preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Mjesec borbe protiv ovisnosti - briga o mentalnom zdravlju

Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar i ove se godine različitim aktivnostima uključuje u obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Osim prigodnih panoa koje su izradili učenici sedmih razreda te tako svojim idejama i promišljanjima dali svoj doprinos u borbi protiv svih vrsta ovisnosti, u pripremi su i različite aktivnosti  kojima će se u okviru satova razrednih odjela i pojedinih predmeta učenicima pružiti prilika za edukaciju o ovisnostima i kvalitetnoj prevenciji. Više o tome pod opširnije. (pedagoginja Vlatka Prpić)


 

Organiziran je i velik broj događanja s navedenom temom na razini županije, a stručne suradnice škole psihologinja Katarina Biondić Kaštela i pedagoginja Vlatka Prpić sudjelovale su na dvodnevnome 4. znanstveno stručnom simpoziju „Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te“. Vodeća tema Simpozija bila je Stres i sagorijevanje, a osnovna je misao zajedničkim pristupom pružiti mladim ljudima adekvatnu podršku u suočavanju i prevladavanju problema te im omogućiti siguran i zdrav rast i uključivanje u zajednicu kao važnih sudionika i nositelja budućega vremena.

 

Uz zanimljive teme poput Kvaliteta psihosocijalnih odnosa - zaštitni čimbenici stresa učenika, Stres na internetu - kako su društvene mreže postale dodatni stres za mlade, Stres - ozbiljan problem, neozbiljan stav, održan je i niz interaktivnih radionica - Kad tijelo odmori, Stani, osluhni, odmori, NLP tehnike relaksacije, Ples i pokret, Recikliraj stres…

 

Osobita je pozornost posvećena projektu „Promicanje mentalnog zdravlja - Pogled u sebe“ koji se provodi unatrag nekoliko godina u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, Doma zdravlja Zagreb - Zapad te Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska - CroMSIC godina, a uz potporu brojnih institucija, između ostalih Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Projekt je značajan jer je sveobuhvatan te se radi o implementaciji nekoliko aktivnosti. Jedna od aktivnosti je i edukacija mladih u dijelu jačanja njihovih kompetencija i socijalnih vještina kroz niz radionica tijekom šest mjeseci, a provode ih educirani vršnjački edukatori.

 

Projekt je zbog obuhvata i društveno korisnog djelovanja osvojio brojna priznanja znanstvene i stručne zajednice kao što su, primjerice, Rektorova nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici za provedbu projektnih aktivnosti u 2016. te 2018. godini, a predstavljen je i na Međunarodnoj Generalnoj skupštini IFMSA gdje je ušao među prvih 10 projekata na svijetu te osvojio visoko 2. mjesto. (Vlatka Prpić)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nina Posarić   datum: 2. 12. 2019.

 


Upisi u srednje škole
Srednja škola Zlatar
(kliknite na fotografiju)
 
Srednja škola Konjščina
(kliknite na fotografiju)
 
Srednja škola Bedekovčina
(kliknite na fotografiju)
 
Srednja škola Zabok
(kliknite na fotografiju)

Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju