preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisno

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 503122
Događajnica

Naš školski zbor zlatni na državnom natjecanju

Pjevački zbor višeg uzrasta Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar nastupio je u četvrtak, 4. svibnja 2017., na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u varaždinskom HNK-u. Ovo natjecanje koje je po karakteru državno, održano je ove godine jubilarni 60. put.


Zlatarski zbor izveo je pod ravnanjem gđe Josipe Hopek šest skladbi, od kojih je pet bilo a capella. Sudjelovalo je 16 zborova iz cijele Hrvatske, a zbor OŠ Ante Kovačića Zlatar osvojio je zlatnu plaketu, prvu nagradu i treće mjesto.

To nije slučajno, nego rezultat kontinuiranog rada gđe Hopek, dugogodišnje učiteljice savjetnice, koja je ove godine sa zlatarskim osnovnoškolskim zborom 32. put kontinuirano nastupila na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži.

Ovo vrijedno priznanje je samo jedno u nizu jer se dirigentica sa svojim zborom svake godine iz Varaždina u Zlatar vraća s najvišim odličjima i izvrsnim mišljenjima Državnog stručnog povjerenstva. Sa zborom se radi sustavno, učenici sa zadovoljstvom dolaze na probe  jer gđa Hopek u radu primjenjuje suvremene strategije poučavanja zborskog pjevanja, pa učenici tako stječu primjenjiva znanja koja im koriste poslije u životu. Oni postaju iskreni ljubitelji i kritički konzumenti glazbe u svakodnevnom životu. Mnogi od njih glazbu su odabrali i kao životni poziv i danas djeluju u Hrvatskoj, a neki i u Europi sa završenim glazbenim visokoškolskim obrazovanjem. I danas njezinih učenika ima u varaždinskoj glazbenoj školi te u zagrebačkim glazbenim školama. Ima ih i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Grazu, Beču i na konzervatoriju u Petrogradu. Iz tog zbora proizišle su vrijedne muzikalne i kreativne učiteljice koje djeluju u zlatarskoj školi pa svoja znanja, koja im je usadila profesorica Hopek, prenose svojim učenicima, što ona osjeća i u višim razredima.

Kao takvom, na prostorima cijele Hrvatske uglednom glazbenom pedagogu, gđi Josipi Hopek dodijeljeno je već više odličja. Državno povjerenstvo dodijelilo je već Nagradu Marijan Zuber, a ove godine na jubilarnim, 60. glazbenim svečanostima, pripala joj je najveća nagrada, a to je Nagrada za životno djelo za izvrsne rezultate u radu s učenicima.

Usto, profesorici Hopek pripala je izuzetna čast da je pod njezinim ravnanjem izveden kanon Viva la musica, kojim su zatvorene 60. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu.

Matija Varga, 7.b
Mateo Raškaj, 7.a


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 5. 5. 2017.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju