preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisno

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 495008
Događajnica

Bili smo na mobilnosti u Španjolskoj u sklopu projekta Erasmus+

U tjednu od 2. do 8. veljače učenici sedmih razreda naše škole Amalija Latin, Veronika Krsnik, Martin Kljak i Mihael Požgaj, zajedno s učiteljem njemačkog Andrijom Kiseljakom i stručnim suradnicama Katarinom Biondić Kaštela i Vlatkom Prpić, boravili su u Španjolskoj. Domaćin im je bila škola IES Berenguer d'Anoia u gradu Inci koji se nalazi u srcu najvećega balearskog otoka Mallorce. Svakodnevnim aktivnostima učenici i učitelji iz svih šest zemalja uključenih u projekt participirali su u provođenju različitih metoda inkluzije, razmjenjivali su svoja iskustva te tako pridonijeli poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnih sustava svojih zemalja. Promicala se različitost, ravnopravnost i jednake mogućnosti za svakoga. Klikni na opširnije za nastavak. 


Neke od aktivnosti za učenike bile su posebno zanimljive: dramske radionice, radionice ritma uz afričke bubnjeve, igre pažnje, radionice ručnih radova itd. Kroz igru, pjesmu i ples nestale su i sve jezične barijere. Za gostujuće učitelje i učenike organizirani su i izleti na kojima se uživalo u ljepotama i znamenitostima Balearskog otočja i glavnoga grada Palma de Mallorce. Posjećen je gradić Valldemossa, poznato ljetovalište Port de Sóller, katedrala u Palma de Mallorci, muzej Joana Miróa te dvorac Bellver iz 14. stoljeća. Osobito svečano bilo je na prijemu u Gradskoj vijećnici u gradu Inci gdje je projekt predstavljen, a na samoj završnici Osnovna škola Ante Kovačića prikazana je kao primjer dobre prakse i pohvaljena za sve, dosad izvrsno odrađene, aktivnosti. Za kraj šestodnevnog boravka u Španjolskoj upriličeno je okupljanje u prostorima škole gdje su se mentori, učenici i obitelji koje su ih ugostile družili uz tradicionalne španjolske specijalitete.


Podsjetimo, naša škola od početka školske godine sudjeluje u novom Erasmus+ KA229 projektu pod nazivom „SuperART for inclusion“ (Super umjetnost za inkluzivnost). Riječ je o dvogodišnjem školskom partnerstvu u kojem sudjeluje šest škola: iz Finske, Španjolske, Velike Britanije, Slovačke, Portugala i Hrvatske. Projekt je namijenjen inkluzivnom obrazovanju i sve aktivnosti imaju i edukativnu i motivacijsku svrhu. Glavni je cilj poduprijeti uključivanje učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i učenika iz društveno ugroženih skupina u sustav redovitog obrazovanja i društvo – primjenom inovativnih strategija te metoda i oblika poučavanja i učenja kroz umjetnost. Od Agencije za mobilnost i programe EU naša je škola za projektne aktivnosti dobila namjenski 29.707 eura bespovratnog novca. (Vlatka Prpić)

 
 
 
 
 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nina Posarić   datum: 20. 2. 2020.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Upisi u srednje škole
Srednja škola Zlatar
(kliknite na fotografiju)
 
Srednja škola Konjščina
(kliknite na fotografiju)
 
Srednja škola Bedekovčina
(kliknite na fotografiju)
 
Srednja škola Zabok
(kliknite na fotografiju)

Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju