preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Događajnica

Naš knjižničar izlagao na okruglom stolu na Interliberu

U sklopu Interlibera održan je 15. studenoga na otvorenoj pozornici paviljona br. 6 Zagrebačkog velesajma okrugli stol o temi "Facebook u knjižnici, knjižnice na Facebooku". Izlagači su bili dr. sc. Ivana Hebrang Grgić s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, mr. sc. Alka Stropnik iz Knjižnica grada Zagreba, dvojica predstavnika izdavačkih kuća, a kao jedini pozvani izlagač iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske bio je knjižničar naše škole gosp. Denis Vincek.


Naš knjižničar govorio je o potrebi za medijskim odgojem, medijskom kulturom, medijskom pismenošću, o strategijama poučavanja putem društvenih mreža te o odnosu učenika i učitelja na društvenim mrežama. Usporedio je kako je to u Velikoj Britaniji i u Hrvatskoj.

Okrugli stol organizirala je Hrvatska udruga školskih knjižničara, a moderirala ga je gđa Bojana Beata Doko, predsjednica Podružnice HUŠK-a osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Kako nam je rekla gđa Doko, knjižničar iz naše škole pozvan je na sudjelovanje na tom okruglom stolu jer je prisutan na Facebooku, a ta je društvena mreža područje njegova stručnog i znanstvenog interesa.

Zahvaljujemo na fotografijama predsjednici Hrvatske udruge školskih knjižničara gđi Vanji Jurilj.

Jurica Pribolšan, 7.aPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DENIS VINCEK   datum: 19. 11. 2013.

 


Zlatarske Iskrice

Erasmus+


Jelovnik


micro:bit


Društvene mreže
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?

Za sigurniji internet


I mi sudjelujemo

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja


Podrška darovitima


Tražilica

Poveznice
Zlatar na međumrežju


Blagdani i pravopis


Korisni likovi


Projekt ZALOGAJČEK 2

preskoči na navigaciju