preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisno

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 503118
Događajnica

Klara Ferišak sudjelovala na Državnom natjecanju iz Geografije

U Topuskom je od 10. do 12. travnja održano 24. državno natjecanje iz Geografije. Učenici su se natjecali u kategorijama od 5. do 8. razreda osnovne škole i od 1. do 4. razreda srednje škole. Među ukupno 126 učenika natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjelovala je i Klara Ferišak, učenica 5.b razreda naše škole, a njezina je mentorica gđa Kristina Fruk, učiteljica Geografije. Klara je osvojila 14. mjesto u kategoriji petih razreda.


Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Topusko, a učenici i mentori bili su smješteni u hotelu Top-Terme Topusko. Otvaranje državnog natjecanja održano je u ponedjeljak, 10. travnja, u dvorani hotela. Sudionicima natjecanja se, među ostalima, obratila i gđa prof. dr. Ružica Vuk, predsjednica Državnog povjerenstva za natjecanje iz Geografije. Svim sudionicima poželjela je mnogo uspjeha.

Učenici Srednje škole Topusko tom prigodom pripremili su bogati kulturno-umjetnički program. Tijekom utorka, 11. travnja, učenici su u jutarnjim satima pisali svoje ispite i rješavali praktične radove. Za mentore je u isto vrijeme bilo organizirano razgledanje Topuskog. Djelatnici i učenici Srednje škole posjetitelje su proveli kroz bogatu povijest Topuskog. Učenici škole prezentirali su različita povijesna razdoblja u razvoju Topuskog: rimsko razdoblje, srednji vijek i razdoblje vladavine bana Josipa Jelačića.

Nakon ručka za učenike i mentore organiziran je terenski izlazak na Petrovu goru.

U srijedu, 12. travnja, domaćini su još jednom organizirali razgledanje Topuskog, ovoga puta za učenike i mentore. Nakon šetnje gradom održana je svečana podjela priznanja, pohvalnica i zahvalnica u dvorani hotela. Državno natjecanje iz Geografije zatvorila je gđa Ružica Vuk i izrazila nadu da će se sljedeće godine natjecanje održati u Vukovaru.

Kristina Fruk, prof.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 26. 4. 2017.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju