preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Uspješan nastup naših mladih matematičara na međunarodnom ekipnom natjecanju Mathema 2019. u Koprivnici

 

U petak, 12. travnja, u Osnovnoj školi „Braća Radić“ u Koprivnici održana  je Mathema 2019. - međunarodno ekipno natjecanje iz matematike na kojemu se okupilo više od 700 učenika osnovnih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Estonije, Grčke i Cipra. Na ovogodišnjoj su Mathemi prvi put sudjelovali i učenici naše škole. Natjecali su se u dvjema kategorijama. U kategoriji osmih razreda, ekipa u sastavu Ana Latin, Marija Preis i Lucija Brčić osvojila je odlično četvrto mjesto, zaostavši tek bod za trećeplasiranom ekipom. Naša druga ekipa, koju su činili učenici šestog razreda Veronika Krsnik, Amalija Latin i Bruno Strelar, u svojoj su se kategoriji plasirali u zlatnu sredinu – u konkurenciji 47 ekipa osvojili su 20. mjesto. Klikni na opširnije za nastavak. (Marijan Posarić)


Dok su učenici rješavali zahtjevne matematičke zadatke, učiteljica matematike Željka Sente i ravnatelj naše škole sudjelovali su u koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“ na međunarodnom stručnom skupu pod nazivom STEM + Learning + Activity + Methods, na kojemu je istaknuta važnost poučavanja predmeta iz tzv. STEM područja kao bitnog čimbenika za gospodarski i društveni razvitak neke zemlje. U svojim su izlaganjima svi predavači odreda naglasili da bi danas u školskoj nastavi trebalo biti manje nepotrebnih podataka i činjenica, a više dubljeg razumijevanja i sposobnosti primjene znanja, logičkog i kreativnog mišljenja, više interdisciplinarne nastave te unaprjeđenja metoda poučavanja.

U stanci između natjecanja i proglašenja rezultata učenici su sa svojim mentorima posjetili Muzej grada Koprivnice i razgledali prigodnu izložbu Tijela oko nas. Naše je učenike za natjecanje pripremala mentorica Željka Sente, učiteljica matematike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nina Posarić   datum: 13. 4. 2019.

 


Upisi u srednje škole
Srednja škola Zlatar
(kliknite na fotografiju)
 
Srednja škola Konjščina
(kliknite na fotografiju)
 
Srednja škola Bedekovčina
(kliknite na fotografiju)
 
Srednja škola Zabok
(kliknite na fotografiju)

Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju