preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisno

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2010.

Ukupno: 503366
Događajnica

Zalazak sunca

Nakon jako mnogo ledenih, snježnih, tmurnih dana, u četvrtak nas je razveselilo sunce. Snjegovići koje smo napravili počeli su plakati. Sve nas je to potaknulo da u školi naslikamo zimski zalazak sunca. Kad sunce zimi obasja snijeg, sve nam to izgleda kao kristalni tepih, a kad sunce zalazi, boje oko sunca plešu. Kad zađe, mjesecu svoje svjetlosti malo da. Nitko ne voli kišu, ali kad sunce između oblaka proviri, stvori dugu koju vole svi. Sva ta čuda zalaska sunca željeli smo naslikati na papiru. (Martin Kljak, 4.a) Klikni na opširnije za još četiri sastavka učenika 4.a razreda.


 

Napokon sunce

Napokon sunce! Nakon puno ledenih, maglovitih i tmurnih dana, u četvrtak je napokon zasjalo sunce. Snijeg se otopio i vrijeme se proljepšalo. Naša učiteljica odlučila je da temperama naslikamo zalazak sunca u našem kraju. Sve slike bile su jako lijepe. Zbog lijepog vremena svi su puno veseliji. Sunce je donijelo sreću i veselje u naš kraj. Sada, kad nema više snijega, nema ni zimskih radosti, ali sunce donosi još puno više veselja. (Veronika Krsnik, 4.a)

 

Zimski zalazak sunca

Nakon jako puno ledenih, snježnih, tmurnih dana u četvrtak nas je ponovo razveselilo sunce. Naši snjegovići su se otopili. Naša učiteljica je odlučila da ćemo na likovnom temperom crtati zimski zalazak sunca u našem kraju. Svidjela mi se ideja jer ćemo taj prekrasan sunčani zimski dan zauvijek zadržati u našim u crtežima. A bio je poseban jer smo ga dugo čekali. Crtala sam bijelosive brjegove, tamno ogoljelo drveće. Bez živosti, bez boja u krajoliku. No, zato se nebo iznad obzora prelijevalo u nijansama crvene, narančaste i žute boje. Raskošan zalazak sunca obojio je i nebo i moj crtež. Tužnom krajoliku udahnula sam toplinu i vedrinu razigranim sunčanim bojama. Priroda nam daje najljepše darove, a predivni zalazak sunca značio je kraj još jednog siječanjskog dana. Ostao je tu, kod nas, u našim crtežima. (Amalija Latin, 4.a)

 

Sunce!

Nakon dugih i maglovitih dana, nakon snijega i leda, na nebu je ponovno zaplesalo sunce. U četvrtak nakon zimskih dana ponovno su me probudile zrake sunca. Pogledala sam kroz prozor i vidjela sam da se snijeg otopio. Snjegović koji sam napravila počeo je plakati. Ja sam također bila tužna zbog njegova odlaska, ali neke lijepe stvari ipak moraju završiti. To nas je sve inspiriralo da u školi nacrtamo zalazak sunca u našem kraju. (Vida Srebačić, 4.a)

 

Dan zatopljenja

Današnji dan počeo je vrlo maglovito. Kako se dan počeo više buditi, to je postajalo sve toplije. Pojavilo se i sunce. Bilo mi je lijepo dok je bilo puno snijega jer smo se mogli skijati, sanjkati i grudati. Kada je počela škola, snijeg nam samo krči put. Zato se i malo veselim što će se otopiti. Dolaze dulji dani, sunce je sve jače i za tri do četiri dana snijega više neće biti. Zaboravljaju se zima i veliki minusi te se pojavljuju veći i veći plusevi temperature. Može se i još dogoditi da nas iznenadi neki snježni dan. (Vid Končić, 4.a)

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 8. 2. 2017.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju