preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisno

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 503367
Događajnica

Bili smo na Otvorenim danima PMF-a

Mi, učenici skupine Odgoja za demokratsko građanstvo, bili smo 7. travnja u Zagrebu i posjetili manifestaciju "Otvoreni dani PMF-a". Riječ je o manifestaciji na kojoj svi odsjeci PMF-a (Matematički, Fizički, Geološki, Geofizički, Geografski, Kemijski, Biološki) otvaraju svoja vrata i svim posjetiteljima na zanimljiv i edukativan način približavaju navedene prirodne znanosti. Naravno da su najčešći posjetitelji bili upravo učenici.


Mi smo planirali posjetiti Matematički, Kemijski i Geološki odsjek, no gotovo četiri sata proveli smo, nećete vjerovati, na Matematičkom odsjeku! Tko bi pomislio da matematika može biti tako zabavna!

Posjetili smo sve dvorane i sudjelovali na različitim radionicama i interaktivnim izložbama. U geometrijskoj sobi saznali smo kako podijeliti kut na tri jednaka dijela i što ćemo dobiti ako prerežemo stožac. U dvorani "Vremeplov" naučili smo kako su stari narodi Maye zapisivali brojeve i računali. U dvorani kombinatorike čuli smo zašto kladionice uvijek dobivaju i kakva je vjerojatnost da dobijemo na lotu. U kazinu su nam objasnili postoji li sreća na kartama i ruletu. U igraonici smo igrali različite igre (slagalice, sudoku, mozgalice) i shvatili da se matematika krije u svakoj od njih. Naučili smo i kako Japanci uz pomoć vodoravnih i okomitih crta množe brojeve.

Vidjeli smo još mnogo matematičkih pokusa, demonstracija i zabavnih igara, a najbolje od svega bilo je to što smo i mi bili aktivni sudionici u svemu navedenome.

Na kraju smo za pokazano znanje i uloženi trud osvojili i majice s logom Matematičkog odsjeka. Uživali smo u svakoj minuti i nadamo se da ćemo i sljedeće godine opet ići na "Otvorene dane PMF-a". S nama u pratnji bile su gđa Tihana Hudi, učiteljica Matematike, i gđa Kristina Fruk, učiteljica Geografije.

 

Učenici skupine Odgoja za demokratsko građanstvoPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 24. 4. 2017.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju