preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisno

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 503367
Događajnica

Četvrtu godinu zaredom naša škola sudjeluje zapaženo u biranju Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja

U Zagrebu su 30. ožujka u organizaciji Udruge Pragma četvrtu godinu zaredom dodijeljene Godišnje nagrade za novinarske radove koji primiču vrijednosti obrazovanja. Tako su u kategoriji za najbolji tiskani/online prilog dodijeljene dvije jednokovrijedne nagrade novinarima 24 sata - gđi Rozeti Bogeljić s radom "Imaju veliko srce: Učenicima iz Afrike kupujemo udžbenike" i gosp. Maku Jovanoviću za rad "Znakovni jezik je zabavan i fora, trebali bi ga učiti u školi". U kategoriji za najbolji radijski prilog, dobitnica Nagrade je gđa Višnja Biti s Hrvatskog radija za emisiju Projekt "Građanin", a u kategoriji za najbolji televizijski prilog dobitnica Nagrade je gđa Josipa Ćirić s Nove TV za emisiju "Kosa ljubavi".


Matija Varga, Vilim Kobeščak, Fran Petrić i Hrvoje Piljak s predsjednikom Udruge PRAGMA gosp. Nedjeljkom Markovićem i predsjednikom Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu gosp. prof. dr. sc. Danijelom Labašem (gore)

 

Fran Petrić, Matija Varga, Vilim Kobeščak i Hrvoje Piljak s ovogodišnjom dobitnicom Nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja gđom Rozitom Bogeljić (dolje)

Posebnost ove nagrade je u tome što je u odabiru ove godine sudjelovalo 948 učenika, 425 roditelja i 142 stručnjaka - nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja iz osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, koji su u školama razgovarali o važnosti medija u promociji obrazovanja, o važnosti kritičkog promišljanja, o medijskim sadržajima i kriterijima za vrednovanje te tako došli do svojih odluka.

U uvodnom dijelu održana je rasprava o medijskoj pismenosti u našim školama u kojoj su sudjelovali izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora gosp. Marko Sladoljev, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba gđa Helena Beus, voditeljica Službe za srednje škole i učeničke domove Ministarstva znanosti i obrazovanja gđa Katarina Grgec i gđa Ivana Bošnjak, savjetnica ministra znanosti i obrazovanja, predsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu gosp. prof. dr. sc. Danijel Labaš i predsjednik Udruge Pragma gosp. Nedjeljko Marković. Prisutni su bili učenici iz Osnovne škole Kustošija, Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara, Škole za primalje, Upravne škole Zagreb, Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb, Strojarsko brodograđevne škole za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka, Osnovne škole Retkovec te Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića iz Zagreba sa svojim mentorima. Svoja iskustva o statusu medijske pismenosti u školama podijelili su ravnateljica zagrebačke OŠ Kustošija gđa Gordana Kajić i naš knjižničar gosp. Denis Vincek.

Vilim Kobeščak, učenik osmog razreda iz Zlatara, upitao je prof. dr. Labaša jesu li učitelji koji u školama poučavaju medijsku pismenost uopće za to osposobljeni. Profesor je istaknuo kako je istraživanje provedeno prije dvije godine pokazalo da učitelji nisu zadovoljni sadržajima iz kolegija Medijska kultura koje su dobili na svojim fakultetima – pa čak i sami priznaju da im je teško predavati nešto kad istodobno osjećaju da za to nemaju dovoljno kompetencija.

Gđa Katarina Grgec iz MZO-a kazala je kako se medijsko opismenjavanje u školama može provoditi odlično i kroz izvannastavne aktivnosti i fakultativne programe - ali i uz pomoć udruga - i učenici na takav način mogu steći kompetencije važne za cjeloživotno učenje.

Predsjednik Udruge Pragma gosp. Nedjeljko Marković kazao je kako je odličan primjer za takvo što iskustveno učenje, što je naglasilo više škola koje su sudjelovale u ovogodišnjem ocjenjivanju.

Dodjela Nagrade provodi se uz pokroviteljstvo i potporu Grada Zagreba, suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje te partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Posjetili smo prije svečanosti Zagrebačku katedralu (gore) i tradicionalno se fotografirali na kocki (dolje)

Matija Varga, 7.bPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 12. 4. 2017.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju