir Karin, prof. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 25. 10. 2017. 19:14

Učenici 2.a i 2.b s roditeljima obilježili u školi Dan jabuka

Učenici 2. a i 2.b sa svojim učiteljicama obilježili su nizom aktivnosti Dan jabuka. U školu su donijeli jabuke, sok od jabuka, jabučni ocat te razne kolače i štrudle napravljene od jabuka. Na nastavi su saznali da je jabuka kraljica voća te da je vrlo ljekovita. Zbog svoje ljekovitosti nalazi se u svakom voćnjaku našega kraja. Jabuka se često spominje u narodnim pjesmama kao simbol prijateljstva i ljubavi. Tako su učenici naučili pjevati i plesati dječju folklornu pjesmu Mali bratec Ivo. Roditeljima, koji su stigli na ovu malu svečanost posvećenu jabuci i plodovima zemlje, učenici su izveli priredbu u kojoj je glavna tema bila jabuka. Na kraju su se svi zajedno počastili jabučnim poslasticama koje su donijeli. Klikni na opširnije za osam fotografija. (Vesna Ceboci i Anita Petanjek-Macan)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 25. 10. 2017. 13:02

Proslavljeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Osnovna škola Ante Kovačića svečano je proslavila Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Pripremljene su razne vrste kruha i kolača kojima su se učenici počastili. Učenici predmetne nastave dan su obilježili nastupom školskog zbora koji je pjevao prigodne pjesme te prigodnim recitacijama. Svi su učenici razredne nastave imali nastavu poslijepodne te su zajedno obilježili Dane kruha. Program je započeo u 14:30 sati nastupom Folklorne skupine koju vodi Anita Petanjek-Macan. Oni su nam prikazali dječje igre i pjesme Hrvatskog zagorja. Zatim su Mali kreativci, pod vodstvom učiteljice Silvije Adanić, izveli prigodne recitacije te igrokaz Gdje rastu krafnice. Nastupala je i Vjeronačna skupina s prigodnom pjesmom Vijek hvaljen budi. Svečanosti je bio prisutan i župnik Dragutin Cerovečki, koji je blagoslovio kruh i sve plodove zemlje. U fotogaleriju dodano je 76 fotografija. (Zvonka Perhot)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 23. 10. 2017. 18:47

Učenici 1.a i 1.b u Gradskoj knjižnici Zlatar

U srijedu, 18. listopada, učenici 1.a i 1.b razreda posjetili su Gradsku knjižnicu Zlatar. Knjižničarke su nas lijepo dočekale. Gospođa Lovorka razgovarala je s djecom o knjižnici, što sve mogu unutra naći, vole li oni dolaziti u knjižnicu. Nakon kratkog razgovora, djeca su prošetala knjižnicom, zatim im je gđa Lovorka pročitala jednu pjesmicu, a nakon toga prionuli su igri. Učenicima je bilo jako lijepo u knjižnici, a također su naučili da se – osim što se u knjižnici posuđuju i čitaju knjige – u knjižnici mogu igrati, što im je bilo najljepše. Klikni na opšrinije za 20 fotografija. (Marina Sviben)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 23. 10. 2017. 18:20

Ažuriran raspored rada Školske prometne jedinice

Ažuriran je raspored rada Školske prometne jedinice. Može se pogledati ovdje. (Stjepan Škrlec, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 21. 10. 2017. 18:48

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Područnoj školi Donjoj Batini

U srijedu, 18. listropada, u našoj maloj školi obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Toplina, veselje i ugodni mirisi širili su se iz košarica, kutija i vrećica koje su učenici donosili u školsku blagovaonicu. Tu je bilo kruha, peciva, kolača, malih pizza… koje su pripremile vrijedne ruke naših mama, baka i seka. S veseljem su učenici, vjeroučiteljica Ivana, učiteljica Đurđa i teta kuharica uredili i prostrli stol za svečani blagoslov. Kratkim programom, pjesmama i recitacijama o plodovima jeseni, kruhu, pekaru i starom mlinu oduševili smo našeg ravnatelja Marijana i velečasnog Dragutina. Zahvalu za sve darove i blagoslov uputio nam je naš velečasni Dragutin Cerovečki. Molitvom Očenaš zaokružili smo našu svečanost kruha i počastili se pripremljenim plodovima. Klikni na opširnije za šest fotografija. (Učiteljica Đurđa Kostanjevečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 20. 10. 2017. 07:01

"Čitanje ne dolazi u pitanje"

Naša škola i ove se godine uključila u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige koji se proslavlja pod motom "čitanje ne dolazi u pitanje". Svaki dan učenici pod jednim odmorom u školskoj knjižnici čitaju tako naglas odlomak iz djela koje sami odaberu. U sklopu Mjeseca hrvatske knjige sljedeći tjedan u školskoj knjižnici rješavat će se Nacionalni kviz za poticanje čitanja. (Dorijan Hanžek, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 10. 2017. 15:36

Učenici 1.b učili o pravilnom pranju zubi

Školska medicinska sestra održala je u 1.b razredu predavanje o tome kako prati zubiće.  Što smo naučili?  Kako izgleda naš zub? Zašto nas zub boli? Klikni na opširnije za nekoliko fotografija.
 

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 10. 2017. 12:53

Izložba u učionici prvog razreda

Učenici 1.a i 1.b razreda donosili su ovaj tjedan u školu plodove jeseni kojima su ukrasili svoju učionicu. Uza stihove "Ove lijepe plodove jesen nam je dala, draga naša jeseni, veliko ti hvala!" učenici su tako sa svojim učiteljima Ankicom Krajnik i Marinom Sviben uočili da uvijek treba biti zahvalan na svim darovima koje nam daje priroda. Na panou u svojoj učionici pokazali su kroz fotografije put od zrna do kruha. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Ankica Krajnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 10. 2017. 12:32

U pekari

U povodu Dana kruha posjetili smo pekaru Viki u Zlataru. Djelatnici pekare objasnili su nam kako proizvode različite vrste kruha, peciva i kolača. Znatiželjno smo promatrali kako teta Željka oblikuje perece i pletenice. I mi smo poželjeli biti pekari! Oprali smo ruke, stavili pregače i počeli od dizanog tijesta oblikovati svoja peciva. Pekarom se počeo širiti miris čokoladnih kiflica, kojima smo se na kraju počastili. Zahvalili smo djelatnicima na ugodnom i korisnom druženju. Klikni na opširnije za deset fotografija. (Ankica Krajnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 10. 2017. 12:26

Terenska nastava trećih i četvrtih razreda

Učenici četvrtih razreda idu 27. listopada na terensku nastavu u Zagreb. Posjetit će Hrvatski sabor, Muzej iluzija, Muzej grada Zagreba, vozit će se uspinjačom i idu na Bundek. U pratnji su razrednice Silvija Adanić i Valentina Labaš te Kristina Sviben. Polazak je u 8:30 ispred škole, a povratak otprilike u 18 sati. Učenici trećih razreda idu na terensku nastavu 3. studenoga. Posjetit će Muzej Seljačkih buna, Dvorac Oršić, Gupčevu lipu, Spomen-park Perešin, Svetište Majke Božje Bistričke i sudjelovati u radionici licitara. U pratnji su razrednice Blanka Sviben, Svjetlana Mezak te Kristina Sviben. Polazak je u 9 sati, a povratak otprilike u 16 sati. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 10. 2017. 11:19

Mali ekolozi obilježili Dan kruha

Mali ekolozi obilježili su Dan kruha. Objasnili smo put od zrna do kruha, a najdraže nam je bilo kada smo sami zasukali rukave, nabacili pregače i krenuli mijesiti tijesto - postali smo pravi mali pekari. Teta kuharica pomogla nam je umijesiti tijesto, a mi smo tijesto razvaljali i pomoću različitih kalupa izrezivali oblike. Kada je sve bilo gotovo, teta kuharica je sve to ispekla na vrućem ulju. Bili smo sretni i zadovoljni rezultatima svojega rada. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Mali ekolozi)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 10. 2017. 19:32

Javno savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave robe, radova i usluga u Osnovnoj školi Ante Kovačića, Zlatar

Otvara se javno savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave robe, radova i usluga u Osnovnoj školi Ante Kovačića, Zlatar. Pozivaju se svi zainteresirani da svoje konkretne prijedloge i primjedbe na predloženi Nacrt pravilnika, uz jasna obrazloženja, dostave na e-mail: ured@os-akovacica-zlatar.skole.hr Javno savjetovanje otvoreno je do 13. studenoga 2017. godine. Nacrt pravilnika možete vidjeti ovdje. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 10. 2017. 19:29

Izložba fotografija u našoj školi

U sklopu Dječjega tjedna, u prvoj polovini listopada, u našoj je školi u organizaciji DND-a Zlatar priređena izložba fotografija što su ih početkom lipnja snimili sudionici jednodnevne fotografske radionice koju su vodili članovi fotokluba Foto Hrvatska iz Zagreba. O tajnama fotografiranja i stvaranja savršene fotografije na radionici nazvanoj Svijet u bojama učili su učenici naše škole kao i nekoliko učenika iz susjednih škola u Loboru i Konjščini. Praktični dio pouke odvijao se u prelijepim eksterijerima zlatarske i belečke okolice. Klikni na opširnije za više fotografija. (Marijan Posarić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 17. 10. 2017. 12:51

Počelo snimanje druge radijske emisije naše škole

Učenici Matija Varga, iz 8.b, Paula Sviben iz 7.a i Tomo Valjak iz 6.a danas su u školi pod mentorstvom školskoga knjižničara Denisa Vinceka snimali radijsku emisiju za Županijsku smotru LiDraNo 2018. Snimljeno je više od 30 minuta materijala, od kojih će učenik Matija Varga montirati razgovor Paule s Tomom. Slijedi još snimanje izjava učenika vezanih za temu za emisije. Riječ je o drugoj radijskoj emisiji u povijesti naše škole. (Nikolina Šumiga i Mariela Matjašec, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 13. 10. 2017. 15:46

Obavijesti o terenskim nastavama drugih, petih i šestih razreda

Učenici drugih razreda idu na terensku nastavu u Zagreb 15. studenoga. Posjetit će Kazalište lutaka i Hrvatski školski muzej. U pratnji su razrednice Vesna Ceboci i Anita Petanjek Macan te Kristina Sviben. Polazak je ispred škole u osam sati, a povratak otprilike u 14 sati. Učenici petih i šestih razreda idu na terensku nastavu u Zagreb 26. listopada. Posjetit će Kazalište Trešnju i Arheološki muzej. U pratnji su razrednici Nataša Sovec, Nina Posarić, Stjepan Škrlec, Ivana Lisak te Petra Sviben i Kristina Pisk. Polazak je ispred škole u 8 sati, a povratak otprilike u 16 sati. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 13. 10. 2017. 12:13

Počeo projekt Kućni ljubimci

Na Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada, počeli smo s projektom Kućni ljubimci. Taj je dan bilo posebno zanimljivo i veselo jer je naša učiteljica Anita u školu donijela svojega kućnog ljubimca. Učiteljica nam je predstavila mošusnu kornjaču Doricu. Dorica ima pet godina. Ispričala nam je kako kornjača živi u akvariju u toploj vodi. Zato vodu mora grijati posebnim grijačem. Kornjače se hrane nekoliko puta na dan s malo račića. Učiteljica i školski knjižničar Denis upoznali su nas s projektom Kućni ljubimci putem kojega ćemo naučiti kako se pravilno odnositi i postupati  prema kućnim ljubimcima i životinjama. Ovaj naš školski projekt trajat će devet mjeseci. U fotogaleriju dodane su 42 fotografije. (Ema Runjak, 2.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 10. 2017. 20:26

Naša škola i ove godine u akciji Solidarnost na djelu

Pod motom "Ne dvoji, za drugog izdvoji!" uključila se naša škola i ove godine u tradicionalnu humanitarnu akciju Solidarnost na djelu. Naši učenici, učitelji i stručni suradnici te brojni Zlatarščani donirali su novac i zauzvrat uručen im je novčani bon sa žigom Crvenoga križa. Učenici naše škole, naravno sa svojim učiteljima i stručnim suradnicima, ovaj su put bili u ulozi volontera Crvenoga križa i to su odlično odradili. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 10. 2017. 18:03

Ažuriran popis djelatnika

Ažurirana je rubrika s djelatnicima naše škole. To možete pogledati ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 10. 2017. 18:01

Ažurirani svi popisi lektira

Ažurirani su svi popisi lektira po razredima. Mogu se pogledati u rubrici Knjižnica / Popis lektire. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 10. 2017. 12:21

Učenici Multimedijske skupine obilježili Dan neovisnosti

Članovi Multimedijske skupine Luka Sviben, Nikolina Šumiga, Mariela Matjašec, Damjan Bajsić i Dorijan Hanžek razgovarali su u povodu Dana neovisnosti u školskoj knjižnici o zastavi Republike Hrvatske i hrvatskom grbu. Povijesni je hrvatski grb u obliku štita podijeljen u 25 crvenih i bijelih (srebrnih) polja, tako da je prvo polje crvene boje. Iznad štita nalazi se kruna s pet manjih štitova s povijesnim hrvatskim grbovima. Prvi potvrđeni primjer njegove uporabe u Hrvatskoj je Cetingradska povelja iz 1527. godine. Navedene su podatke učenici pronašli u izvorima na internetu i enciklopedijama u školskoj knjižnici. Učenici koji svoje slobodno vrijeme provode u knjižnici sa zanimanjem proučavaju pripremljene materijale. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Matija Varga, 8.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 11. 10. 2017. 11:44

Naši učenici darovali namirnice socijalnom dućanu u Vukovaru

Učenici osmih razreda skupljali su prije odlaska u Vukovar namirnice kako bi pomogli siromašnim građanima grada Vukovara. Namirnice smo darovali socijalnom dućanu u Vukovaru. Klikni na opširnije za više fotografija. (Veronika Podobnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 11. 10. 2017. 11:32

Treće mjesto naših osmaša u Vukovaru

Na kvizu znanja našu školu su u Vukovaru predstavljali Nika Grzelja i Blaž Stužić. Pažljivo su slušali dvodnevna predavanja i svoje su znanje pokazali na kvizu osvojivši treće mjesto. Klikni na opširnije za višefotografija. (Veronika Podobnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 11. 10. 2017. 11:19

Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje u PŠ Martinščini

Kao i svake godine, i ovog smo listopada u našoj školi obilježili Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. Tog 9. listopada, od ranog jutra, školom su se širili mirisi kruha, peciva i kolača. U velikoj učionici upriličili smo izložbu plodova zemlje i svega što smo donijeli za taj dan. Osim naših učiteljica i vjeroučiteljice, svemu je prisustvovala i naša teta kuharica Katica Grandavec pa i naš domar Ivan Šaško. Našem slavlju pridružio se i župnik vlč. Vladimir Drnetić. Prije blagoslova izveli smo kratak recital koji je s nama pripremila naša vjeroučiteljica Ivana Lisak. Sve to popratili smo zahvalnim pjesmama našem dragom Bogu, nakon čega je velečasni molitvom i Božjom riječju zazvao Božji blagoslov ne sve nas i sve donesene darove. Ništa nije bilo slađe nego kušati što je čija mama ili baka ispekla. Ne možemo izdvojiti što je bilo ljepše i finije, pa samo želimo zahvaliti dragim ukućanima, bez čijeg truda i ljubavi ne bismo mogli ovako svečano obilježiti Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. Klikni na opširnije za pet fotografija. (Učenici i učiteljice PŠ Martinščine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 10. 10. 2017. 18:48

Vukovar u srcu

Učenici osmih razreda bili su 26. i 27. rujna na dvodnevnoj stručnoj ekskurziji u Vukovaru. Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru učenici su učili o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suvremene i samostalne Republike Hrvatske te o tome kako je ona obranjena u nametnutome ratu. Nakon uspostavljanja teorijskog okvira, učenici su posjetili  memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara. Uz memorijalnu povijest vezanu za Domovinski rat, učenici su učili i o povijesnoj i kulturnoj baštini grada Vukovara kroz posjet Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju vučedolske kulture. Dvodnevni posjet Vukovaru završio je Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruku mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost. Projekt je ujedno i način socijalizacije u novom okruženju, prilika za upoznavanje običaja, navika i kulture zavičaja u cjelini. Ministarstvo hrvatskih branitelja snosilo je u potpunosti troškove organizacije dvodnevnog boravka, što uključuje prijevoz, prehranu, smještaj i ulaznice u muzeje. U fotogaleriju dodano je 49 fotografija. (Veronika Podobnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 10. 10. 2017. 18:42

Konstituirano Vijeće učenika

U utorak, 3. listopada, održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika naše škole. Za predsjednicu je izabrana Lorena Požgaj iz 8.a razreda. Potpredsjednik je Leon Juriša iz 7.b, a zapisničarka je Ana Latin iz 7.a razreda. Članovi Vijeća učenika upoznali su se s Etičkim kodeksom učenika OŠ Ante Kovačića i Poslovnikom o radu Vijeća učenika OŠ Ante Kovačića. U Etičko povjerenstvo izabrani su Matija Varga iz 8.b, Monika Stažnik iz 6.a, Martin Kljak iz 5.a, Fabijan Rogina iz 4.a i Ena Juriša iz 2.b razreda. Vijeće učenika donijelo je i Plan rada za školsku godinu 2017./18. Na sjednici je bilo prisutno 19 članova i školska psihologinja Katarina Biondić. (Katarina Biondić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 10. 10. 2017. 13:08

Mali knjižničari u školskoj knjižnici obilježili Dan neovisnosti

Članovi Malih knjižničara Dorijan Hubak, Niko Mrkoci, Lucijano Sambol i Sebastijan Drofenik-Hamzić s voditeljicom mr. sc. Tanjom Tomicom danas su u školskoj knjižnici obilježili Dan neovisnosti. Taj se dan u Hrvatskoj obilježava 8. listopada u spomen na jednoglasnu Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ koju je donio Hrvatski sabor 8. listopada 1991. godine. Voditeljica je učenicima govorila o važnosti tog događaja za današnju Republiku Hrvatsku. Priredila je i nekoliko manjih tekstova o proslavi Dana nezavisnosti u SAD-u, koji se obilježava velikim vatrometima, piknikom i isticanjem brojnih zastava i drugih državnih simbola. Dorijan Hubak pročitao je na engleskom nekoliko zgoda s proslava američkog Dana nezavisnosti. Mr. sc. Tanja Tomica istaknula je važnost obilježavanja toga dana u našoj zemlji. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 10. 2017. 14:12

Mali knjižničari u Gradskoj knjižnici

Mali knjižničari svake godine posjećuju književne i pjesničke večeri za Dane kajkavske riječi u Gradskoj knjižnici. Ove godine posjetili smo pjesničku večer posvećenu novoj zbirci pjesama pjesnika Ernesta Fišera. Zbirku je pripremao pokojni prof. dr. Joža Skok, poznat u cijeloj Hrvatskoj kao čuvar kajkavske riječi. Prvi dio večeri bio je zato hommage profesoru Skoku. O stvaralačkom opusu  prof. dr. Jože Skoka vrlo nadahnuto govorio je prof. dr. Dragutin Rosandić, sveučilišni profesor u mirovini, koji je svoj radni vijek počeo upravo u zlatarskoj osnovnoj školi. Mali knjižničari iz petih i osmih razreda sa zanimanjem su pratili čitanje poezije i prepričavanje zanimljivih zgoda i događanja od osnivanja manifestacije Dana kajkavske riječi do današnjih dana gdje je prof. Skok dao velik prinos, kao i Ernest Fišer, čiji je veći dio opusa na kajkavskom narječju. Od učenika petih razreda, isticali su se Niko Mrkoci i Lucijano Sambol, a od osmih razreda, Matija Varga, Luka Sviben i Dorijan Hubak, koji su usmjeravali petaše i pomagali im u razumijevanju sadržaja i fotografirali tijekom pjesničke večeri. Književnu je večer prigodnim klavirskim skladbama upotpunio Martin Žučko, do prošle godine učenik naše škole. U fotogaleriju dodane su 22 fotografije. (mr. sc. Tanja Tomica)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 10. 2017. 14:01

Učenici prvih razreda posjetili Dječji vrtić Uzdanica

Učenici 1.a i 1.b posjetili su sa svojim učiteljicama u Dječjem tjednu svoje prijatelje i tete u Dječjem vrtiću Uzdanica u Zlataru. Prisjetili su se veselih trenutaka koje su zajedno proveli. Sada đaci prvaci ponosno su recitirali i pjevali prve pjesme koje su naučili u školi. Klikni na opširnije za tri fotografije. (Ankica Krajnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 10. 2017. 13:26

Obavijest o prijevozu u srijedu

Raspored prijevoza školskim autobusom za srijedu, 11. listopada, možete pogedati ovdje. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 10. 2017. 12:34

Učenici na Domaćinstvu pekli savijaču od jabuka

Na satu izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo učenici su pekli savijaču od jabuka. Škola je nabavila sve što je potrebno za to pa su se učenici s velikim zadovoljstvom primili posla. Bili su na kraju i zadovoljni s rezultatima svojega rada i već se sada pripremaju za kuhanje novog jela. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Ankica Zaić-Žerjavić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 10. 2017. 12:13

Svjetski dan zaštite životinja u 1.a posvećen kućnim ljubimcima

Svi imamo psa ili mačku pa smo željeli saznati brinemo li se dovoljno dobro o njima. Na sva naša pitanja odgovorio je gost SRO-a Goran Domitran, doktor veterine. Kroz prezentaciju o kućnim ljubimcima poučio nas je da ne smijemo zaboraviti nahraniti životinje, ne smijemo ih ostaviti zatvorene, nego ih moramo maziti i paziti jer i one imaju svoje potrebe i osjećaje koje - prema njihovu ponašanju - moramo naučiti prepoznati. Pravilnim pristupom životinji nestat će i strah koji osjetimo pri nenadanom susretu – najčešće sa psom. Nažalost, mnogi ljudi ostavljaju pse i mačke, koji postaju onda lutalice i nemaju svoj dom, a dom je potreban svakom biću. Postoje skloništa za napuštene pse, koje ljudi mogu udomiti. Naša Manda udomila je sa svojim roditeljima psa i sada su nerazdvojni prijatelji. I mi ćemo barem malo pomoći životinjama u skloništu Luč Zagorja nedaleko od Zlatar Bistrice tako što ćemo u dogovoru s roditeljima kupiti hranu i dostaviti ju u sklonište. Klikni na opširnije za 14 fotografija. (Učenici i učiteljica 1.a Ankica Krajnik)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 10. 2017. 11:15

Sedmaši sutra na terenskoj nastavi

Učenici sedmih razreda idu sutra, 10. listopada, na terensku nastavu u Zagreb. U pratnji su razrednice Kristina Fruk i Nevenka Šušljek te pomoćnik u nastavi Željko Šekrst. Učenici će posjetiti Kazalište Žar ptica i Prirodoslovni muzej. Polazak je u 8:30 sati ispred škole, a povratak otprilike u 17 sati. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 9. 10. 2017. 09:32

Zapažen nastup osmašice Lorene Požgaj na Malom kaju u Krapini

Bilo mi je posebno zadovoljstvo predstaviti našu školu na 32. dječjem festivalu Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu u Krapini, popularno zvanom Mali kaj. Na festivalu sam pjevala Črlenu hižu Tatjane Cameron Tajči pod mentorstvom Josipe Hopek, koja je do prošle školske godine predavala Glazbenu kulturu u našoj školi. Publika u Festivalskoj dvorani u Krapini odlično je prihvatila moju izvedbu, o čemu je svjedočio dugotrajan i gromoglasan pljesak. Klikni na opširnije za tri fotografije. (Lorena Požgaj, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 7. 10. 2017. 09:11

I ove godine sudjelujemo u državnom fotonatječaju zagrebačke Osnovne škole Dr. Ivan Merz

Naša škola i ove je godine dobila poziv Osnovne škole Dr. Ivan Merz iz Zagreba da sudjelujemo u državnom fotonatječaju. Potaknuti odličnim rezultatima prošle godine kada su fotografije koje su snimili Dominik Hleb, Karlo Bogi, Lidija Kadoić i Vilim Kobeščak bile prikazane na virtualnoj izložbi - a Vilimov uradak prošao i strogu selekciju i bio prikazan na izložbi u središtu Zagreba - učenici Fotografske skupine naše škole u prvom izlasku na teren snimili su 302 fotografije. Jučer su se u školskoj knjižnici okupili Damjan Bajsić, Dorijan Hanžek, Jurica Hađar, Nikola Kadoić, Matija Varga i Blaž Stužić i proanalizirali snimljene fotografije te odabrali dvije u uži krug. Slijede još dva izlaska na teren i snimanje te odabir fotografija koje će biti upućene na taj državni fotografski natječaj. Učenike naše škole i njihova mentora stručnog suradnika knjižničara Denisa Vinceka prošle je godine primio u svojemu uredu i ravnatelj škole organizatora natječaja Zvonko Piljek. Klikni na opširnije za tri fotografije. (Mateo Raškaj, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 4. 10. 2017. 10:33

Svako dijete ima pravo na obitelj

Svako dijete ima pravo na obitelj! To su poručili učenici Područne škole Martinščine svojim crtežima na igralištu škole. U sklopu Dječjeg tjedna na SRO-ima se razgovaralo o pravima i dužnostima djece. Učenici su se sami prisjetili da dijete ima pravo na život, ljubav, zdrastvenu skrb, školovanje, no - kao najbitnije - naveli su da svako dijete ima pravo na obitelj. Šarenim, prekrasnim, raznovrsnim crtežima prikazali su što i koliko njima znači ta ljubav koju dobivaju od svojih ukućana. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Učenici i učiteljice PŠ Martinščine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 3. 10. 2017. 21:37

U Područnoj školi Donjoj Batini obilježen Dječji tjedan

Prvi tjedan u listopadu posvećen je djeci. Učenici iz Donje Batine iskoristili su lijepo vrijeme u ponedjeljak i utorak te kredama oslikali asfalt pred školom. Igrom su proslavili Dječji tjedan. Klikni na opširinije za četiri fotografije. (Učiteljice iz PŠ Donje Batine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 3. 10. 2017. 13:43

Dani kajkavske riječi obilježeni u PŠ Donjoj Batini

I ove jeseni zadnji tjedan rujna posvećen je Danima kajkavske riječi u Zlataru. Tako su i naši učenici u Donjoj Batini pod vodstvom svojih učiteljica pričali o starim običajima i spremanju jesenskih plodova, o berbi kukuruza i lupitvi, berbe grozdja... Na satovima Likovne kulture, Hrvatskog jezika, SRO-u i na izvannastavnim aktivnostima pjevali smo, izrađivali narodne nošnje i starinske ručnike, pisali pjesme i sastavke na kajkavskom narječju. Svojim radovima ukrasili smo školski pano i ulazna vrata škole. Klikni na opširnije za sedam fotografija. (Učiteljice PŠ Donje Batine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 3. 10. 2017. 11:21

Zamijenjena ploča s nazivom škole

Stara dotrajala ploča s nazivom škole zamijenjena je novom koju je škola nabavila. Novu je ploču kućni majstor Ivan Šaško postavio na prednje pročelje školske zgrade. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 3. 10. 2017. 09:37

Kaj vu duši, kaj vu srcu

Dolaskom jeseni i skupljanjem njezinih plodova došla je draga riječ domaća u naša srca i našu Područnu školu Martinščinu, a to  je naš "kaj". Učenici su, donoseći kestene, orahe, šipak, suncokrete, tikve, jabuke, kruške, grožđe, klipove kukuruza i još mnogo toga, donosili i različite priče o tome kako su njihove bake i djedovi nekada obrađivali zemlju, uzgajali životinje i družili se. Pjevali su pjesme dok su bile "perućehe" i "lupitva". Tako su bake poslale po unucima neke ručne radove i starinske ručnike koje smo izložili u našoj školi. Učenici su vrijedno skupljali fotografije koje prikazuju stare obrte i ukrasili pano. Neki su se okušali kao mali pjesnici pa su nastale i pjesme koje smo čitali i zaključili kako je lijepo čuti riječ domaću, naš "kaj". Ovako smo obilježili Dane kajkavske riječi u našem Zlataru, kojega smo i mi dio. Narječje našega kraja njegujemo na satovima  kroz različite korelacije. Ponosni smo jer nam je "kaj vu duši i vu srcu". Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Učenici i učiteljice PŠ Martinščine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 10. 2017. 22:15

Zbivanja u našemu mjestu: Dani kajkavske riječi - 48 godina tradicije

Učenici 3.a razreda obilježili su, korelirajući satove Likovne kulture, SRO-a i Hrvatskog jezika, 48. po redu Dane kajkavske riječi u našem Zlataru. Promatrajući izvezene ukrase na domaćim ručnicima, koje su naše bake i prabake marljivo izrađivale za dugih, zimskih večeri, učenici su na satu Likovne kulture shvatili pojam ornamenta kao ritmičnog ukrasa na nošnjama naših predaka.

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 10. 2017. 20:51

Naši učenici nastupili s dvije skladbe na Festivalu dječje kajkavske popevke

Jučer je u našoj školi održan Festival dječje kajkavske popevke, i to 46. put u svojoj povijesti Dana kajkavske riječi, čime je ta zlatarska priredba ove godine završila. Izvedeno je 19 popevki, a sve su one uz pomoć učitelja Glazbene kulture uglazbljene na stihove pjesama koje su izvedene na Zboru malih pjesnika. Naši učenici Lorena Požgaj, Vid Adanić, Klara Ferišak i Leon Juriša nastupili su sa skladbama Ni stara lipa i Ta reč koje su uglazbili s učiteljicom Glazbene kulture Josipom Hopek koja je u našoj školi radila do prošle školske godine. Klikni na opširnije z advije fotografije. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 10. 2017. 12:23

Rad Ane Latin među najboljima na Zboru malih pjesnika

U subotu se u našoj školskoj sportskoj dvorani održao po 48. put Zbor malih pjesnika. Na natječaj su pristigla 382 rada na kajkavskom iz 54 osnovne škole kajkavskoga govornog područja. Za javno izvođenje povjerenstvo je odabralo 50 pjesama iz 43 škole, a među najboljim radovima je pjesma Tu tam Ane Latin iz 7.a čija je mentorica učiteljica Nevenka Šušljek. Program su vodile Ana Latin, Nika Rihtarić i naše bivše učenice Brigita Adanić i Lorena Jurec, danas brucošice Učiteljskog fakulteta. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 10. 2017. 12:00

Naši učenici uspješni i ove godine na izložbi Čovjek čovjeku

U sklopu Dana kajkavske riječi u subotu je, tradicionalno, u našoj školi održana Dječja likovna izložba Čovjek čovjeku. Izložen je 81 rad, a na natječaj je pristiglo 589 slika iz 33 osnovne škole kajkavskoga govornog područja. Šest je radova posebno izdvojeno i oni su dobili posebne nagrade, a među njima je rad Nike Grzelje iz 8.a čiji je mentor Zvonko Šarčević, koji je postavio cijelu izložbu. Uz Nikin rad, izložene su slike Paule Sviben, Nikoline Pavić i Lorene Pavić (mentor: Zvonko Šarčević), Petre Brčić, Jurice Pavleka i Vjere Posarić (mentorica: Blanka Sviben) te Vida Končića i Mihaela Mijatovića, čija je mentorica Ankica Krajnik. Klikni na opširnije za više fotografija. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 10. 2017. 10:48

Ažurirani su svi rasporedi

Ažurirane su stranice s rasporedima svih razreda u matičnoj školi i područnim školama. Mogu se pogledati u rubrici Učenički kutak / Raspored sati. Do kraja tjedna bit će ažurirani popisi lektire za sve razrede. (Denis Vincek)
  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 10. 2017. 09:21

U našoj školi u sklopu Dana kajkavske riječi tradicionalna izložba gljiva

Prošli četvrtak u holu naše škole bila je V. izložba gljiva koju je organiziralo Gljivarsko društvo "Medenka" iz Zlatara. Riječ je o tradiocionalnom cjelodnevnom događanju u sklopu Dana kajkavske riječi koje se održava u našoj školi. I ove je godine izložba bila vrlo posjećena. Izložene primjerke razgledali su svi učenici i djelatnici naše škole s ravnateljem Marijanom Posarićem te brojni Zlatarščani. Na sva pitanja strpljivo su odgovarali članovi Medenke i prof. dr. sc. Branko Bartolić iz Hrvatskoga mikološko-gljivarskog saveza. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 10. 2017. 08:44

Naša škola sedmu godinu zaredom nositelj je nacionalnog projekta za poticanje čitanja Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige

Prošli četvrtak počeli smo s provođenjem sedmoga po redu ciklusa projekta Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige. Riječ je o nacionalnom projektu za poticanje čitanja čiji je nositelj od početka naša škola, a autor i voditelj stručni suradnik knjižničar Denis Vincek. S njim ove godine na razini naše škole projekt vodi učiteljica Blanka Sviben. U projektu sudjeluju učenici 3.a te učenici Multimedijske skupine i Fotografske skupine. U projektu je i pripravnica Kristina Goleš, čija je mentorica učiteljica Blanka Sviben. Učenici su s voditeljima na prvom susretu u školskoj knjižnici razgovarali o sadržajima koji ih zanimaju, na temelju čega će voditelji odabrati knjigu koja će se u 3.a čitati ove školske godine naglas. Završnica projekta bit će u Zagrebu uoči Međunarodnog dana dječje knjige, a o samom projektu i školama koje su se ove godine već prijavile možete pročitati ovdje. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 10. 2017. 06:22

Četvrtu godinu zaredom sudjelujemo u međunarodnom projektu Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja

U četvrtak, 28. rujna, počeli smo u našoj školi provoditi međunarodni projekt Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja. Ove godine naša je škola domaćin partnerskoj školi iz slovenskoga Preserja pri Radomljah, a projekt vode stručni suradnik knjižničar Denis Vincek te učiteljica razredne nastave Silvija Adanić. Sudjeluju učenici 4.a te članovi Multimedijske i Fotografske skupine. Ovo je četvrta godina zaredom kako Osnovna škola Ante Kovačića iz Zlatara sudjeluje u tom međunarodnom projektu. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 10. 2017. 06:20

Crtice iz zagorskih plesnih običaja

Folklorna skupina Cvrgudan bila je u srijedu, 27. rujna, sa svojom voditeljicom Anitom Petanjek-Macan u Gradskoj knjižnici u Zlataru. Folkloraši su pogledali Crtice iz zagorskih plesnih običaja u izvedbi članova Folklornog ansambla "Žuna" iz Bedekovčine. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Nives Piljak, 2.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 1. 10. 2017. 20:45

Jesen u našemu gradu

Učenici 2.b prošetali su sa svojom učiteljicom Anitom Petanjek-Macan Zlatarom i pogledali kako grad izgleda obavijen jesenskim ruhom. Uočili smo mnoštvo šarenih boja. Skupljali smo raznobojno lišće za izložbu u učionici. Primijetili smo voćnjake prepune jabuka, ptice koje odlaze u toplije krajeve, ljude koji se toplije odijevaju. U razredu smo razgovarali o svemu što smo vidjeli, a na kraju smo to i zapisali. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Ena Juriša, 2.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 1. 10. 2017. 20:40

Cvrgudani na "Po starinski" na Danima kajkavske riječi

Cvrgudani su nastupili na manifestaciji "Po starinski" u sklopu Dana kajkavske riječi u Zlataru 29. rujna na Trgu slobode. U programu su još sudjelovali KUD Belec, KPD Zlatarjeve, KUD Lovro Ježek Marija Bistrica i Belečke mažoretkinje. Naša voditeljica je učiteljica Anita Petanjek-Macan. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Petar Sviben, 2.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 1. 10. 2017. 20:34

U sklopu Dana kajkavske riječi bili smo na Europskom danu jezika u Srednjoj školi Zlatar

U sklopu Dana kajkavske riječi u Srednjoj školi Zlatar obilježen je 27. rujna Europski dan jezika. Svečanosti u kojoj su zlatarski srrednjoškolci pokazali kako su sa svojim nastavnicima strane jezike povezali s našim kajkavskim nazočili su i učitelji i stručni suradnici naše škole. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 30. 9. 2017. 18:29

Obavijest posjetiteljima mrežnih stranica naše škole

CARNetova služba CMS za škole obavljala je od 27. rujna do danas u 16:50 sati najavljene radove na našim mrežnim stranicama, pa su u tom razdoblju bile moguće poteškoće u njihovu pristupu. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 29. 9. 2017. 18:31

Prometni policajac u PŠ Martinščini

U četvrtak, 21. rujna, učenike prvog razreda Područne škole Martinščine posjetio je prometni policajac iz Policijske postaje Zlatar Bistrica. Poučio ih je o kulturi ponašanja u prometu i prometnim pravilima kako bi što sigurnije mogli dolaziti u školu i kretati se prometnicama. Uz njih, svoje znanje ponovili su i učenici trećeg razreda koji su s prvašićima svoje znanje primijenili u okolici škole. Prvašići su na dar dobili rekfektirajuće kabanice. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Ljiljana Mutak)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 26. 9. 2017. 13:14

Naša škola bila domaćin u projektu JUMICAR

Osnovna škola Ante Kovačića u Zlataru bila je prošli petak domaćin cjelodnevnoj edukaciji najmlađih u prometu. Konkretno, riječ je o preventivnoj akciji „Program prometne kulture za najmlađe“ koja se od 2013. provodi u Hrvatskoj. Provodi ga Udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s Jumicar Hrvatska, a partneri događanja u Zlataru bili su Policijska uprava krapinsko-zagorska, Županijsko društvo Crvenoga križa Krapinsko-zagorske županije, Osnovna škola Ante Kovačića iz Zlatara, OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički i Osnovna škola Bedekovčina, a sve uz pokroviteljstvo Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Krapinsko-zagorske županije i gradova i općina u kojima su navedene škole: Zlatara i Bedekovčine.

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 26. 9. 2017. 08:51

Obavijest o prijevozu u srijedu

U srijedu, 27. rujna, prijevoz učenika poslijepodnevne smjene iz škole bit će ranije, i to za Vinipotok u 16:50 sati, a za Ratkovec u 16:50 sati. (tajnica Danica Jakšić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 25. 9. 2017. 11:21

Ravnatelj uručio županijsku nagradu našem bivšem đaku za postignute rezultate

Ravnatelj Marijan Posarić danas je Vilimu Kobeščaku, koji je kao učenik naše škole osvojio prvo mjesto na državnom natječaju Bilo kuda, čitaj svuda u organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, predao nagradu - vrijedan muški ručni sat. Novac za nagradu učeniku i njegovu mentoru školskom knjižničaru Denisu Vinceku namjenski je dala Krapinsko-zagorska županija. Vilimov mentor istaknuo je kako želi da cijeli iznos bude utrošen za nagradu učeniku pa je tako i postupljeno. Sukladno uputama Županije nabavljena je nagrada i danas je upriličen susret na kojemu je ravnatelj Marijan Posarić predao dar Vilimu Kobeščaku i čestitao mu za sve postignute uspjehe tijekom školovanja u našoj školi, koji su, kazao je, okrunjeni ovim prvim mjestom, pobjedom u sve tri novinarske kategorije LiDraNa u Krapinsko-zagorskoj županiji te odlaskom na Državnu smotru LiDraNo. Ravnatelj Posarić dodao je pritom kako se ne smije zaboraviti da je u životu jako važno i ono nematerijalno te našem bivšem učeniku poručio da ostane vrijedan đak i u srednjoj školi i da i dalje bude dobar čovjek jer je to u životu najvažnije. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 9. 2017. 14:22

Obavijest o prijevozu i početku nastave u petak

U petak, 22. rujna, svi učenici osim drugih razreda imaju nastavu u poslijepodnenvoj smjeni s početkom u 14 sati. Raspored prijevoza autobusom u petak, 22. rujna, možete pogledati ovdje. U petak, 22. rujna, neće biti prijevoza školskim kombijem. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 21. 9. 2017. 11:48

Ažuriran tekst o Područnoj školi Donjoj Batini

Ažuriran je tekst o Područnoj školi Donjoj Batini. Možete ga pročitati u rubrici Naše škole / PŠ Donja Batina. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 21. 9. 2017. 09:26

Ažurirana rubrika Djelatnici

Ažurirana je rubrika Djelatnici. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 20. 9. 2017. 09:24

Tomislav Tovernić sa svojom fotografijom na državnom fotonatječaju uz Međunarodni dan pismenosti

U školskoj knjižnici obilježen je također Međunarodni dan pismenosti. Učenici iz Novinarske skupine izradili su sa svojom voditeljicom Irenom Petrovečki edukativni plakat u kojemu možete naći podatke o tome koje su to osobe nepismene te koliko nepismenih ima u svijetu, a koliko u Hrvatskoj. Istodobno, učenik 6.a Tomislav Tovernić sudjelovao je sa svojom fotografijom Zagor u rukama mladog ribara pred zalazak Sunca, pod mentorstvom školskoga knjižničara Denisa Vinceka, na 12. državnom fotonatječaju "Smiješak… čitajte" u organizaciji Hrvatskoga čitateljskog društva. Ovo je treća godina zaredom kako naša škola i na taj način obilježava Međunarodni dan pismenosti. Autor uspješne fotografije Tomislav Tovernić ispričao je danas članovima Fotografske skupine o nastanku fotografije i uputio ih o čemu treba voditi računa kada se fotografira u specifičnim uvjetima. Potom je, nakon tako edukativno provedena tri mala odmora u školskoj knjižnici, nastala zajednička fotografija. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 19. 9. 2017. 12:37

Ažurirana rubrika s informacijama

Ažurirani su termini informacija razrednika i predmetnih učitelja za školsku godinu 2017./18. Možete ih vidjeti u rubrici Roditeljski kutak / Informacije. Tijekom rujna ažurirat će se i rubrike s rasporedima, lektirom i izvannastavnim aktivnostima. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 19. 9. 2017. 06:48

Cvrgudani nastupili na međunarodnom susretu

Folklorna skupina naše škole Cvrgudan bila je 16. rujna na 9. međunarodnim susretima dječjih folklornih skupina "U bakinu krilu" u Koprivnici. Prije nastupa djeca su prošetala gradom Koprivnicom te upoznala zanimljivosti grada. Na susretima malih folkloraša sudjelovale su dječje skupine iz Slovenije, Mađarske te Hrvatske. Nakon podjele priznanja bila je organizirana zajednička večera i druženje svih sudionika. U pratnji našim folklorašima i tamburašima bili su roditelji, ravnatelj naše škole Marijan Posarić te voditeljica Anita Petanjek- Macan. U fotogaleriju dodane su 52 fotografije. (Anita Petanjek-Macan)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 9. 2017. 14:11

Ažuriran tekst o Područnoj školi Martinščini

Ažuriran je tekst o Područnoj školi Martinščini. Možete ga pročitati u rubrici Naše škole / PŠ Martinščina. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 9. 2017. 12:43

Već sedmu godinu sudjelujemo u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Već sedmu godinu u našoj školi provodi se Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Tema je ove godine "Čitanje ne dolazi u pitanje". Knjige koje se čitaju su Milijunaši Maje Brajko Livaković, Mali ratnik Tihomira Horvata i Pošalji mi poruku Sanje Pilić. Ove godine knjige čitaju Martin Kljak, Vida Srebačić i Bruno Strelar iz 5.a - a budući da se u školskoj knjižnici i ove školske godine nastavlja suradničko učenje učenika različite dobi - i Matija Varga iz 8.b razreda. Čitanje prate učenici iz Fotografske skupine. Podsjetimo se, dosadašnji pobjednici toga kviza na školskoj razini bili su Lorena Mojčec, Lorena Jurec, Dario Lesičar, Lovro Tovernić, Marko Bingula i Lucija Raškaj, koja je prošle godine na završnici u Zagrebu osvojila nagradu. Učenici su već pročitali knjigu Pošalji mi poruku Sanje Pilić, a u sljedeća dva tjedna pročitat će i preostale dvije knjige. Potom slijedi rješavanje kviza online u školskoj knjižnici. Završnica na kojoj će se školski pobjednik boriti za glavnu nagradu je 15. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Provođenje projekta u našoj školi međuknjižničnom posudbom omogućili su Knjižnice grada Zagreba, Gradska knjižnica Zlatar, Gradska knjižnica Pregrada i Gradska knjižnica Krapina. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 18. 9. 2017. 10:04

Učenici naše škole prvi put snimili film i poslali ga na Smotru hrvatskog školskog filma

Fran Petrić, Luka Sviben, Matija Varga, Lana Orsag, Mateo Raškaj i Vilim Kobeščak prvi put u povijesti naše škole snimili su film koji je izravno bio poslan na državno natjecanje - Smotru hrvatskog školskog filma. Nositelji aktivnosti bili su osmaši Mateo Raškaj i Matija Varga koji je film potpuno samostalno montirao. Film je zadovoljio sve vrlo stroge uvjete koje je propisala Agencija za odgoj i obrazovanje. Matijin i Mateov mentor bio je u ovoj aktivnosti stručni suradnik knjižničar Denis Vincek. Riječ je o velikom uspjehu uzme li se u obzir činjenica da je samo četiri posto hrvatskih osnovnih škola sudjelovalo sa svojim radovima na Smotri hrvatskog školskog filma te da je sve rađeno privatnom amaterskom tehnikom. Nakon radijske emisije, naša škola iznjedrila je u školskoj knjižnici i prvi film u svojoj povijesti, koji su napravljeni prema pravilima AZOO-a. Više o tome moći ćete pročitati u novom broju Zlatarskih iskrica. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 16. 9. 2017. 10:17

Ažurirana rubrika Naši razredi

Ažurirana je rubrika Učenički kutak / Naši razredi. Tijekom rujna ažurirat će se stranice s rasporedima, informacijama, lektirom i izvannastavnim aktivnostima. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 16. 9. 2017. 10:15

Mali ekolozi skupljali stari papir

Članovi skupine Mali ekolozi priključili su se akciji skupljanja starog papira.Tijekom tjedna smo skupljali stari papir. Obavijestili smo i susjede o akciji i od njih nešto prikupili i donijeli u školu. Kroz nekoliko dana skupili smo poprilično starog papira. Bili smo sretni i zadovoljni uspjehom. (Marina Sviben)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 9. 2017. 20:03

Poštujmo naše znakove!

U srijedu, 13. rujna, učenike 1.a razreda Osnovne škole Zlatar posjetio je prometni policajac iz Policijske postaje Zlatar Bistrica. Poučio ih je o kulturi ponašanja u prometu i prometnim pravilima kako bi što sigurnije mogli dolaziti u školu i kretati se prometnicama. Svoje znanje primijenili su na prijelazu preko zebre u Zagrebačkoj ulici. Na dar dobili su rekfektirajuće kabanice. U fotogaleriju dodano je 29 fotografija. (Ankica Krajnik, fotografije: Matija Bingula, 8.a)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 9. 2017. 19:55

Prometni policajac u 1.b razredu

Kako bi naši pravašići bili što sigurniji na putu od kuće do škole, u posjet im je 13. rujna došao prometni policajac. Kratkim, korisnim predavanjem i razgovorom učenici su upoznati s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Nakon predavanja naučeno su uvježbali na prometnicama oko škole. Na kraju predavanja prometni policajac darovao im je sigurnosne reflektirajuće kabanice. Susret se odvijao u veselom raspoloženju. U fotogaleriju dodano je 12 fotografija. (Marina Sviben)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 9. 2017. 19:52

Zaziv Duha Svetoga u Donjoj Batini

U nedjelju, 10. rujna, u crkvi svetoga Jakova održana je sv. misa za početak školske godine. Svetoj misi prisustvovali su učenici Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar, Područne škole Donja Batina, roditelji, bake, djedovi te ostali vjernici. Na početku svete mise učenica Ivana Majdak pročitala je Molitvu za blagoslov:
 
MOLITVA ZA BLAGOSLOV
 
Opet na početku slatkih školskih briga…
Opet pune torbe pribora i knjiga…
 
Predajemo se, Bože, vodstvu tvoje ruke.
Oprosti nam mnoge sitne nestašluke.
 
Ne plaši nas napor ni zadaci novi,
na početku ovom ti nas blagoslovi!
 
Ovu lijepu molitvu te ostale koju su učenici pročitali u molitvi vjernika pripremila je naša vjeroučiteljica Ivana Lisak. Riječi poticaja i zajedništva uputio nam je i naš župnik velečasni Dragutin Cerovečki i zaželio uspjeh u novoj školskoj godini učenicima i učiteljima. Posebno smo bili dirnuti oproštajnim riječima naše časne sestre milosrdnice Bogoljube Fotak. Ona je uime svih sestara koje su djelovale u Župi Zlatar i u svoje ime uputila riječi zahvale, zajedništva i prijateljstva koje su gradile kroza sto pedeset jednu godinu djelovanja. Sa suzom u oku u svakom od nas odzvanjale su riječi časne sestre da ustrajemo u molitvi, zajedništvu, pomaganju, čuvanju obitelji i redovitom pohađanju svete mise. Uz cvijeće i mali dar, učenici su zahvalili časnoj sestri za sve što je učinila za njih u proteklom razdoblju. Zajedničkom pjesmom i ZAZIVOM DUHA SVETOGA za novu školsku godinu svečano smo blagoslovom završili svetu misu. U fotogaleriju dodano je devet fotografija. (Đurđa Kostanjevečki)
  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 13. 9. 2017. 11:38

Policajac poučavao učenike PŠ Donje Batine o prometnim pravilima

U utorak, 12. rujna, učenike Područne škole Donje Batine posjetio je policijski službenik. Svi učenici prisustvovali su kratkom predavanju o kulturi ponašanja u prometu i prometnim pravilima, a učenica prvoga razreda primila je prigodni dar, reflektirajuću kabanicu kako bi tijekom dugih mračnih jutara sigurno stigla u školu. Klikni na opširnije za više fotografija. (Učiteljice PŠ Donje Batine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 13. 9. 2017. 11:04

Likovnim radovima učenici 4.a obilježili Međunarodni dan pismenosti

Učenici 4.a razreda obilježili su Međunarodni dan pismenosti na satu Likovne kulture izradom plakata u kombiniranoj tehnici. Plakate su izložili na panou u hodniku škole ispred svoje učionice. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Silvija Adanić)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 9. 2017. 14:23

Međunarodni dan pismenosti u sedmim razredima

Dana 8. rujna učenici sedmih razreda obilježili su na satovima Hrvatskog jezika Međunarodni dan pismenosti. Sa svojom učiteljicom Nevenkom Šušljek uredili smo pano u učionicama Hrvatskog jezika i Geografije. U toploj i ugodnoj atmosferi prošetali smo prošlošću hrvatskoga jezika i pravilima njegove primjene. Radom u radionicama prisjetili smo se Bašćanske ploče, Misala po zakonu rimskoga dvora i naših velikana Fausta Vrančića, Bartola Kašića, Ljudevita Gaja i njihova  velikog prinosa razvitku našega jezika. Veselimo se takvim novim danima i izazovima. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Lucija Grzelja, 7.b)
 

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 9. 2017. 13:39

Natječaj za pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je natječaj za pomoćnika u nastavi. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 9. 2017. 13:35

Međunarodni dan pismenosti u 6.b razredu

U petak, 8. rujna, obilježili smo Međunarodni dan pismenosti. Na satu Hrvatskog jezika imali smo radionicu u povodu toga dana te smo pisali imena ulica i naselja grada Zlatara. Naša učiteljica Veronika Podobnik pokazala nam je Hrvatski pravopis i uputila nas kako u njemu možemo pronaći rješenje ako smo zbog nečega u dvojbi. Cijela radionica bila je vrlo poučna i zanimljiva. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Hana Petrović, 6.b)
 

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 9. 2017. 11:11

Provodi se akcija skupljanja starog papira

Od ponedjeljka, 11. rujna, do petka, 15. rujna, provodit će se akcija skupljanja starog papira. Pozivamo sve učenike da stari papir donesu u školu i predaju na portu. (Petra Sviben)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 9. 2017. 08:40

Hrvatski olimpijski dan u centralnoj školi

Jučer smo u našoj školi obilježili Hrvatski olimpijski dan, koji je posvećen datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - 10. rujna. To je manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportom, olimpijska načela izvrsnosti, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. S obzirom na to da je vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma bijela majica - "zastava prijateljstva", svi učenici i djelatnici škole jučer su bili odjeveni u bijele majice. Pet minuta prvog sata svi su učenici s predmetnim učiteljima simbolično odvježbali jednostavne općepripremne vježbe. Također, na satovima TZK-a kratkim prigodnim predavanjem obilježena je tradicionalna svečana obljetnica. U holu škole su Mali povjesničari pod vodstvom učiteljice Nataše Sovec uredili pano u duhu olimpizma. Klikni na opširnije za više fotografija. (Stjepan Škrlec)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 9. 2017. 08:29

Hrvatski olimpijski dan obilježen i u PŠ Martinščini

Na satu TZK–a učenici Područne škole Martinščine obilježili su Hrvatski olimpijski dan. Svi učenici, od prvog do četvrtog razreda, za taj su dan odijenuli bijele majice. Zbog lošeg vremena sat smo održali u učionici koju smo prilagodili satu Tjelesne I zdravstvene kulture. Različitim štafetnim igrama razvijali smo suradnju, poticanje, zajedništvo, ali i natjecateljski duh svakog djeteta. Osmijeha i veselja nije nedostajalo. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Učiteljice i učenici PŠ Martinščine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 12. 9. 2017. 08:20

Hrvatski olimpijski dan obilježen u PŠ Donjoj Batini

Danas su učenici Područne škole u Donjoj Batini obilježili Hrvatski olimpijski dan. Učenici od prvog do četvrtog razreda odjenuli su bijele majice te oslikavanjem olimpijskih krugova upoznali simbol olimpijskog pokreta. Jedinstvo pet kontinenata prenijeli su u zajedničku igru i međurazredno natjecanje. Sportski olimpijski duh nije pokvarila ni kiša koja je učenike i učiteljice prisilila na igre u razredu. Klikni na opširnije za više fotografija. (Učiteljice PŠ Donje Batine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 11. 9. 2017. 12:00

Natječaj za radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je natječaj za tri radna mjesta. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 11. 9. 2017. 07:32

Počele prijave za projekt ČZČN

Nacionalni projekt za poticanje čitanja Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige ide dalje. Sedmi ciklus počinje u rujnu i završit će susretom uoči Međunarodnog dana dječje knjige. Autor i voditelj projekta sve ove godine je stručni suradnik knjižničar Denis Vincek, a nositelj je Osnovna škola Ante Kovačića iz Zlatara u kojoj je projekt i počeo. Prve godine sudjelovale su, uza zlatarsku školu, osnovne škole iz Belca, Lobora i Mača. Projekt se razvija, postaje nacionalni, pa je tako prošle školske godine u njemu sudjelovalo 1023 učenika iz 44 škole iz 14 županija i Grada Zagreba, a na završnici se u kinu Tuškancu u Zagrebu okupilo 287 sudionika: 234 učenika sa svojim mentorima, knjižničarima i razrednim učiteljima. U svakoj školi, u pravilu, uključuje se jedno odjeljenje i naglas se čita djelo koje ne smije biti obvezna lektira. Stručni suradnici knjižničari i razredni učitelji trude se sa što više kreativnih aktivnosti popratiti čitanje. Na završnicu dolazi, u pravilu, dvoje učenika iz svake škole i u dvije do tri minute predstavljaju pročitano. Plesom, pjesmom, igrokazom, recitiranjem, glumom... Može plakatom ili ppt-prezentacijom. Nakana je u ovoj godini da nastavimo trend od lani i da se multimedijom ožive te zaboravljene knjige. Kratkim filmom ili radijskim prilogom. Želja je da knjižničari kao informacijski stručnjaci u školama potaknu učenike da se koriste Web2.0 alatima koji su pogodni za takve kreativne uratke. Mentori ističu kako je jedna od vrijednosti toga projekta to što nema natjecateljski karakter - svi su pobjednici jer potičući čitanje razvijamo kod djece niz kompetencija dok se u razredima provodi projekt i priprema završno izlaganje. Prijave za sudjelovanje primaju se zaključno do 15. listopada na mail denis.vincek7@gmail.com Više o projektu, kao i popis prijavljenih škola za ovu školsku godinu može se pročitati na mrežnoj stranici projekta. (Irena Petrovečki)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 11. 9. 2017. 06:24

Naši folkloraši i tamburaši na Tjednu kajkavske kulture

Treća generacija malih Cvrgudana uspješno nas je predstavila na svečanom otvorenju Tjedna kajkavske kulture u Krapini. Dan prije početka nove školske godine folklorna skupina naše škole na kulturnoj manifestaciji Pozdrav kaju izvela je koreografiju Anite Petanjek-Macan Sljepi kosec. Izvedbu dječjih igara, brojalica i rugalica Hrvatskog zagorja pratili su vrijedni tamburaši naše škole. Djeca su ovim nastupom dostojno predstavila školu i grad Zlatar te osvojila hrpu slatkiša kojima će se počastiti na idućoj folklornoj probi. Klikni na opširnije za više fotografija. (Anita Petanjek-Macan)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 8. 9. 2017. 09:46

Ispratili smo drage kolege u mirovinu

Cijeli kolektiv naše škole svečano je otpratio u mirovinu dvoje prekrasnih učitelja i kolega, Josipu Hopek i Predraga Cebocija. Zahvalili smo im na svim lijepim trenutcima podrške, razumijevanja, suradnje, tolerancije i smijeha te uime svih generacija učenika koje su svojim požrtvovnim radom izveli na pravi put, a našu školu i grad time učinili boljim. Zaželjeli smo im da uz mnogo zdravlja uživaju u svakom novom danu, okruženi najmilijima. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Anita Petanjek-Macan)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 7. 9. 2017. 11:29

Šećer dolazi na kraju prvog dana

Poslovica "Šećer dolazi na kraju" doista vrlo lako zaživi u punom svom značenju u našoj Martinščini. To je zorno i s velikim srcem prikazala brojna šira obitelj jednog našeg prvašića, koja je sve prisutne oduševila velikom šećernom vrećicom, ručne izrade (Zuckertüte), punom slatkiša i dobrih želja za ulazak u đački svijet. (Ljiljana Mutak)  

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 6. 9. 2017. 15:45

Novi početak u PŠ Martinščini

Lijepo jutro učinili su još ljepšim učenici, koji su ujutro sjeli u školske klupe PŠ Martinščine. Njima su se pridružili i prvašići učiteljice Ljiljane Mutak koje su dopratili roditelji. Prijam prvašića obuhvaćao je pjesme koje su stariji učenici pjevali, kao i sve potrebne upute koje je razrednica dala roditeljima i učenicima. Prvašiće je posjetila i gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek. Malim poticajnim darom učinila je prvi dan nastave još veselijim i zanimljivijim. Učiteljica Valentina Lebić-Naumovski svoj drugi i četvrti razred upoznala je s radom u novoj školskoj godini 2017./18. Svi su učenici narasli i sazrijeli kako bi obavljali sve dužnosti i obveze koje su pred njima. U 11 sati svi zajedno smo se uputili u kapelu sv. Martina u kojoj je bila održana misa Zaziv Duha Svetog za uspješan početak nove školske godine. Misi su prisustvovale učiteljice, učenici, vjeroučiteljica, roditelji, rodbina i ostali mještani. Obitelji su pripremile i poneka iznenađenja malim učenicima za prvi dan škole. Nadamo se da ćemo poraditi na tome zajedno da u novoj školskoj godini bude mnogo ovakvih veselih i zanimljivih dana. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Učenici i djelatnici PŠ Martinščine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 6. 9. 2017. 15:27

Prvi dan nastave u PŠ Donjoj Batini

Prvi dan škole u Donjoj Batini počeo je pred ulazom u zgradu škole dizanjem barjaka i pjevanjem himne. Voditeljica škole Đurđa Kostanjevečki pozdravila je učenike a posebnu dobrodošlicu uputila je jedinoj učenici prvog razreda, Ivi Kramarić. Nakon pozdrava učenici su sa svojim učiteljicama ušli u učionice i razgovorom i igrom veselo krenuli u novu školsku godinu. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Učiteljice PŠ Donje Batine)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 6. 9. 2017. 15:22

Naši prvašići

Jučer u 12:30 sati u predvorju škole okupili su se sa svojim roditeljima učenici 1.a i 1.b razreda kojima je to bio prvi dan nastave. Ravnatelj Marijan Posarić obratio se učenicima, roditeljima i njihovim bakama i djedovima koji su bili u pratnji nakon što su učenici petih razreda izveli prigodni program. Ravnatelj je zaželio dobrodošlicu svima, a poseban pozdrav uputio je prvašićima. Poželio im je da se u školi, koju će pohađati sljedećih godina, osjećaju uvijek dobrodošlo, da budu vesela i radosna djeca, da s osmijehom ulaze u školu i da osmiješena i vedra lica u njoj borave, a roditeljima je ravnatelj poručio da su osim učitelja i oni važna karika u odgoju i obrazovanju djece.
- Naiđete li na bilo kakav problem, moja su vam vrata svaki dan otvorena; možete se obratiti stručnim suradnicima, a prije svega vas upućujem na suradnju s razrednim učiteljicama: razrednicom 1.a Ankicom Krajnik i razrednicom 1.b razreda Marinom Sviben – kazao je ravnatelj Marijan Posarić.
Roditeljima je ravnatelj, na kraju, zaželio uspješnu roditeljsku godinu, a učenicima mnogo radosti, veselja, nimalo tuge, ali mnogo odličnih, vrlo dobrih i pokoju dobru ocjenu.
Profesor Marijan Posarić podsjetio je na riječi naše ministrice znanosti i obrazovanja te naglasio da ne učimo za ocjenu – nego za život.
Gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek bila je jučer na cijeloj svečanosti i poželjela je prvašićima mnogo uspjeha u stjecanju novih znanja, novih poznanstava i simpatija te njihovim učiteljicama predala poklon-pakete crtaćeg pribora za njihove razrede.
Potom su učiteljice Ankica Krajnik (1.a) i Marina Sviben (1.b) prozvale svaka svoje đake i uputile se s njima u učionice. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Denis Vincek)
  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 5. 9. 2017. 12:02

Podizanjem hrvatskog barjaka uza zvuke Lijepe naše obilježili smo prvi dan nastave

Nastava je danas počela u 8 sati, kada su razrednici dočekivali u školskom predvorju svoje učenike. Prije prvoga sata školski zbor pod ravnanjem naše učiteljice Glazbene kulture Biserke Horvat otpjevao je himnu i u to vrijeme podignut je hrvatski barjak. Time smo označili početak nastavne godine. Naš ravnatelj Marijan Posarić zaželio je svim učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima, administrativnom i pomoćnom osoblju sretnu i uspješnu školsku godinu. Učenici su potom krenuli sa svojim razrednicima na nastavu. Klikni na opširnije za nekoliko fotografija. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 4. 9. 2017. 08:56

Obavijest roditeljima i učenicima o početku korištenja e-Dnevnika

U našoj će se školi koristiti od sutra e-Dnevnik. Do kraja prvog tjedna nastave postavit će se na školske mrežne stranice izravna poveznica kojom će se učenici i roditelji moći prijaviti u e-Dnevnik i vidjeti ocjene, bilješke, izostanke i drugo što taj sustav nudi. Bit će objavljene i detaljne upute za navigaciju u e-Dnevniku. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 3. 9. 2017. 15:48

Obavijest posjetiteljima mrežnih stranica naše škole

CARNetova služba CMS za škole obavljala je od 29. kolovoza do danas u 16:30 sati najavljene radove na našim mrežnim stranicama, pa su u tom razdoblju bile moguće poteškoće u njihovu pristupu. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 9. 2017. 16:45

Obavijest učenicima prvih razreda i njihovim roditeljima

Svečani prijam roditelja i učenika prvih razreda bit će u ponedjeljak, 4. rujna, u 12:30 sati u holu škole. (Denis Vincek) 

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 9. 2017. 16:44

Obavijest za učenike područnih škola

Nastava u Područnoj školi Donjoj Batini i Područnoj školi Martinščini počinje u ponedjeljak, 4. rujna, u 8 sati. Učenici imaju četiri školska sata. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 9. 2017. 16:43

Prijevoz autobusom i školskim kombijem počinje od utorka

Prijevoz autobusom i školskim kombijem počinje od utorka, 5. rujna 2017. godine. Vozni red može se pogledati ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 9. 2017. 16:42

Obavijest o prvom danu nastave

Svi učenici od drugog do osmog razreda imaju prvi dan (ponedjeljak, 4. rujna) nastavu u jutarnjoj smjeni s početkom u 8 sati. Učenici su prije početka nastave ispred škole kada će biti podignut hrvatski barjak uz Lijepu našu koju će izvesti školski zbor. Tijekom velikog odmora bit će priređen doručak za sve učenike, a organiziranog prijevoza prvi dan nastave neće biti. Prvi nastavni dan učenici donose sa sobom bilježnicu i olovku i imat će četiri sata. Od utorka A smjena ima nastavu ujutro, a B smjena poslijepodne. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 2. 9. 2017. 16:40

Poziv iz Grada Zlatara za ostvarenje jednokratne novčane pomoći za sufinanciranje troškova kupnje udžbenika i radnog materijala za učenike osnovnih i srednjih škola Vijest ima dokument u privitku

U prilogu su poziv kojim Grad Zlatar poziva roditelje učenika koji ispunjavaju uvjete da podnesu zahtjev za ostvarenje jednokratne novčane pomoći za sufinanciranje troškova kupnje udžbenika i radnog materijala za učenike osnovnih i srednjih škola te odgovarajući obrazac. (Denis Vincek).

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 23. 8. 2017. 10:28

Popis udžbenika koji će se koristiti u školskoj godini 2017./18.

Popis udžbenika koji će se koristiti u školskoj godini 2017./18. može se pogledati ovdje (pdf format) ili ovdje (datoteka u Wordu). Učenici od 1. do 8. razreda kupuju likovne mape izdavača Alfa. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 8. 2017. 20:41

Natječaji za dva radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je natječaj za radno mjesto učitelja Njemačkog jezika na određeno puno radno vrijeme i učitelja Njemačkog jezika na neodređeno nepuno radno vrijeme. (tajnica Danica Jakšić, Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 8. 2017. 07:29

Krapinsko-zagorska županija dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć za udžbenike

Krapinsko-zagorska županija dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć obiteljima za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./18. Više o tome može se preuzeti ovdje, a obrazac ovdje. Izjava o članovima kućanstva može se preuzeti ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 16. 8. 2017. 11:14

Školski knjižničari i ove godine povezali zlatarsku i slovensku osnovnu školu

"Osnovna je zadaća suvremene škole zajedno sa školskom knjižnicom poticati potrebu za pisanim  izvorima  i  ostalim  vrstama  knjižnične  građe,  razvijati čitalačke  vještine  i  navike  te  osnove  informacijske  pismenosti  i  informacijske  vještine  koje  su  preduvjet  za  učinkovito pronalaženje informacija. Isticanjem osnovne zadaće školske knjižnice, učenik postaje aktivan sudionik nove hrvatske škole." Tako je zacrtao Hrvatski nacionalni obrazovni standard, a tako piše u još uvijek važećemu Nastavnom planu i programu za osnovu školu iz 2006. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 14. 8. 2017. 08:07

Film o projektu Baltazar 3

Učenici zabočkog ŠUDIGO-a snimili su film posvećen projektu Baltazar 3 u kojemu je partner bila i naša škola. Film možete pogledati ovdje. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 4. 8. 2017. 19:47

Postupak u slučaju nesretnog slučaja učenika

Preporuča se da se najprije završi liječenje. Kliknite na opširnije kako biste vidjeli cijeli postupak u slučaju nesretnog slučaja učenika. Policu osiguranja osoba od posljedica nesretnog slučaja možete pogledati ovdje, a obrazac za prijavu nesretnog slučaja, koji valja ispuniti, preuzima se ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 4. 8. 2017. 08:15

Odluka o početku i završetku nastavne godine i trajanju odmora

Ministar znanosti i obrazovanja donio je Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2017./18. Odluku možete pročitati u rubrici "Naše škole / Kalendar rada". (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 30. 6. 2017. 09:21

Naš učenik Tomo Valjak izabran u reprezentaciju grada Zagreba

U nedjelju, 2. travnja, na Sljemenu je održana tradicionalna 82. utrka u veleslalomu između Zagreba i Celja. Zahvaljujući postignutim rezultatima u sezoni 2016./17., gdje se naš učenik 5.a Tomo Valjak okitio naslovom pojedinačnoga prvaka Hrvatske u veleslalomu i ukupnoga prvaka Hrvatske u Plinacro CroSki Kupu, izabran je u reprezentaciju  Zagreba. Utrku u kategoriji kadeta Tomo je završio na izvrsnom drugom mjestu zaostavši za pobjednikom svega 30 stotinki. Ukupnu pobjedu odnio je Grad Zagreb. Klikni na opširnije za četiri fotografije. (Matija Varga, 7.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 4. 4. 2017. 08:04

Tomo Valjak prvi u ukupnom poretka za sezonu 2016./17.

Finalnim natjecanjima održanima 17. ožujka na Sljemenu završeno je natjecanje u alpskom skijanju pod nazivom Plinacro CroSki Kup. U kategoriji Starijih dječaka s nestrpljenjem se  očekivala upravo ova, posljednja utrka jer su oba favorita - Tomo Valjak (ZAG) i Karlo Filipec (ZAG) - imala apsolutno isti broj bodova. Bila je riječ o stotinkama, točnije njih 0,79 za koliko je Tomo Valjak pobijedio Filipca i time osigurao pobjedu, ali i naslov ukupnog pobjednika Plinacro CroSKi Kupa u kategoriji Starijih dječaka. Time je učenik naše škole Tomo Valjak ponovio uspjeh od prije dvije sezone kada je također bio pojedinačni te ukupni prvak Hrvatske u alpskom skijanju. (Matija Varga, 7.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 27. 3. 2017. 08:43

Naš učenik Tomo Valjak prvi u slalomu

Učenik 5.a razreda naše škole Tomo Valjak ostvario je u subotu, 11. ožujka, još jednu pobjedu u slalomu. U utrci na Sljemenu, u organizaciji Skijaškoga kluba Maksimir, Tomo je u dvije vožnje slaloma premoćno slavio s 3,62 sekunde prednosti nad drugoplasiranim natjecateljem. (Matija Varga, 7.b)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 15. 3. 2017. 09:27

Tomo Valjak - prvak Hrvatske u veleslalomu

U organizaciji SK Zagreb na Sljemenu je 10. veljače održano Prvenstvo Hrvatske u veleslalomu za djevojčice i dječake do 12 godina. Tomo Valjak, član SK Zagreb, a učenik 5. razreda OŠ Ante Kovačića iz Zlatara, uspio je pobijediti u žestokoj konkurenciji te se okitio naslovom prvaka Hrvatske u veleslalomu za 2017. godinu. Klikni na opširnije za dvije fotografije. (Denis Vincek)

  :: opširnije :: 


objavio: DENIS VINCEK  datum: 22. 2. 2017. 08:44
» Arhiva naših vijesti